С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 623
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • волно калдъръмче
Я, да няма акушерки тук, които се притесняват да не им вземат празника  Rolling Eyes

# 691
  • София
По- скоро, има притеснени снахи, да не се наложи да поздравят някоя баба с празника.......... Laughing

# 692
У Н И К А Л Н А очна линия има тази дама, Кога е бабин ден newsm78

# 693
Аз предпочитам 21 януари.  Правя дребни подаръчета на децата, а ако не ме домързи, правя питка или баница за почерпка и това е.

В нашия град  първият Бабин ден на новородено е празничен. На бебето, ако е момиче, му се сади "коса", а на момче-"коса и брада". Разбира се, това са коси направени от вълна или прежда. Бабата поръсва бебето и майката с китка от здравец или друго зелено растение. Бебето се снима за спомен с тези "коси и бради". Има питка и празнична трапеза, подаръци за бебето от бабата, а снахата подарява на свекървата хавлиена кърпа  и сапун.

# 694
  • волно калдъръмче
Аз предпочитам 21 януари.  Правя дребни подаръчета на децата, а ако не ме домързи, правя питка или баница за почерпка и това е.

В нашия град  първият Бабин ден на новородено е празничен. На бебето, ако е момиче, му се сади "коса", а на момче-"коса и брада". Разбира се, това са коси направени от вълна или прежда. Бабата поръсва бебето и майката с китка от здравец или друго зелено растение. Бебето се снима за спомен с тези "коси и бради". Има питка и празнична трапеза, подаръци за бебето от бабата, а снахата подарява на свекървата хавлиена кърпа  и сапун.
Готино!

# 695
Хавлиена кърпа и сапун #Crazy Демек да се поокъпе, че намирисва newsm78 Ауу #Crazy

# 696
  • София
Хавлиена кърпа и сапун #Crazy Демек да се поокъпе, че намирисва newsm78 Ауу #Crazy
Според традицията точно това се подарява на акушерката.

# 697
Райчун, що не ми отговаряш? Минаваш, изцепваш нещо, къде на място, къде не и подминаваш.
 Бабинден си е ден на акушерките и свекървите няма какво да се бутат там, тези извън професията не израждат внуци, доколкото ми е известно.

# 698
  • волно калдъръмче
Zoι, за кое не съм ти отговорила? А задължително ли е да ти отговарям? Минавам, пиша това, което съм преценила, и толкова. Ако искаш да ме допълниш с нещо или да се противопоставиш, не съм ти забранила. Та, заповядай! Какво искаш?

# 699
Ооо моята чака честитки и подарък!  Тя ми идва на гости и се черпим. И така. ..Нямам против да празнуват бабите. Но не и да изискват уважение точно на този ден.

# 700
А защо празнуването се свързва с изискване на уважение?

# 701
  • при късмета
Ето КАГе свекърва и тя каза, че бабата подарява на бебето, а не родителите на бабата.
Защо все бабите чакат подарък за празник, който дори не би трябвало да празнуват, ако не са акушерки, камо ли поздрави и подаръци да чакат?
Всъщност свекървите, не всички баби

# 702
  • Оптимист по принуда
Моята майка днес каза, че било бабинден. Честитихме и', направи жената една питка за здраве и така. Честитихме и на свеки, тя каза, че не празнувала.

# 703
  • волно калдъръмче
Моята майка днес каза, че било бабинден. Честитихме и', направи жената една питка за здраве и така. Честитихме и на свеки, тя каза, че не празнувала.
Абе я ѝ занеси един подарък, да видим дали няма да празнува  Mr. Green Може и тя я питка да ви омеси, я тутманик да ви завърти.

# 704
  • при късмета
Щом не е почивен ден, никакъв празни не е  Mr. Green
То ако се празнуваха от всички, всичките професионални празници, делник нямаше да има

Общи условия

Активация на акаунт