термин септември 2017

• 46 609
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Днес бях на преглед. Имам плоден сак, но е рано зя пулс. Едва 9.5 мм зрънце е ☺. Неприятното беше, че заради грипната епидемия са забранени женските консултации и направлението ми не свърши работа, не можеше да го приеме и пусне АГ-то. Но аз държах да ме прегледа и си пратих прегледа. Ако скоро мислите да ходите, но и във вашия град има обявена епидемия, да си знаете.

# 121
Разликата при нас ще бъде 11 г. с каката и 7 г. с по-малката. Аз симптоми нямам никакви, освен болезнени гърди. На лекар съм във вторник.

# 122
Здравейте и от мен   Simple Smile
Вчера бях на лекар за потвърждаване на положителните 3 теста у дома. Не живея в България и съм доста притеснена от случващото се с организма ми. Лекарят ми каза, че щом имам 3 положителни теста, значи съм бременна. Отказа да ми пусне кръвни тестове и ми каза, че ще получа писмо с дата за 1ви скан между 10-12 седмици. Първият ден на последния ми цикъл беше 09.12.2016г. и така ме изчисли в 4та седмица в момента.
Каза ми да пия фолиева киселина и това е. От няколко дни имам доста подут корем, дори панталоните са ми тесни когато седна  Thinking Ако правилно си изчислявам седмиците трябва и аз да съм с термин Септември.
Моля да споделите препоръки на вашите АГ за храни и напитки, както и ако имате подуто коремче и болки ниско в областта на яйчниците. Аз се чувствам добре, без гадене, виене на свят и умора Simple Smile
Поздрави

# 123
Днес си 4 г.с + 5 дни.
Да, напълно нормално е да усещаш придърпвания в яйчниците.
И аз съм така.

Аз избягвам пакетираните сладкиши, тестото, суши, морските храни, меките сирена, и кафето ограничих.

# 124
Здравей, Теодора! Няма от какво да се тревожиш. Подутият корем и придърпването са си в реда на нещата. Хубаво е да послушаш лекаря и да приемаш фолиева киселина.
За храни и напитки - като цяло се старяй да се храниш нормално и здравословно, най-вече заради теб. Избягвай газирано, сладкиши, оцветени храни, колбаси. Наблягай на пресни плодове и зеленчуци, по възможност сезонни. Всичкото това не,че толкова ще навреди на бебето, а просто излишните кг качени през бременността правят последните месеци ужасни, раждането по-трудно, а свалянето им неприятно. Според мен, може би за плода, единствено алкохолът е 100% противопоказен. А също могат да са опасни меки и сини сирена, сурови риби и сурови яйца. Итаче си хавпай и пийвай каквото ти се иска, но с мярка ☺.

# 125
  • гр. Бургас
Здравейте момичета . Включвам се и аз при вас . 1 седмица преди датата на МЦ имах 2-3 дена много бледорозово течение . Бях сигурна ,че съм бременна и си направих тест ,който показа много бледа втора чертичка . След няколко дена повторих и резултата беше същия . Втора бременност ми е - имам си момченце на 1,7 месеца . След празниците натърпелива отидох на преглед със 1 ден закъснение на МЦ (за справка , при първата ми бременност по същото време се видя ясно 5мм сакче) и гинекологът супер учуден все пак ме прегледа с вагинален ехограф и не се видя плодно сакче . Изписа ми явно заради розовото течение Дуфастон , Папаверин и фолиева киселина и на нов преглед на 20.01. Направих си още 2 теста след това , отново положително с много по-ярка чертичка . Първата ми бременност мина невероятно леко , без никакви симптоми , тази засега пак е така ... освен болезнените гърди и 9 дена закъснение , съм в отлично здраве .
Много ми е притеснено , понеже имах тежко раждане ,заради диагноза Краниостеноза на малкия ...сега заради това ,ще трябва по-изкъсо да се наблюдава развитието на новото бебе , но аз съм оптимист въпреки това и ще се радвам да споделяме радостите и тревогите си . Имаме си прекрасна група от термин май 2015 , в която и до днес си пишем , познаваме лично и много се обичаме .
По мои сметки , термина ми се пада 09.09.

# 126
Здравейте бъдещи мами Simple Smile
Теди дано така спокоино да продължи твоята бременност. Изцяло се присъединявам към писаното от Eliwell Simple Smile
Привет Dociii стискам палци тази бременност да е много спокойна и лека и вярвам, че всичко ще е наред.
Вчера бях на преглед и новините са повече от добри. Бебчо е около 5 мм отговаря на 6+0 г.сед.,  което е много добре и е близко до сухите изчисления  6+4 г.сед. според датите на МЦ. Видяхме как тупка сърчицето и го чухме (уточнение, д-р ме гледа с вагинален ултразвук). Докторът ми пусна кръвни тестове и урина, които най - вероятно ще направя утре. Изследванията показатели са доста, което ме прави много спокойна, че нали не съм в бг и много се чудих как процедират тук. Измолих си тест за Листерия, като д-р много се смя каза да не прекалявам с гугъл ама го включи човека, така че от тук на сетне съм му голям фен. На следващ преглед съм след 4 седмици или по скоро 5 седмици, че ми предстои пътуване.
Що се отнася до спокойното ми бременеене, то си свърши. С толкова обострен гастрит съм, че имам болки на гладно, имам болки и след хранене, ако ям нещо различно от бисквитки, картофи и хляб. Успявам и някое кисело мляко да пробутам с малко банан. Направо незнам какво да правя и до кога ще го карам така. Не само че ще стана 100 кила, ама и какво полезно му давам на бебчо  Sad. Добре, че д-р ми изписа комплексни витамини, та ми е малко по спокойно.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 10:12 от Sun-smile

# 127
  • Варна
Здравейте момичета . Включвам се и аз при вас . 1 седмица преди датата на МЦ имах 2-3 дена много бледорозово течение . Бях сигурна ,че съм бременна и си направих тест ,който показа много бледа втора чертичка . След няколко дена повторих и резултата беше същия . Втора бременност ми е - имам си момченце на 1,7 месеца . След празниците натърпелива отидох на преглед със 1 ден закъснение на МЦ (за справка , при първата ми бременност по същото време се видя ясно 5мм сакче) и гинекологът супер учуден все пак ме прегледа с вагинален ехограф и не се видя плодно сакче . Изписа ми явно заради розовото течение Дуфастон , Папаверин и фолиева киселина и на нов преглед на 20.01. Направих си още 2 теста след това , отново положително с много по-ярка чертичка . Първата ми бременност мина невероятно леко , без никакви симптоми , тази засега пак е така ... освен болезнените гърди и 9 дена закъснение , съм в отлично здраве .
Много ми е притеснено , понеже имах тежко раждане ,заради диагноза Краниостеноза на малкия ...сега заради това ,ще трябва по-изкъсо да се наблюдава развитието на новото бебе , но аз съм оптимист въпреки това и ще се радвам да споделяме радостите и тревогите си . Имаме си прекрасна група от термин май 2015 , в която и до днес си пишем , познаваме лично и много се обичаме .
По мои сметки , термина ми се пада 09.09.

Здравей и добре дошла! И моето детенце е на 1г и 7м, родена май Simple Smile само ,че аз съм в юнски мами 2015 , тъй като термина ми беше 02.06, както и сега съм в тази тема макар , че живот и здраве ще е август,но съм с термин 01.09:)  Много вълнуващо!

# 128
Като от време на време скучая и се ровичкам в нета, познайте какви статии чета най-вече. Предполагам, че много от момичетата тук са преровили нета, но все пак ще споделя няколко странички и се надявам да са полезни на някой Simple Smile

ХРАНЕНЕ И МЕНЮ          http://www.moetodete.bg/bremennost-i-rajdane/category-hranene.html

ТЕГЛО ПРЕЗ БРЕМЕННОСТТА   http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm (английски)
       (на майката)    Embarassed              http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО    http://www.babycentre.co.uk/6-weeks-pregnant (английски) Много  хубави снимки    
             ПО МЕСЕЦИ           (Бъдещият татко видя каизглежда нашето 5 мм бебче)                                            
                                      http://www.bebeimama.com/kalendar-na-bremennosta
Това е от мен за днес. Хубав ден или вечер или както всеки си го чувства Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 18:31 от Sun-smile

# 129
Някой да го е наболявал корема 4-5 седмица?

# 130
Някой да го е наболявал корема 4-5 седмица?

Мен корема ме боли от самото начало. Понякога е даже доста силно, на спазми. Лекарката каза, че е нормално. Можеш да пиеш но шпа 3 пъти по 2.

# 131
Аз съм 4с.+6дни днес и ме боли всеки ден. Спазми по всяко време  Embarassed
Притеснена съм, че не мога да мина на ехограф преди 10та седмица... мисля си за извънматочна 😣

# 132

Здравей и добре дошла! И моето детенце е на 1г и 7м, родена май Simple Smile само ,че аз съм в юнски мами 2015 , тъй като термина ми беше 02.06, както и сега съм в тази тема макар , че живот и здраве ще е август,но съм с термин 01.09:)  Много вълнуващо!
Опаа! И аз съм там! Май ще се следиме и с вторите ни дечица 😁😁😁
Всъщнаст аз съм в юнски наборчета 2015. Май ни се разминават групите.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 23:12 от Eliwell

# 133
  • Варна
Здравей и добре дошла! И моето детенце е на 1г и 7м, родена май Simple Smile само ,че аз съм в юнски мами 2015 , тъй като термина ми беше 02.06, както и сега съм в тази тема макар , че живот и здраве ще е август,но съм с термин 01.09:)  Много вълнуващо!
Опаа! И аз съм там! Май ще се следиме и с вторите ни дечица 😁😁😁
Всъщнаст аз съм в юнски наборчета 2015. Май ни се разминават групите.
Хехе да различни са Simple Smile имало две юнски група в твоята не съм била Simple Smile

# 134
Аз съм 4с.+6дни днес и ме боли всеки ден. Спазми по всяко време  Embarassed
Притеснена съм, че не мога да мина на ехограф преди 10та седмица... мисля си за извънматочна 😣

Ако не ти насрочват преглед преди 10та седмица, въпреки болите и спазмите, няма ли как да минеш на спешен кабинет. Стискам палци всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт