С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 599
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • волно калдъръмче
За кого е този подарък? За младата майка или за сина на свека? Привидно се дава на майката, но предвид положението ѝ в близките няколко месеца, не се знае въобще дали ще успее да я оползотвори.

# 46
Този подарък задължително върви с гледане на бебето.

# 47
  • София
Аз казах, че подаръкът може да е съвсем добронамерен, но какво пречи да бъде И тактичен?
Съгласна. Просто мисля, че в случая добронамереността натежава над нетактичността.
Това зависи от "раната" на получаващия. Може снахата да е махнала с ръка и анонимната да преувеличава. Но може на снахата да ѝ е станало обидно и болно. Добронамереността не извинява всичко.

# 48
  • София

Цитат на:  milenaka
Това зависи от "раната" на получаващия. Може снахата да е махнала с ръка и анонимната да преувеличава. Но може на снахата да ѝ е станало обидно и болно. Добронамереността не извинява всичко.

То и прекалената тактичност не е извинение за това, че не ти пука за някого.
Свекърва да подари и карта, и ваучер, говори много за загрижеността към снахата и към семейството- всичко това, продиктувано от опита на по- възрастния.
Пък който няма акъл, да се сърди.

# 49
Аз пък не мисля, че една свекърва може сама да измисли такъв подарък.  Laughing
Някой й го е подшушнал.
Или може би са доста близки, за да знае, че е удачен.
 Не си представям да имам проблеми с кръста преди бременността и свекърва ми да ме прати на силови тренировки във фитнеса.  Laughing Защото, ако става въпрос за кардио-упражнения има и чудесни такива, годни за домашни условия, без снахата да се чуди кой ще гледа бебето, за да не изгори картата за фитнеса.
Тактичен за мен ще е, само ако се знае предварително, че дадения човек обича да ходи на фитнес. Тогава няма задни мисли дебела съм, не съм дебела.

# 50
  • София
Нормално е да се знае това, разбира се.
И да е съобразено.
Не мисля, че свеки от село, ей така видяла по телевизора и спонтанно поръчала он лайн. Mr. Green

# 51
Сега видях кои са гаджетата Laughing Колко трябва да си луд, да готвиш цял ден и да си играеш на семейство с някой, вместо да отидеш при майка му и да се наядеш Crazy Аз в такава дилема никога не съм била Naughty

# 52
Конкретно гаджетата не коментирам, защото няма какво да кажа.
Обаче не на всички им е цел номер едно да се наядат по празниците.
На някои точно това им е готино да правят - да готвят цял ден и да се направят на семейство.
Не осъждайте другите така. Щастието за едни е банална досада за други.
Ние също на Бъдни вечер винаги сме сами. От начало всички се сърдиха, с годините свикнаха. По Коледа обикаляме като глухи кучета навсякъде  Laughing и вечерта завършва винаги вкъщи с много гости. Разбирам донякъде и защо хората се сърдят, както и майката на гаджетата.
Едни очакват по празници да се напълни къщата, други чакат празници, за да има уединение. Много сме, шарени сме. Hug
Апсурт, па знаеш ли дали не е поръчала ей така онлайн. То в днешно време, измени се живота.  Joy
Омитам се и пожелавам на всички ви весело посрещане на Новата Година! Живи и здрави, другото само ще си дойде.
Ще се "видим" догодина. Sunglasses

# 53
Аз храна за в къщи взимам, стига да съм убедена, че няма да има изказвания "Ние ви храним и за къде сте без нас".
Гледам да взимам умерени количества, за да може да се изяжда. Ако нещо не ни хареса, търся на кой да го дам или изхвърлям.
И във фризера слагам това, което е подходящо. След работа, ако нямам време да сготвя си е улеснение.

# 54
Този подарък задължително върви с гледане на бебето.

Трещи, май не ти разбраха подтекста.

# 55
След 10 години борба най-сетне свеки спря с кутиите храна за вкъщи. Просто казвам НЕ и се разбира жената. Но беше голяма драма!
Моята дъщеря си умира за нещата приготвени от свекърва й. И аз ги опитвам, прекрасни са. Момичета, като ви дават, взимайте. Как си мечтая някой на мен да носи готова домашна храна, а не аз да се гърбя.

# 56
  • при късмета
Пак изпускате факта, че за да не се вземе нещо, значи има причина. Вие, призоваващите да се взима всичко, което се дава, дори да се изхвърли после, нещо, което не искате ще вземете ли? Което не обичате, което 100 пъти сте казали, че няма да вземете, което не ви харесва как е приготвено, ще го вземете ли? Аз не познавам човек, който да вземе нещо което не иска, че и да е благодарен на всичко отгоре. Ако целта е да се вземе само за да се изхвърли кой печели от цялата работа? Не разбирам

# 57
В коментирания пример майката е дала храна на сина си, а гаджето му се цупи. Така и не разбрах какво я бърка това – че не са дали и на нея ли, що ли? От разказа не става ясно дали живеят заедно. Изглежда, че не, иначе майка му щеше да сложи храна и за двамата. Но ако живеят заедно, поддържат общо домакинство, а свекървата слага само за сина си – това вече е за дразнене, да. Без значение кой какво обича и какво – не.
Не ви ли омръзна този казус? Няма ли някоя снаха да се оплаче от обратното – как е помолила или се е надявала свекървата да прати някоя кутийка с храна, а скръндзавата гад е отказала и нищо не дала?  Laughing

# 58
Явно, масово свекървите са калпави готвачки, а снахите са надминали шеф Манчев. Laughing

# 59
Пак изпускате факта, че за да не се вземе нещо, значи има причина.

Естествено, че има - от свекървата е.

Общи условия

Активация на акаунт