Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 762
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 095
Уви, точно това е истината... Ако има "хляб" в теб (=пари, клинични пътеки и прочее), може и да ти обърнат внимание. Ако не - ще те оставят да си отидеш като куче, отнемайки ти и последната надежда... Всяко правило си има изключения, разбира се, но това е общата действителност за съжаление...

Много си права. Днес ако нямаш пари по - добре "лягай да мреш". И лекарите наистина са некомпетентни. Братовчедка ми я срязали, видели са, че има разсейки и са я затворили без да отстраняват нищо. И когато отидохме при друг лекар, човека блъскаше по масата си с юмруци и викаше "Защо не са отрязали яйчниците поне?". Като имате предвид момичето ражда тук със секцио и никой не е видял, че има ракови образувания. Лекарите са некомпетентни и безсърдечни. В това се обеждавам всеки път, когато ми се наложи да ги посетя.Някои наистина правят изключение, но общо вчето.... #Cussing out

# 1 096
... В нашата болест лошото е, че няма симптоми.
Открива се случайно и много често късно...

На какво няма симптоми - на "рак"?! Какво значи "рак" извън мястото, което е атакувал?

Винаги има симптоми - на нещо което не е наред.

Айде бе имаааааааааа #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ти ще кажеш

НАМАААААААААААААА, появят ли се симптомите вече е късно

Аз също съм засегната от диагнозата "РАК". И знаеш ли как го намериха. Просто отидох един лекар да ми каже за пореден път, че трябва да си правя профилактика всяка година.

Толкова добре и толкова здрава не съм била никога през последните 15 години.
Толкова енергия и сила в мен не беше имало през целия ми живот, а виж то защото съм си имала РАЧКО СЕДМОКРАЧКО.

Извинете ме сигурно това, че се чувстваш добре значи е симптом на РАКА

Лесно е да търсиш причини и да обвиняваш, по-трудно е да приемаш и да се бориш

# 1 097
Ти май твърде не четеш.
Съжалявам, за повода ти да стреляш, но казвам, че няма такова нещо като универсален "симптом на рак".

Колкото органи и тъкани имаш, толкова и болести "рак".
Викат му на едно нещо там "диференциална диагностика".
Затова са отговорни лекарите. Защото трябва съзнателно да проверят дори   "безобидното" "неразположение", което те е завело при тях.

Казал го е лекар, ама добър: Първо трябва да се изключи злокачествено заболяване - и това важи за огромен брой не толкова страшни, уж очевидни диагнози.

Това значи, че щом си посетил лекар, той поне трябва да се замисли.
Да назначи определен минимум био-химични изследвания, дори да смята че си здрав - достатъчно е да разбрал, че не си си правил такива от години.
Трябва да ти назначи ехографии - на коремни органи напр., кръвно... Поне да поиска да разбере общото ти състояние в момента.

Знаеш ли колко кардиолози днес ще те попитат за съпътстващи заболявания, ако ги посетиш с хипертонична криза например. Ще ти дадат поредната мостра на някой фармацевтичен рекламен агент и ще ти кажат да се обадиш след седмица-две, да смените лекарството, ако пак не си у ред...

А ако отидеш с хрема и възпалено гърло - знаеш ли колко точно допълнителни въпроса ще ти зададат?
И "профилактика" не можеш да си назначиш сам.

П.П.
Хич не ми "е лесно да търся причини".
Но за да обвинявам, едва ли ми трябва разрешението на който и да е непознат.
Не знам точно колко пациенти с рак са ходили преди това по болници, за да им казват, че нищо им няма. Достатъчно ми е, ако познавам дори един.

# 1 098
  • с/у ОколоМръсТното
Някакви безсмислени спорове..., а няма смисъл, защото:

Болестта е виновна за всичко.

Не винете д-рите... Да, има и гадове сред тях, но от тази отвратителна и страшна болест често няма лек и изход, ако ще и милиардер да си  Tired Това е жалкото  Confused

Профилактика, ама като хората му е майката.
А в Бг тази профилактика никаква я няма... Децата нямали право на профилактични изследвания през годината. Подлагат ги на такива само на 6м. 1г. и 3г. После... ooooh!

# 1 099
Единия дядо на мъжа ми е починал от рак... за другия не съм сигурна.
Майката на бивша моя съученичка също. Мъжа й толкова я беше съсипал психически, че чак здравето си развали тази жена. И изведнъж - диагноза рак... и така момичето още като малка си останала сираче. Много ми беше мъчно, когато ми разказа всъщност коя е тази жена на снимките с нея и защо не прилича на тази, на която сега казва 'мамо' Cry

# 1 100
не знам как да започна....освен направо. татко почина от рак на белия дроб за 15 дни - на 27 август влезе в болница с оплакване за задух, на 8 септември казаха - дребноклетъчен рак, на 10 го изписаха и на 13 умря в ръцете ни. Още съм в шок и имам толкова "защо", че не знам какво да правя и как да продължавам.....

# 1 101
не знам как да започна....освен направо. татко почина от рак на белия дроб за 15 дни - на 27 август влезе в болница с оплакване за задух, на 8 септември казаха - дребноклетъчен рак, на 10 го изписаха и на 13 умря в ръцете ни. Още съм в шок и имам толкова "защо", че не знам какво да правя и как да продължавам.....

Moite saboleznovanija mila.

# 1 102
благодаря. Беше на 50 години. Още не вярвам, толкова бързо, изяде го болестта за часове. Нямам думи, дано намеря покой.Кошмар.

# 1 103
Това е като историята за бащата на мой много близък приятел. Горкия човечец докато си отивал само повтарял "Телевизора е на кредит! Извинете, че ви оставям дългове". Приятелят ми беше смазан, че баща му се е тревожел за 200лв в последните си часове.  Sad

# 1 104
  • София - Младост 1А
Днес оперират сестра ми за втори път. Моля се операцията да е успешна и да разкарат гадния рак веднъж завинаги.  Praynig
Молете се и вие с мен.  Praynig

# 1 105
  • София и там където не се пуши
Drina  Praynig Peace  bouquet

# 1 106
Днес оперират сестра ми за втори път. Моля се операцията да е успешна и да разкарат гадния рак веднъж завинаги.  Praynig

Господ здраве да й дава! Моля се от цялото си сърце Praynig Praynig Praynig Praynig

# 1 107

Моля се и аз със вас Praynig Praynig Praynig
Дръж се и вярвай, че всичко ще е наред. Peace

# 1 108
  присъединявам се от цялото си сърце към молитвите
 Praynig Praynig Praynig

# 1 109
   ГЕНИ,
  как сте,как е племенничето
поздрави и  Hugот мен

Общи условия

Активация на акаунт