Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 687
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 155
  • на брега на морето
Хули, anqelary, съжалявам, че съм се изразила неправилно. Не смятам, че някой тук се оплаква и мрънка.  Напротив! Исках само да покажа искрено съчувствие и подкрепа. И двамата ми родители си отидоха от белодробен рак. А майка ми започна с рак на яйчника. Ако наследствеността е неизбежна предпоставка за болестите как ли трябва да се чувствам аз? Пак повтарям с цялата си искреност - към пишещите тук изпитвам най-искрени чувства, никакви намеци на хленчене или нещо такова.  Изпращам ви цялата си подкрепа и любов и пожелания за пълно оздравяване. newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 08:36 от Доналд Тръмп

# 1 156
  Здравейте,отново!!!Мисля,че идеята за темата е много добра.Като скоро загубила любим човек, ми е много трудно да седна и да говоря за това с близките ми,затова пиша тук.Знаете как боли и колко е трудно.За тези ,които са с тази диагноза-БОРЕТЕ СЕ !!!!Това,че ние не успяхме да се преборим ,не значи ,че ВИЕ няма да успеете!!Напротив ,това,че баща ми живя ОЩЕ няколко месеца се дължи само и единствено на него.Не на лекари и лекарства,а на неговата нагласа,че този път ще успее!Успя ,макар и за кратко.Така,че мили мои не губете надежда ,а се борете.На никого от управляващите не му пука,за това ВИЕ трябва да се борите .Не се предавайте,от сърце ви се моля -БОРЕТЕ СЕ!!! Hug Hug Hug

# 1 157
Реших да се разпиша в тази тема, пък който прецени нека прочете...
За голямо мое съжаление, се сблъсках отблизо със страшната болест РАК. Преди 5 години от левкимия се разболя моят дядо, бащата на майка ми, и за 6 месеца си отиде. Въпреки лечението във ВМА, въпреки кръвопреливанията, химиотерапията и други процедури... Накрая не можеше да става, да ходи, трябваше да бъде обгрижван на легло, беше страшно. Отиде си, мир на праха му.
След това, моята баба, майка на баща ми прекара операция на гърдата, за отстраняване на тумор, слава богу оказа се доброкачествен, но можеше и да не е. И после дойде най-страшното, моята мама - която преживя и други операции се разболя от РАК. Рак на белия дроб. Тя пушеше много, може би умишлено пренебрегна здравето си в този момент, когато го откриха вече беше късно. Лекуваха я в ракова болница, курсове на химиотерапия и другите неща... но разсейките бяха прекалено много. Накрая беше много тежко, тя знаеше че умира, но се преструваше пред нас. Тъпчеше се с хапове, за да притъпи болката и да не показва че я боли. Ходех да я виждам, с нейното първо внуче в ръце, тя си играеше с нея, прегръщаше я, поне това знам че й дадох. На прошки (поклади) с разплакани очи й поисках прошка за това, което съм й причинила, знаех че няма да имам друг шанс. Тогава тя не се й хранеше вече, скоро след това почина. Бях там предния ден. На другия ден брат ми пристигна със страшната вест у дома сутринта, въпреки че го очаквах беше толкова гадно и неочаквано. Оттогава минаха 2 години. Мъчно ми е всеки ден от моя живот за нея, мъчно ми е за майка й, която ходи на гроба й всеки ден и плаче за нея, мъчно ми е за баща ми, който прекара инсулт и операция на язвата заради мъката по нея, мъчно ми е че това се случва постоянно, и то на хора които най-малко са заслужили.
Съжалявам че ви натоварвам, но това е моята история.  Sad

# 1 158
thedragonbg, точно тук е мястото на си излееш мъката. Всички, които пишат в тази тема са се сблъскали с диагнозата РАК. Така, че не се извинявай.
Желая ти здраве и бъди много силна.   bouquet

# 1 159
thedragonbg , не очаквах...и не искам да се срещам тук с познат човек.Защото аз те имам за позната...

Аз също не говоря с моите близки за моята майчица.Когато ми стане особено тежко,тук обикновено намирам успокоителни думи.

а сега стоя пред монитора и не зная какво да ти кажа...
Аз поне се опитвам да мисля за децата и те ме разсейват.Намирам си разни други занимания, включително и тортите ... Wink за да не мисля...
И не се извинявай,че натоварваш хората тук,всеки иска да сподели болката си...

Целуни твоите две сладурчета и бъди силна,най-вече заради тях!  Hug

# 1 160
Благодаря ви момичета.
Краси.Мира - моите съболезнования за майчицата ти. Покрай общата ни тема и ти си ми позната, както и другите момичета, и наистина е тъжно, когато има още нещо толкова тъжно, което да ни сближава. Много трудна тема, и някак не върви да споделиш с всеки, защото много хора само излишно се натоварват с това... Затова в повечето случаи го преглъщам в себе си, и понякога когато съм сама, приспя децата и сядам да си поплача. Олеква ми, макар и за малко. Но ми липсва, страшно ми липсва.
 Hug Ви.

# 1 161
Гледайте "Искрено и лично" - "Лекарство срещу рак" в сайта на сдружение "Антималигноцит"

# 1 162
thedragonbg ,благодаря.
Наистина не е лесно да споделиш болката,мъката с другите...защото ,мисля,че не могат да те разберат /може и да греша/, ако не са минали през тоя ад...поне за мен беше така...преди...

Сега...сега живея със спомените...като изляза из града,къде сме пили кафе,къде сме пазарували, как ходехме на театър...гледам снимките и все още не мога да повярвам,че я няма,че вече няма да я видя...много често готвя нейните любими неща с надеждата,че една частица от нея е все още с мен...
И на мен много ми липсва,ужасно много и с времето тази липса става по-голяма,не намалява...
Пожелавам на теб, и на всички останали цялата сила на земята,за да преодолеем тази болка...ако е възможно...   Hug

# 1 163
Баща ми е болен от рак на стомаха. Направихме операция, но в момента има разсейки в почти всички органи. Един месец след операцията започнахме да правим ваксината. Тази ваксина е имуностимулираща, но не лекува рака. Правени са му ваксини всеки месец, резултатът е че вече има разсейки навсякъде. През август се свързахме с Продан Христов - това е българинът, които живее във Виена. Изпратихме му всички документи от последните изследвания, мнението му беше че има надежда и че би могло ползвайки лекарството поне да се забави процесът на разпространение. Продан Христов е вече много възрастен господин и явно че е загубил вече желанието да се бори с институциите. За съжаление ни каза че е спрял и производството на лекарството и има само определено  количество, като целта е да осигури продължаването на лечението на тези които са го започнали. След дълги молби, купихме това лекарство от него. Самото лекарство според мен е вид химиотерапия, като ползвайки го има много странични ефекти, като повръщане, натоварване на черния дроб от токсините които се изхвърлят и други. Обичайно тези странични ефекти са след 5 ден от ползването му и са доказателство, че лекарството действа. Споделям ви своя опит, като се опитвам да бъда полезна.
За съжаление моят баща отказа да пие лекарството и сега стоим безпомощни и нищо не можем да направим.
Ако някои иска да разбере повече съм готова да отговоря. Господ да помага на всички ни!

Здравей Калина на всички останали
Бих искал понякъкъв начин да се свържа с Продан Христов от Всякъде отказват да дадат информация и може би ти или някой друг сте ми надеждата
Жена ми е с рак и има много разсеики в черния дроб и корема лекарите не дават никаква надежда и това ми е единствената все пак тя е на 23 години и заслужава да получи шанс ако може така че ако можете да ми помогнете ще съм ти искрено благодарен защото всички сме отчаени тя е толкова млада мисля че не го заслужава и трябва да опитаме всичко ако можеш пишете ми на email:mitaka.tt@gmailcom

# 1 164
  • София
Госпожа Почева, която е регистрирана в нашия форум е председател на сдружение "Антималигноцит".
Свържи се с нея на ЛС и помоли. Възможно е да ти помогне.
Успех  Peace

# 1 165
  • София и там където не се пуши
Димитър - регистрирай се - тук има многа мъже - не се притеснявай, че го водат женски форум. Много съвети би получил. Например аз назад съм писала за моя съпруг и просто да не се повтарям.

# 1 166
Димитър ТТ ,искрено се надявам да успееш да се свържеш.
Аз миналата година не успях,а въпросната г-жа много лаконично ми каза по телефона ,че г-н Христов е вече възрастен и не приема повече пациенти.След което ми затвори?!
Съпругата ти е наистина много млада изаслужава втори шанс.Направи всичко възможно,бъди дори нахален,ако искаш да успееш.
Най-искрено ти желая успех!     Peace  Peace  Peace

# 1 167
Г-жо Почева,кутията ви е пълна ,а не искам да занимавам и другите тук.

# 1 168
Загубих баща си.Досега все имах някаква надежда,но вече всичко свърши.Бог го прибра на Димитров ден.Вчера станаха три дни от смъртта на баща ми.Обичах го безмерно и сега ми е толкова пусто.Рака го победи и си остана завинаги на 61 години.Все имах някаква надежда да намеря лек за него.Вече го няма,все още не мога да повярвам.
Баща ми допоследно се бори,издъхна с отворени очи в ръцете ми.Цялото му тяло беше студено,само челото му беше топло,пое последната си глътка въздух и издъхна,с това изчезна и болката от лицето му....................
не мога да пиша повече.........................................

# 1 169
Моите искрени съболезнования mamaYanni. Ужасно е тежко да загубиш близък човек, особено родител. Още повече в ръцете ти...  Cry Трудно се преживява, никога не се забравя, но човек се научава да живее с болката и с липсата на любимите хора. След време няма да е по-леко, просто ти ще бъдеш по-силна. Запомни всички хубави моменти от татко си, и ги разказвай на децата ти. Така той ще продължи да живее, в твоята памет и в тяхната.
Аз разказвам всеки ден по малко за моята мамичка на голямата ми дъщеря. Та има само смътен спомен от нея. Но така мама продължава да живее вътре в мен, и ми е някак си по-леко.
 Hug те и не се отчайвай, един ден слънцето пак ще изгрее и на твоята улица.

Общи условия

Активация на акаунт