С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 603
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Уиш, мисля точно като теб!
Джули, същата работа, оплаква се, че прави каквото си иска, обаче не отчита ми се струва факта колко много помага в грижата за къща и двор. На крака е здрав, прав, не се е залежал. Да, ще й кажа да се въздържа, но тя няма да приеме със сигурност. Много се разминаваме в разбиранията си за възпитание на деца.
Отделно така се е вманиачила в малкия, че вече освен да ме дразни и ме притеснява. Това дете го е издигнала на пиедистал- само суперлативи и се прави на маймуна, заради него. Угажда му на всякакви желания, дори и на явни разигравки. Не знам как да реагирам, от една страна се глези много в нейно присъствие, от друга е супер щастлив, че тя му припада и го превъзнася.

# 76
Добре де, Зои,те нали бяха патриархално възпитани, защо така се държи с възрастния човек? Мъчно ми стана като те чета. Никой не заслужава такова отношение.

# 77
Те са си патриархални, но това не й пречи да е нервна и да се ядосва на баща си. Човек на 90 г. сигурно може много да те изнервя в ежедневните ви контакти, но ми е мъчно като го навиква, а и дава лош пример. Той пък изобщо не й се вързва Simple Smile
Мм дойде и ме събуди пощурял от радост като дете, че има сняг. Снегът е 2 см., но утре ще има бедствено положение тук, не сменят гуми и всички са с летни.

# 78
  • където ми харесва
Моята свекърва се сети вчера, в 11.30 вечерта да се обади, за да чуе "детенцето" си.
Мен ме напуши смях, ама мъжа ми така я насоли, че ми дожаля за нея.

# 79
  • волно калдъръмче
Да не ви хвана на калъп?

# 80
Ох, чета ви и се смея.
Имам толкова работа и аз като Зои не искам да оставя къщата мръсна.  Sunglasses
За пърженето те разбирам.
И моята все готви някакви мазни манджи, пържи, панира и най-много ме е яд, че има абсорбатор, но не го пуска, защото вдигал много шум.
Но пък си е нейната къща, какво да кажа аз.
Сийке, сега ще те изненадам.
При нас е имало случай да поискам еди какво си месо да ми сложи завкъщи и отговора беше: "е, за какво ти е? Той .. (Синът й) не яде"... Но редовно праща нещо, което аз не консумирам с думи, че е за него.
Имам и обяснение за това държание. Дразни ми се, защото аз много подбирам храна. Не ям мазно, не ям пържено, не ям на поразия като тях и или си нося храна (което за мен е правилно, защото не я ангажирам да ми готви) , или ям друго от това, което е на масата.
За нея е неуважение към нейната храна и всеки път слушам глупости аман от пазене, то това са глупости, да си ям на воля. И много ме е яд и мен, защото ако кажа, че от тяхното хранене всички са дебели ще се сърдят. Пък на мен не ми е за цел, нито да ги уча да се пазят, нито да се караме. И се праща мазен колбас с ехиден тон - той е за на мама момчето ти недей яж hahaha

# 81
  • където ми харесва
Да не ви хвана на калъп?
Не. Гледахме филм. Ама той много се дразни на такива късни обаждания, защото смята, че са за нещо лошо и се притеснява. А тя наистина се обади, просто да го чуе-тогава се била сетила.

# 82
Много ми стана мъчно за на Зои дядото. Те, дядовците, стават едни смирени и благи, в повечето случаи, за разлика от бабите. То жените сме си по-проклети, де, а с възрастта проклетията се задълбочава.

# 83
И на мен ми е мъчно затова всеки път го приласкавам я с нещо сладко, я с кафенце. Той си умира от радост, тя се дразни яко. Добре поне, че наистина не й се вързва много.
 Имаше една приказка да не се държим така както не искаме да се държат с нас. То колелото се върти.
  Джони, моята и тя е с едни мазнотии и предимно пържено като е убедена, че нейната кухня е най-великата. Трябва и аз да започна да подбирам, отказвам или да си нося, ама тогава ще я хвърля в потрес Simple Smile

# 84
Гадно звучи отношението, но понякога избиват нерви, а и те явно са си свикнали, все пак живеят заедно от поне 60 години.

В къщи на бабите никой не е викал, но съм усещала как понякога едвам се сдържат родителите ми Simple Smile. Тази нощ, явно поради Зоиния проблем, сънувах, че се карам на баба ми и ми стана много мъчно. Спомних си как и се смеех, че гледа сериали, а тя така и почина, гледайки един сериал. После толкова съм се обвинявала, че съм и се подигравала без да съзнавам, че те много разнообразие нямат в живота си.

# 85
Възрастните хора стават точно като   като малки деца. Като отидеш за малко да му се порадваш е  едно,  като ти е цял ден на главата , друго.

# 86
Възрастните хора стават точно като   като малки деца. Като отидеш за малко да му се порадваш е  едно,  като ти е цял ден на главата , друго.

Напълно съм съгласна. +1, както се казва.

# 87
Възрастните хора стават точно като   като малки деца. Като отидеш за малко да му се порадваш е  едно,  като ти е цял ден на главата , друго.
Сигурна съм, че е така. Тя си знае какво й е от това съжителство, но не е нужно когато дойде да ни види, да го навиква пред нас и децата. Това не ми харесва.
 Весело посрещане на новата година Wink

# 88
  • Бургас
Съгласна съм, но пък защо "младите" си мислят, че и те не дразнят възрастните си родители/свекъри. И моята баба се оплаква от нашите, но не ги навиква.
Да не говорим, че в голям брой от случаите се живее в дома на "дразнителя". Няма да се учудя ако 90 годишния дядо на Zoι е стопанина на къщата.

# 89
При всички случаи е много гадно, защото те са беззащитни като малки деца. Малко хора имат търпение да се занимават с възрасни хора Sad. Надявам се да не ми се налага да съм досадна за някой.

Общи условия

Активация на акаунт