Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 938
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 710
Цитат
Непрекъснатото унасяне може да се дължи на едни хормоноподобни вещества, които се излъчват от туморите и тровят мозъка
И друг път съм задавала въпроси в темата, но това изречение съвпада със сътоянието на мой близък. Значи тия вещества го унасят, а ние се чудим защо все му се спи ...

Специално попитайте лекарите може ли взема Хепа-Мерц. Ако няма бъбречно заболяване и при още едно-две условия, може да се пие за защита и изхвърляне точно на такива отрови.

Но щом е след химиотерапия... Отдавна ли е приключила...
Трябва да се питат лекарите, да има изследвания за бъбречна функция, да няма непоносимост, някакво заболяване на обмяната и и т.н.

# 1 711
На днешната дата преди една година РАКЪТ ми отне мама CryТя се бори милата,но той направо я изяде,издъхна в ръцете ми...Мир и спокойствие на душата ти мила МАЙЧИЦЕ!

# 1 712
Не знам дали сред вас или близките ви да има страдащи от лимфом, за да ви дам малко надежда.
Вчера научихме резултатите от скенер за наш скъп човек с не-Ходжкин лимфом в начална фаза - оказа се, че за два месеца образуванията са намалили размера си. Ще има и още изследвания, но вече имаме повече вяра в добрия изход. Сегашните изследвания са за да се реши дали да се започне консервативно лечение. Но явно,че ще отпадне, поне на този етап.

# 1 713
 Praynig Praynig
Ето добра новина! Желая пълен успех!!
(Имам познат със същата диагноза, дано най-после се чуват повече положителни отзиви!)

# 1 714
Измислили са метод за много ранно откриване на рак с изследване на кръвта, което ще е много лесно достъпно и може да се превърне в рутинно като меренето на температурата.

Методът се основава на нанотехнологиите - прави се с миниатюрно тестващо приспособление (наносензор), което улавя и най-малките следи от ракови антигени в общия кръвен поток (засега опитите са сполучливи при рак на простатата и рак на гърдата).
Устройството записвало данните за антигените на чип, докато кръвта просто преминава през него.
Подобни опити (с биомаркери) се правят отдавна. Но това, което са измислили сега, би било революционно с това, че за изследването не се изисква определено (и то - голямо) количество кръв, скъпа специална обработка на кръвта - за да се достигне до нужна концентрация... А много малко количество кръв и никакви особени изисквания към условията - нямало да е по-сложно от измерването на температурата или кръвното дори в кабинета на селски фелдшер.

Но все пак - става дума за маркери, за изследвания и установяване на болестта, а не за лечението й.

# 1 715
Холограма, много хубаво звучи това. Дано методът да навлезе в масовата практика скоро, та да дойде и в България. Направо е супер за такива като мен с фобия от прегледи. Тъкмо снощи си мислех, че е крайно време да отида на лекар по повод едно оплакване в гърдите, което датира от 2 г.

# 1 716
Как, разбира се, че е много важно ранното диагностициране. Дано това стане разпространена практика по-бързо. Колко повече хора ще имат шанс тогва....

# 1 717
Измислили са метод за много ранно откриване на рак с изследване на кръвта, което ще е много лесно достъпно и може да се превърне в рутинно като меренето на температурата.

Методът се основава на нанотехнологиите - прави се с миниатюрно тестващо приспособление (наносензор), което улавя и най-малките следи от ракови антигени в общия кръвен поток (засега опитите са сполучливи при рак на простатата и рак на гърдата).
Устройството записвало данните за антигените на чип, докато кръвта просто преминава през него.
Подобни опити (с биомаркери) се правят отдавна. Но това, което са измислили сега, би било революционно с това, че за изследването не се изисква определено (и то - голямо) количество кръв, скъпа специална обработка на кръвта - за да се достигне до нужна концентрация... А много малко количество кръв и никакви особени изисквания към условията - нямало да е по-сложно от измерването на температурата или кръвното дори в кабинета на селски фелдшер.

Но все пак - става дума за маркери, за изследвания и установяване на болестта, а не за лечението й.

А може би и не в България? Иначе е чудесно, като метод за ранно диагностициране на рака. Друг е въпросът дали може да се предотврати развитието му след като евентуално се открият в кръвта ракови клетки.. Защото понякога въпреки сравнително ранното му диагност. /имам предвид традиционните начини/ и УЖ навременно и адекватно лечение/химио и лъче-терапия/, резултати няма. Mr. Green Моля се да дойде по-бързо и това време! Praynig

# 1 718
В нашия случай - лимфом - помогна пиенето на някакви таблетки с висококонцентрирани естествени витамини  /ако някой се интересува ще разуча подробности/, и един курс "Контрол на мозъка", който е насочен към позитивното настройване на мозъка. Не на последно място това, че въпросният човек е усмихнат и пълен с вяра. Надявам се, само да не се радваме преждевременно и това да не се окаже някаква временна ремисия. За лимфома пише, че е от малкото лечими видове рак, но кой знае. Praynig Химио- и лъче-терапии казаха, че не препоръчват в първи стадий, а очакват организма сам да се справи, не било невъзможно. Rolling Eyes

# 1 719
Дано този метод да е наистина сигурен, достъпен и безвреден.
Ползата му би била и в това, че ще се прекратят масовите случаи на грешни диагнози, давани само и само за измиване на ръце, връщане на хора със съвсем лечими заболявания да умират по къщите си като "отписани".

http://gazeta.ru/science/2009/12/14_a_3298478.shtml

Съобщението е от Йейлския университет, цитирано в отпратката. Оттам казват, че се надяват да приспособят новото устройство за по-широк  кръг заболявания - от рак на яйчниците до сърдечно-съдови патологии.

Но самото то е все още само в научните лаборатории и едва сега се разработва.
Дано поне не надеждите за сигурността му се окажат оправдани.

# 1 720
Ванилия Канелска -ще ти бъда благодарна да разучиш подробности..на братовчед ми жена му е с тази диагноза вече 5 години...опитва ли сме какво ли не...в момента не е никак добре,през повечето време е в болница а е само на 37 години Sad

# 1 721
здравейте аз съм на 27 г болна от Хочкин минала сам химия лаче и от година сам в ремисия.искам да попитам Ванилия Канелска за тези естествени витамини кажи нещо повече за тям моляте или поне как се казват.благодаря предварително.на всички желая много здраве.

# 1 722
  • София и там където не се пуши
aleksssss моя приятелка точно от хочкин болна, вече много години си е в ремисия. Пази се, гледа да не се ядосва. Философски гледа на живота. Пие много чай, бъз когато се страхува от грип, ами всеки намира кое е най-добре за него. Успех  Hug .

# 1 723
blagodarq doroty az sa6to imam baz no zabravih da go piq i kakvo li o6te ne probvah a ot kolko vreme e priqtelkata ti v remisiq

# 1 724
  • Талант на 2012,2013 г.
РАКЪТ!!! Съвременният бич за нашето общество... Не знам дали има семейство незасегнато от тази коварна болест. При нас най- напред си замина големият ни син на 10 години от рабдомиосарком. Следващият беше татко . От рак на белия дроб... И след него свекървата. От рак на матката. При сина беше неописуемо страшно... При татко .... той угасна без болки. А при свекървата... там имам грях... последните дни при нея беше моят мъж. Но мъките й са били страшни.... smile3518

Общи условия

Активация на акаунт