С какво ви дразнят свекървите- 74

• 72 146
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Ма ко, честит РД на детето ти! Да му върви  в живота и да е живо и здраво!

# 661
  • при късмета
Благодаря ви!

# 662
Живо и здраво да ти е момчето, ма ко! Да имате много поводи да празнувате с него!

# 663
Честит празник на всички! Да сте живи и здрави!

# 664
Да ти е жив и здрав рожденикът, ма ко!  bouquet Hug

Нека новата година да донесе здраве, разбирателство и разбиране!

# 665
  • Blondeville
Аз се чудя как изобщо на някого може да му хрумне да даде стотинки на дете да си играе - това са едни от най-мръсните възможни неща.

# 666
  • при късмета
Благодаря ви, момичета!

# 667
Животът със свекърите протича по подобен начин като с мъжете. В началото на връзката има напасване на характерите и след това нещата се оправят. Точно в това начало, колкото и да е трудно, трябва да се внимава хората да не си отправят обиди, защото те по-трудно се забравят. Като мине известно време и свекървата свиква със снахата и обратното. Когато нямаш деца и си по-остър към свекърите, но след като се появят децата и омекваш, правят се компромиси и от двете страни. Уважавам свекърите, защото искам да покажа на моите деца, как да се държат с мен, когато остарея. Иначе по темата, преди се дразнех малко на свекървата, че събира всички стари неща и се опитва да ми ги подари, а аз предпочитам като имам нужда от нещо и да си купувам ново. Но не живеем заедно под един покрив и и казах, че в нашият дом, вещите ги избирам само аз. И тя излезе разбрана и така. Иначе и ние имаме ключ за техният дом и те за нашия , но до там.

# 668
Когато нямаш деца и си по-остър към свекърите, но след като се появят децата и омекваш, правят се компромиси и от двете страни.

Много е важнокомпромисите  да са И от двете страни.И пак подчертавам ,че трябва да имаш разумни ,нормални хора срещу себе си.
Наскоро една потребителка тук  сподели ,че се пита често, как е могла да се сроди с подобни хора.И аз си го мисля често.С ръка на сърцето си ,казвам,че ако имаше кой да ме насочи ,да ми бие тъпан да гледам хубаво ,бих му била много благодарна днес. Визирам точно майка ми ,защото и тя ме е учила ,че с компромиси всичко се решава и доброто възпитание отваря всички врати ! И затова не искам децата ми да виждат как аз правя компромиси ,пък отсрещната страна не прави и стъпка назад! Точно заради децата !
Аз в темата съм се оплаквала много ,но реално от мъжа ми.Със свекървата загладихме отдавна отношенията ,дразня се понякога ,но трябва да се случи нещо наистина необичайно ,че да ме ядоса леко.(както на имения ми ден)Иначе отдавна не избеснявам.
Но виж свекъра....понякога имам чувството ,че имам две свекърви! Няма по-мрънкащ ,вечно недооволен и обгрижван индивид ! ККомпетентен по всички въпроси - от манджи ,през кърмене и отглеждане на деца ,та стигнем до уроци и допълнителни педагогически услуги Laughing И това човек ,който дете не е гледал в живота си за повече от час ,дето в кухня не е стъпвал и не знае къде са му гащите в гардероба!  Crazy Чак се учудвам ,че природата е допуснала такава грешка ,от него би излязла свекърва като по учебник  Mr. Green

# 669
Данче, и да те насочат тогава,като кажеш не ми се меси ,обичам го,моя  работа е  това,акъл не ми трябва...всеки  ще се отдръпне  и те остави да си трошиш главата.Няма полезен ход от страни.
То  с този акъл много неща ще са други,но го няма тогава ,в онзи момент...

# 670
  • Варна
Животът със свекърите протича по подобен начин като с мъжете. В началото на връзката има напасване на характерите и след това нещата се оправят. Точно в това начало, колкото и да е трудно, трябва да се внимава хората да не си отправят обиди, защото те по-трудно се забравят.
Мииии, не точно. При напасването с мъжете има и любов. И наличието на това чувство играе доста важна роля. Не винаги положителна, но важна... С останалата част съм съгласна, макар че горчилка и обида можа да се натрупат и без да са изричани преки обиди.
Когато нямаш деца и си по-остър към свекърите, но след като се появят децата и омекваш, правят се компромиси и от двете страни.
Виж тук вече изобщо не съм съгласна. Напротив - доста често точно след появата на децата се изострят отношенията. И аз лично, от както имам дете, съм все по-малко склонна на компромиси.

# 671
И аз не съм съгласна с компромисите след децата-напротив. И при мен, и около мен след децата дойдоха по-големите търкания. Виж, ако някой е зависим да му помагат с децата, сигурно склонява на компромиси, но в общия случай не е така.

# 672
И при нас всичко започна след раждането на голямото дете .Като се започне през името ,минем през това ,че нищо не трябва да се купува предварително ,избора ми на болница и раждане критикуваха,после пък  дългото ми кърмене и привъзано родителство...Големият ми син беше първо внуче и за двете страни. Чудеса ставаха ,за да може да се изкара повече баба от майка ми  LaughingИ тя не е китка за мирисане ,ама тогава много ме болеше...Чак я хващаше яд ,като й кажа ,че майка ми е у нас примерно ,че ще ходм заедно на разходка и т.н.
И въпреки огромните си познания и претенции ,нито свеки ,нито майка ми ,са гледали децата ми за да изляза в събота вечер примерно.Ми не искат ,аз им го бутам ,те не ги щат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ето,аз правя компромис със себе си ,а те не  hahaha

# 673
  • София

Наскоро една потребителка тук  сподели ,че се пита често, как е могла да се сроди с подобни хора.И аз си го мисля често.С ръка на сърцето си ,казвам,че ако имаше кой да ме насочи ,да ми бие тъпан да гледам хубаво ,бих му била много благодарна днес. Визирам точно майка ми ,защото и тя ме е учила ,че с компромиси всичко се решава и доброто възпитание отваря всички врати ! И затова не искам децата ми да виждат как аз правя компромиси ,пък отсрещната страна не прави и стъпка назад! Точно заради децата !
Аз в темата съм се оплаквала много ,но реално от мъжа ми.Със свекървата загладихме отдавна отношенията ,дразня се понякога ,но трябва да се случи нещо наистина необичайно ,че да ме ядоса леко.(както на имения ми ден)Иначе отдавна не избеснявам.
Но виж свекъра....понякога имам чувството ,че имам две свекърви! Няма по-мрънкащ ,вечно недооволен и обгрижван индивид ! ККомпетентен по всички въпроси - от манджи ,през кърмене и отглеждане на деца ,та стигнем до уроци и допълнителни педагогически услуги Laughing И това човек ,който дете не е гледал в живота си за повече от час ,дето в кухня не е стъпвал и не знае къде са му гащите в гардероба!  Crazy Чак се учудвам ,че природата е допуснала такава грешка ,от него би излязла свекърва като по учебник  Mr. Green

Вие заедно ли живеете, та обръщаш толкова внимание на характера на свекър ти?
Щото, ако не, не виждам какво те интересува как го обгрижват, как мърмори и въобще как живее.
Вярно, ако се опитва да ти дава тон в живота, ще го отрежеш, но защо да бъде невъзпитано, за да хване дикиш?
И едва ли трябва като ма ко- да си винаги на " въпреки", че да се чувстваш на висота.

# 674
... И това човек ,който дете не е гледал в живота си за повече от час ,дето в кухня не е стъпвал и не знае къде са му гащите в гардероба! 

Разбирам те. Моите свекъри започнаха да помагат с децата, чак след 2,5 годинки, преди това не смееха, а и аз кърмих дълго. Но първите години ми беше много трудно сама, с малки деца, в чужд град. Добре, че мъжът ми много ми помага, сменя памперси, къпе бебета, приготвя храна за захранване, гушка по цяла нощ. Оставям ги за цял ден с тях, но без приспиване. И си отпочивам. Бях на ръба на хронична умора, но сега се пооправих.

Общи условия

Активация на акаунт