Безобразията на БАБХ

• 17 583
  • 207
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Предполагам,че изобщо не са очаквали да ги спрат.И там малко не ми е ясно кой е извикал БАБХ,КАТ ли?
Едва ли от БАБХ дебнат по улиците.

# 181
  • София
Предполагам,че изобщо не са очаквали да ги спрат.И там малко не ми е ясно кой е извикал БАБХ,КАТ ли?
Едва ли от БАБХ дебнат по улиците.
Работят заедно с полицията и КАТ.
Не са дебнати, както се опитват да го изкарат.
Просто на 22. 12. вече имаше засилено присъствие на КАТ- може да се видят предупрежденията в медиите, както и тези- на БАБХ, че почват засилени проверки. Пак със съща дата.

# 182
Довечера в "Часът на Милен Цветков" -малко яснота по случая. А какви документи за собственост да има човек, който е купил кончетата от някой, който няма такива? Регистрацията на кучета става по местоживеенето им, а не местонамирането им.

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 18:42 от Шушон

# 183
  • София
Довечера в "Часът на Милен Цветков" -малко яснота по случая.

От колко часа и по коя програма е това?

# 184
24.00, Нова тв.

# 185
  • София
А какви документи за собственост да има човек, който е купил кончетата от някой, който няма такива? Регистрацията на кучета става по местоживеенето им, а не местонамирането им.
Същото е, ако купиш крадени вещи и предмети, и те заловят.
Особено, ако се докаже, че си знаел, че купуваш крадено.
Съдят те.
За кучетата- цитирах закона.
Явно, намерените в буса въобще не са били регистрирани.

# 186
Значи, ако ме спипат с картина на Пикасо, която съм гепила, ще я изгорят, защото я притежавам незаконно?

# 187
А какви документи за собственост да има човек, който е купил кончетата от някой, който няма такива? Регистрацията на кучета става по местоживеенето им, а не местонамирането им.
Същото е, ако купиш крадени вещи и предмети, и те заловят.
Особено, ако се докаже, че си знаел, че купуваш крадено.
Съдят те.
За кучетата- цитирах закона.
Явно, намерените в буса въобще не са били регистрирани.

И?
Трябва да ги убият ли? Shocked
За какво са кучешките приюти тогава?

# 188
  • София
Значи, ако ме спипат с картина на Пикасо, която съм гепила, ще я изгорят, защото я притежавам незаконно?
Ми, ако четеш този закон, вместо другия- който урежда нещата с картините, такава асоциация ще направиш! Mr. Green
Мислете, бе, хора!
Законите са направени, за да вкарат в ред отношенията в обществото.
Цитат на: DeVa®
И?
Трябва да ги убият ли? Shocked
За какво са кучешките приюти тогава?

Ами, на първо четене, кучетата са при конете, а конете са евентуални приносители на зараза.
Унищожава се цялото " огнище".
Така си го обяснявам, но ще гледам Милен Цветков..........

# 189
Ето ви и текста от закона, на основание на който е извършена евтаназията:
ЗАКОН ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ
Чл. 139. (1) Забранява се:
1. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2016 г., в сила от 19.02.2016 г.) отглеждането, придвижването или транспортирането на животни, на които не е извършена официална идентификация, и на животни, на които не са изпълнени мерките, предвидени в програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози;
2. (доп. - ДВ, бр. 14 от 2016 г., в сила от 19.02.2016 г.) отстраняването или нерегламентираната подмяна на индивидуални ушни марки и други средства за идентификация и заличаване на маркери на кошери;
3. транспортирането на животни без ветеринарномедицинско свидетелство, а за едрите преживни и еднокопитните животни - и без ветеринарномедицински паспорт;
 Всички тези са нарушени!
И тук как се действа:
Чл. 139а. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 7 от 2013 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2016 г., в сила от 19.02.2016 г.) При установяване на нарушение по чл. 139, ал. 1, т. 1, 2 и т. 4 - 9 официалните ветеринарни лекари незабавно уведомяват писмено директора на съответната ОДБХ, който издава разпореждане по образец за отнемане на животните в полза на държавата или умъртвяването им на място и насочването им за обезвреждане в обект за обезвреждане на странични животински продукти.
(2) Умъртвяването на животните се извършва от комисия, определена в разпореждането по ал. 1.
(3) За извършеното умъртвяване комисията по ал. 2 съставя протокол по образец.
(4) Комисията по ал. 2 извършва предаването на труповете на животните в обект за обезвреждане на странични животински продукти.
(5) Разпореждането по ал. 1 може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс. Обжалването на разпореждането не спира изпълнението му.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135512300

Аз тук чета, че животните или се отнемат в полза на държавата, или се умъртвяват. Как са взели незабавно решение за второто, особено за кучетата?

# 190
Видях акта от агенцията. В него на мястото за дата е написано 2016 г., без ден и месец. В края на документа отново  пише Дата:.....и липсва такава.

# 191
Видях акта от агенцията. В него на мястото за дата е написано 2016 г., без ден и месец. В края на документа отново  пише Дата:.....и липсва такава.

Значи осиновителите нарушители, защото нямали това, онова и нещо още си там от бумагите, а БАБХ с така написан акт? Не е читава тая работа, иска си разнищване.

# 192
Видях акта от агенцията. В него на мястото за дата е написано 2016 г., без ден и месец. В края на документа отново  пише Дата:.....и липсва такава.
А заповед от директора показаха ли?

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 08:49 от Ули

# 193
  • Пловдив
В интерес на истината, цитираното от ДианаД - чл. 139 от закона ли беше - пък наистина звучи като да може да се умъртвяват по целесъобразна преценка и на място животните. Поне на пръв поглед противоречи на правилника, и понеже е закон, се прилага той, а не правилникът.
Не че ми изглежда целесъобразно да се убиват коне ей така, без преглед и без (май) сериозни съмнения, че са болни, но може би ще се окаже, че поне формално не противоречи на закона (и обикновено такива преценки на администрацията по целесъобразност не подлежат на проверка от съда).
Казвам "звучи", защото, да пошестя, не съм запозната отпреди с правилата, не съм чела и целия закон и правилник, а търсих по дума.

# 194
Те не да били умъртвени веднага. Казали са им да изчакат до 3-и януари, тъй като шефът на агенцията е бил в отпуск. Не са им дали документ за евтаназията, разбрали са, че животните са убити след поредното им позвъняване в БАБХ. Междувременно, докато са ги успокоявали, че всичко ще е ок, на 29-и са убили животните. Защо, ако агенцията е изрядна, нейният акт не е попълнен, както трябва? Защо не са дали документ за евтаназията, когато е бил поискан? Голяма вина за случилото се има и Костадин Георгиев, който е бил предупреден от други хора, че превозването не е законно по този начин. Всеки месец той получава дарения от хора, които откликват на неговите молби за помощ. Поне на тези 2 кучета можеше да сложи чип.

Общи условия

Активация на акаунт