термин септември 2017

• 46 594
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Surasura не се панирай всичко ще се нареди! Аз моята лекарка лесно избрах да-частно е но и работи с ЗК.. макар че с първата бременност си плащах като отче наш заради модерната апаратура.. остави това, аз я избрах най вече защото е акушер-гинеколог. Тука в града имаме държавна и частна.. та в държавната за раждането не дадох нищо и по късмет за израждане ми се падна тя.. сега отново я избрах и съм съгласна да си родя в държавната! Частната взима 1000 с избор на екип и бръмбазлъци..да бях богата няма да се замисля  Laughing ама всеки се простира според джоба..

# 646
Аз моята генелоложка също доста трудно я избрах. Много се чудех разпитвах за всички генеколози в града но знаете всеки си има лично мнение и впечатление и те не винаги се припокриват така че повече се обърках. Но понеже бремеността ми почна с проблем с това кървене и отлепването и лежането е болницата в крайна сметка се спрях на началничката на отделението та ако пак лежа да съм по спокойна. А и хубавото е че тя винаги си присъствала на ражданията на своите пациентки за разлика от други генеколози в града. Единствения минус според повечето хора за нея е че е малко серт жена по мъжкарана и си казва нещата както и идват. Освен това много се кара за качени килограми. Но аз за сега съм с много добро впечатление за нея. Ще видим по напред дано така си продължи.

# 647
Здравейте момичета.
И аз да споделя опит относно това кой да ви следи бременността. Първата ми бременност я следях при гинеколожка работеща по здравна каса. Ми тя ехографа не го ползва нито веднъж. Информираше се от изследванията, които правех на други места(например феталната морфология). Според нея било вредно използването на ехографа. Пълни глупости. Последните месеци проверяваше пулса с една фуния. И не, не се шегувам. Накрая ходих в болницата където бях решила да разжадм за тоновете и за ехограф. Та  след този опит този път реших да си платя на частно при доктор, за които имам препоръки и въобще не съжалявам. Сигурна съм, че не всички по здравна каса са такива, може би ако имате препоръки.
Относно гаденето и повръщането докторката ми изписа едни хапчета за смучене "Емил".
Хубав ден на всички!

# 648
  • София
Здравейте и от мен 🤗
Аз съм много зле с гаденето тия дни - постоянно ме напъва, а рядко повръщам. Ужасно ми е..

# 649
Здравейте! Ходих на доки днес,в 6-та седмица съм,видя се жълтъчно мехурче и ме вика след 10 дни пак. Изписа ми утрогестан 3 по 2,също така имам и 3 кисти. Каза,че трябва да се пазя много,да не вдигам тежко,да си почивам повече... И такива неща при мен

# 650
Gerda изчезнали са лекарите от предния ти коментар  Stop иначе и аз мисля, че на частно има повече вероятност да ти обърнат внимание, за жалост. Въпросът е да попаднеш на добър лекар и да се познавате ако може, това е като фризьорите ходиш ли рядко и експериментираш ли с различни, резултатът е трагичен/поне при мен/ и така накрая разчиташ само на себе си. Аз за сега съм доволна от лекарката, при която ходя, но е доста директна и не говори много. Първо като не видя ембриончето ме наплаши, че е кухо и сигурно с мм сме несъвместими...5 дни бяхме посърнали, докато се показа/бях 5 седмици и 0 дни/ Разбирам, че има всякакви случаи на тази земя и всичко е възможно, ама в тия моменти сме толкова уязвими, че всичко отива директно в сърцето...

# 651
Да се присъединя и аз към вас. Имам момиче на 5 години и един мисед миналата година. Сега термина ми е 12,09 и видяхме сърчице . Много ме беше страх докато се види заради миседа. Успешна бременност на всички и пухкав финал!

# 652
Love_your_Smile Мен повече ме притеснява "професионалното наплашване" - ясно е, че се застраховат, но го има и търговския момент, има го и до колко са наистина добри и са основателни опасенията им. А за пари като чета - с държавна болница и пари под масата или в частна и официална тарифа самото раждане излиза еднакво и поне 2000 лв.

shushulina_88 Да, и аз сънувам рядко, но последната седмица два пъти дори. Simple Smile Единият беше много мило и хубаво сбогуване, другият кошмар със смърт, много гаден, но си знам защо ми е така.

Всеки от нас всяка нощ сънува, помним сънищата, които са били в определена фаза на съня, когато сме се събудили. Сънищата предупреждават за вътрешно състояние. Това, което ти се случва в момента е хубаво, избрано, но е нормално тялото ти да реагира. Положителните емоции са също стрес. Плачи си, нищи ги за себе си, но обещай, НЕ чети съновници, глупави са - всеки човек си фабрикува свои собствени символи според културната среда, местоживеенето си, от предметите, с които е заобиколен, от усещанията и спомените си.  thumbsup

# 653
Surasura всеки трябва да намери своя лекар(доверие при такъв не се гради лесно, всеки гледа да претупа) , стига да не си се опарил преди при сто такива! А търговския момент все го има ако искаш да ти обърнат внимание или плащаш или корабни въжета ловиш..
Дано избереш най-точния доги все пак тук говорим за здравето на мама и бебе  Heart Eyes

# 654
Здравейте, записвам се и аз с едно ембрионче на 6 седмици и 5 дни. Втора бременност, първата с кандидат-септемврийче 2014, което обаче реши да не бърза и се появи през октомври. На 37 години, от София. Това е накратко, отивам да търся фейсбук групата.

Пожелавам на всички лека бременност и само положителни емоции.

# 655
Много кифленски въпрос следва  Embarassed

Препоръчайте ми кабинет в София за следното - Искам да отида на преглед С бащата, важното е кабинетът да е ок и да го пуснат и мм вътре, няма значение колко струва за един преглед или колко ще чакаме.

Т.е. не е спешен кабинет, аз съм си здрва-права (засега).  Говорим си и на него му е любопитно и емоционално да го види и чуе ембриона, а можем да го направим заедно само на 15-16 февруари, после март, април са ад под небето от работа. А като гледам как се записват със седмици напред часовете, май май не се ли обадя днес-утре няма как да се вредя.

# 656
 surasura; Аз съм била на два прегледа, до момента и таткото е присъствал и на двата. Дори не сме питали, това е съвсем нормално, та нали и той е част от случващото се.
 Lovebug; Лека бременност и пухкаво бебче! Hug

# 657
И аз сънувам само шантави неща, повече от обикновено.

След малко отивам на доктор да видим как е ембрито.

Но тези дни ми е много зле. И главоболие имам. Храната ми  е противна, а трябва да ям.

# 658
surasura, предния път бащата беше на всички прегледи с мен (май само един пропусна). Никога не е имало драма, за първи път видя магаре човека.
Сега ще е по-сложно, че трябва да се организираме спрямо водене и вземане на градина и/или боледуване на дребното.

Tinkerrbel, благодаря!

gerda1, успех! Аз по принцип страдам от главоболие често, но предния път 9 месеца ме заболя глава точно два пъти. И двата пъти се справих с парацетамол само (иначе си пия по два аналгина или Нурофен). Дано мине.

# 659
Ух, че хубаво!Чух сърчицето на мъничето. Разбрах, че расте и за сега всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт