Объркана съм и уплашена

• 18 633
  • 131
  •   1
Отговори
# 30
Сещам се и за още един вариант, ти да гледаш деца у дома, но не знам доколко е приложим с прибиращия се на три дена и раздаващ юмруци скандалджия...
Разбира се, че без осигуровки не е имала избор, а е трябвало да чака той да я заведе за аборт ; а боклукът я е накарал да спре работа, като е забременяла, щото е станала "мойтО жена" - идеалния повод за един долнопробен комплексар да подчини една жена, и да си позволява да я тъпче ежедневно. Има и книги даже изписани по въпроса, и дори жени с професия и успешна кариера са попадали в такъв ад...

# 31
Кукумицинка, тя писа, че мъжът й я е накарал да напусне работа, след като е забременяла първия път, така че не е ползвала майчинство иначе и в момента щеше да получава 340лв + 37лв детски, което не е голяма сума, но не е и нищо, а и щеше да е осигурена. Финансовата зависимост е страшна, а положението й се усложнява от факта, че няма и роднини, които да й помогнат.

# 32
Ходила съм в Звено "Майка и бебе" (в Русе) и условията са съвсем прилични. Освен това там май ги и насърчават да си намерят работа и да си стъпят на краката, т.е. не е съвсем след престоя да те изхвърлят пак на улицата.
Съжалявам, ако прозвуча цинично, но призовавам помагащите първо наистина да се убедят, че историята е реална, а не е начин някой да злоупотребява с добротата ви. Форумът е сила, но историята познава и случаи на злоупотреба.

# 33
http://www.noi.bg/forusers/procedures/167-procesotppensii/687-tradnm

За следващото дете ще получава майчинство, стига в момента, в който дойде времето за 45-дневния болничен преди раждане, да се води на работа. Възможно е и за първото да получава майчинстео, ако не е навършило 2 години, но за това не съм сигурна как става. Как мъжът ѝ я накарал да напусне работа, тя значи няма глава на раменете за самостоятелно мислене. Ако е била опасна работата за бременността, всеки лекар щеше да ѝ даде болничен.

Лично на мен темата, пусната по това време на годината, с "не съм яла от дни", "нямам пари" и пр., ама седи вкъщи на топло, чете редовно бг-мама, има интернет, ми се струва не като пързалка, ами като просия. Като просяците, които уж умират от глад, но искат пари, ядосват се, ако им дадеш храна. Дано да греша.

# 34
Ако не е на трудов договор към момента на раждането, няма да получава нищо от НОИ. От социалните й се полагат 150 лв. 45 дни преди раждането еднократно (което е аналог на болничните при работещите), еднократна помощ при раждането и после 1 г. по 100 лв. (което е аналог на майчинството при работещите) и детските. Еднократната помощ, преди раждане, месечната помощ до 1 г. и детските са обвързани с дохода на семейството.
Ако е някъде на договор към момента на встъпване в 45 дни преди раждането, ще получава МРЗ първата година и майчинството за втората, ама кой ще се навие да я вземе, а и обикновено трябва да си плати поне осигуровките и ДОД на собственика на фирмата.

# 35
Кукумицинка, аз ѝ предложих помощ и тя на лични ми благодари и отказа. Каза, че дори само подкрепата във форума ѝ е помощ в момента. Около празниците, хората много наситено усещат  самотността или безпомощността си... И това е ...не знам..., на мен поне ми е много тягостно и мъчно. Надявам се момичето  да пренареди /дори и с нашите гледни точки, съвети/  нещата около себе си, по най-добрия за  нея и децата си начин. Confused

# 36
Домът на Отец Иван е възможност, която трябва да се помисли  Peace

Предлагам авторката да ми напише адрес и ще и изпратя храна поне малко да и помогна.

Поста на Зандали ме навежда на мисълта, че всички сме на кънки  Rolling Eyes Ако е така нека шегаджиите се замислят, че заради подобни простотии един ден някой ще умре от глад ... и то в сят с интернет и купища изхвърлена храна ...

# 37
Не , по скоро поста на Зандали навежда на мисълта , че покрай празници най-много усещаме мъката си.
Аз бих потърсила начин да вляза в звеното "Майка и бебе" няколко месеца може да постоиш там и да се съвземеш. През това време много настоятелно трябва да пуснеш документите за общинска квартира .Сумите които се заплащат са символични . Много е важно да се отървеш от агресора .

# 38
Много добри съвети са дадени , но преди да предприеме нещо авторката трябва да осъзнае че:
Не е виновна за поведението на съпруга си, не си го е заслужила по никакъв начин .
Тя не е нищо без него, напротив без него ще види колко много може да постигне . Само трябва да си повярва и да не разчита на него.
Не може да направи нищо за да го промени, това е негов избор не нейна вина  . С времето ще става само по - зле.
Докато не осъзнае всичко това само ще се оплаква и прави планове когато нещата са зле , после ще се успокоява и надява когато е в добър период. Никой не заслужава да живее така , но изборът е нейн никой няма да я измъкне от тази ситуация трябва сама да го направи.

# 39
  • BG
Ана, според мен мъжът ти е силно шокиран от новината за новото бебе, което едва ли е очаквал толкова скоро. Вероятно още не е свикнал да се грижи и за първото. Мъжете не са като жените, реагират агресивно понякога. Мисля, че си в такава голяма безизходица, че нямаш друг шанс да се справиш, освен този, да се опиташ някак да поизгладиш отношенията си с него. Все пак е баща на двете ти деца и ще имаш нужда от него дълго време, а децата ти - цял живот. Както сте я карали досега, защо да не я карате и занапред. Понаправи се, поддържай се повече, нищо че си бременна и напълняла. Бъди мила, сготви му нещо, което обича и го чакай да се прибере (ако ти остави някакви пари, разбира се, не вярвам да ви държи съвсем гладни). Все има и в теб някаква причина да не те харесва много в момента - потърси я. Говори му, че го обичаш и искаш да си оправите отношенията (дори и да не го мислиш) - човек не може вечно да рита срещу усмивка и добро отношение, все ще поомекне, ако има нещо човешко в него. Дали са ти добри съвети, но според мен едва ли ще се справиш сама с повечето от тях. Трябва да сте двамата.

# 40
  • Варна
О да,да и баница му направи ooooh!

# 41
  • BG

Ами ако трябва ще му направи, да. Защото е много лесно да си еманципирана, умна, с професия и добри доходи, с родители и близки и с лека ръка да раздаваш съвети отстрани "Бе я го заеби тоя боклук, бе, фащай си дърмите и да те няма!". Ама момичето няма много неща, нужни, за да предприеме такава смела, меко казано, постъпка. Тя сама на лекар не е отишла. Така че за нея това е единственият вариант, възможен поне засега. И ако трябва и баница ще му направи. И свирка, и кичек ще му изиграе, защото я отидете вие при Отец Иван, м? Бременни и с годиначе посред зима? Едва ли!

# 42
  • Варна

Ами ако трябва ще му направи, да. Защото е много лесно да си еманципирана, умна, с професия и добри доходи, с родители и близки и с лека ръка да раздаваш съвети отстрани "Бе я го заеби тоя боклук, бе, фащай си дърмите и да те няма!". Ама момичето няма много неща, нужни, за да предприеме такава смела, меко казано, постъпка. Тя сама на лекар не е отишла. Така че за нея това е единственият вариант, възможен поне засега. И ако трябва и баница ще му направи. И свирка, и кичек ще му изиграе, защото я отидете вие при Отец Иван, м? Бременни и с годиначе посред зима? Едва ли!

Хммм,според теб кога ще започне да я бие,ако не е почнал вече.После и децата.Ама нищо,да седи и да търпи.Докато я прочетем в новините.
На теб се чудя как даваш такива съвети Tired

# 43
Ако е възможно отиди при неговите родители.Ако са свестни няма да те върнат.

# 44
Авторке, не слушай Бенисима! Така само ще затъваш все повече и повече! И дори и бременна и с детенце на една година посред зима при отец Иван е по-добре, отколкото да правиш баница, френска любов или да играеш кючек на човек, който те тормози в това състояние. Ако повярваш, че можеш да се справиш, ще се справиш. Разбира се, с Божията помощ, но не допускай да си жертва на насилник.
Бенисима, напълно съм несъгласна с написаното от теб.

Общи условия

Активация на акаунт