Многодетни мами - тема 67

• 111 082
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Третото бебе си е смело решение. Първите две не ги мислих много, много. А третото като се случи бях като ударена една седмица. Минаха ми доста разнообразни и страшни мисли през главата. Но минава. Завладява те бременността, започваш да си казваш, че нито си първата, нито последната и месеците се изнизват. После като родих също усетих няколко вълни на притеснение. Ами сега? Как ще се оправяме? И после ежедневието те поглъща - кърмене, извеждане, консултации. Най-малко време за тревожни мисли имах след третото. Радваме се на всяка секунда спокойствие  Hug
Да сте живи и здрави, радвай се на този подарък и ни дръж в течение  bouquet

# 211
*Noel*, добре дошла сред нас, дано всичко е наред и имаш една лека и безпроблемна бременност!  bouquet
Иначе да ти кажа, че и мен ме спохождаха абсолютно същите мисли, нищо, че бременността беше желана и планувана. Почти до последно имах съмнения, но може би и това, че финансово точно по него време нещата бяха много зле ми действаше. Обаче с времето всичко се подреди и нареди. Не сме се лишили от нищо, но не бих казала, че живеем в лукс. Щом го искате ще се справите, всяко дете си идва с късмета  Wink

# 212
  • София
Noel, добре дошла при нас!  Hug При третата бременност и аз имах отлепване, дори прокървих, но сакчето се закрепи и всичко приключи успешно. Надявам се и при теб всичко да протече добре! Heart Eyes

Явно третото дете е някаква разделителна черта, преходен момент към многодетно семейство, поне тук в БГ. Такива са може би все още социалните нагласи, че изглежда като нещо много трудно. Мен също ме беше много страх, когато разбрах, че съм бременна. Даже в продължение на месец ми се искаше тази бременност да е сън, от който да се събудя и всичко да се върне по старому. Всички мисли, които описваш, са ми минавали тогава през главата. Лесно няма, но преживяването си струва. Третото дете ме промени в толкова много отношения, че не бих заменила това с нищо друго.

# 213
  • Варна
Честно казано, нямам спомен да съм имала някакви притеснения. Знаех, че реакцията на роднините ще е негативна и по-скоро изчаках във времето да им съобщя. Изобщо не съм мислила как ще се справяме след 6 месеца или 1 година, да речем. Като му дойде времето, ще се измисли нещо.
Третото дете при нас промени всички. Определено е едно от най-прекрасните неща, които ни са се случвали.
Искам да попитам за леглата. Стаята на децата не е много голяма, около 10-11 кв.м., мисля да им сложим двуетажно легло, за да слагам  и най-малкия да спи в тяхната стая. Някой ще сподели ли опит с двуетажните легла? Гледах ги в ИКЕА и в Юск, вижда ми се малко разстоянието между двата етажа, на този долу няма ли да му е много схлупено?

# 214
  • Сливен
Олаф, моите три деца спят заедно от самото раждане на най-малкия. Двуетажното ни легло е това
http://www.mebelinipes.com/dvuetazhno-leglo/
много е хубаво и с добра изработка и не е скъпо за двуетажно легло, с матраците ни излезе около 800лв., на останалите фирми без матрак са толкова скъпи.
sweetkids_mama, права си за това как се приемат новините за трето дете. Сега всеки ми казва "колко смело", бих казала - да, трудно е, но чак пък смело.
Noel, добре дошла при нас, надявам се всичко с бременността ти да е добре и да имаш леко раждане  Hug
При нас решението за трето дете дойде от таткото и баткото. ММ никога не е съжалил, включва се във всичко, не мрънка, напротив - къпе, преоблича, сменя памперси, пуска прахосмукачка и мие съдове. На нас също ни е тясно - трите деца спят в обща стая, ние спим в холо-спалня и имаме кухня и само една баня с тоалетна, нямам сушилна и съдомиялна, засега се справяме така. Предполагам, че когато се върна на работа, моят перфекционизъм по отношение на чистотата и подредбата вкъщи ще трябва да се промени, ако искам да ми е по-леко, но ще видим.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 09:29 от roxanna

# 215
На мен притесненията ми бяха как ще се справям с две породени деца с толова малка разлика - 1г2м и още едно малкко на 4г. Но го поизбутахме и вече надигаме глави. Трудно ми е, че нямаме време с ММ да се видим , да си поговорим. По едно време се шегувахме, че не  ни остава време да се скараме, което си беше чистата истина  Laughing . Времето става кът, но мисля, че и този период отминава.

# 216
Здравей, Noel! Лека и прекрасна бременност ги пожелавам и за след нея няма да се плашиш Wink  Човек знае две идвеста, така че ще се оправите Peace
Финансово винаги можете да си вземете количка втора у-ба, дрешки от приятелки о т. Н...Може от много неща да си спестите...
Трудно е с малка разлика, понеже си вързан за децата, навсякъде трябва да са с теб, на никой не можеш да ги оставиш.. Но пък и това се преживява.. Стискаш зъбки една - две-три годинки и после няма и да питат за теб, така че по-добре да се наслаждаваме на сегашните трудни моменти Wink

От самата бременност и раждане и аз се плаша.. Затова и три пъти минала през това чудо.. съм благодарна на Господ, че изобщо съм оживяла(втори и трети месец съм с брутално повръщане, не мога да  ям, нито да пия вода, на системи нон стоп).. Та за мен, като се избутат тия девет месеца, другото е лесна работа.. Стискам палци при теб всичко да мине леко!

Наистина тук като чуят три деца и уау! Все едно са трийсет! Пък не са чак толкова много..
Един колега на мм беше пуснал един бъзик "Ама стига вече с децата, понеже в колата няма повече седалки"
Ха-ха, всъщност има възможност за още две, не сме я запълнили до край Wink Вече си представям реакции, ако някога се случи номер 4,сигурно ще ни обявят за луди..

# 217
  • София
Да ви кажа, под 15 години докато са, не е страшно, обаче сега по празниците баткото се върна от Щатите за ваканцията и бях един месец с три големи момчета накуп (26 г. баткото, 16 г. американчето и 14 г. моя малкия син) и като сложим и ММ и става една армия от 4 големи гладни мъже, а и аз не гъм от диетстващите ...готвих манджи с баките. Embarassed

# 218
Благодаря ви за окуражителните думи! И аз понякога се чувствам като в сън, от който искам да се събудя. С първото и второто нямах никакви притеснения и бях много щастлива да видя двете чертички. Сега, въпреки, че аз настоявах за 3-то не се чувствам така и това ме терзае. Мислех, че ще съм на 7-то небе от щастие, а то... Сега разбирам, че повечето сте били така. Страховете не ме напускат и най-вече, че ще грохнем психически и физически и, че няма да имаме време само за нас двамата както досега. Но пък мисълта да го загубя много ме плаши, значи все пак желанието да го имам надделява!

# 219
Как ще го загубиш, бе мила, всичко ще е наред!  Hug
Я излез навънка малко, глътни свеж въздух и разкарай лошите мисли! Всички бременни изпадат в подобни нестабилни състояния, гледай да се разсейваш с неща, които са ти приятни и бъди сигурна, че като се роди бебо няма да има по-щастливи от вас на света!

# 220
  • На село (близо до Лондон)
*Noel* имам чувството, че на нас много ни е вграден 2 детния модел. Сега излизаш от традиционно приетото дори несъзнателно в твоите мисли.
Физически може да е малко по трудно, но не много, каките са ти на 10 и на 6г; самостоятелни са, е трябва чисто физически да ги обгрижваш. Бебето много дава, помисли си още едно малко, хубаво човече в живота на всички Ви! Няма по-хубаво нещо. Не го мисли толкова.
Всъщност моите деца (еднополови) много по-добре се разбират като са тримата заедно. С мъжа ми сега имаме много повече време един за друг, особено като и трите деца са ви в къщи.

# 221
Аз карах третата бременност кошмарно.Ден за ден,лекарства,болници.Съветваха ме да го махна,за да се съхраня.Всичко минава,забравя се,а третата щерка ми е най-голямата слабост.А както вече писах,планирам и още едно....Иначе действително е насаден двудетния модел в съзнанието на хората.В едно интервю преди време ме питаха защо не го спазвам(модела),а кой го налага-не е ясно.

# 222
  • Варна
*Noel* имам чувството, че на нас много ни е вграден 2 детния модел.

Много точно казано. Някъде там дълбоко в съзнанието ни е написано, че 2 деца в едно семейство е норма и всичко друго е не просто необичайно, ами едва ли не неморално. Собствената ми майка, която много си обичам, е от хората, които не приемаше за нормално да има семейство с 3 деца. Все ми разказваше за някакъв случай на някой си там познати, дето имали 4 деца и някакъв лекар се произнесъл относно майката, че има патологично силно изразен майчински инстинкт. По-голяма глупост не съм чувала, но и не навлизам в конфликти с майка ми, че нищо добро не излиза от това.
По подобен начин стоят нещата дори със семействата, които решават да имат само 1 дете, нали пак са извън двудетната рамка. Тогава започват коментари и съвети колко е хубаво, направо жизнено важно е да се осигури братче/сестриче. Истината е, че всеки си взима решения за себе си как да си устрои живота, с кой да се събере и колко деца да има. Ние си знаем какво става зад вратата на нашия апартамент. Никой не е длъжен да дава отчет на другите.
roxanna, леглото изглежда много хубаво и горната част е по-висока. Така, както го виждам, на долното легло може спокойно да се седне, без да си подпираш главата на горното, нали? Аз по принцип имах една идея да си направим сами само 2 етаж на легло, те сега спят на 2 легла на ъгъл и да направим 2ри над тях, като най-големият ще спи горе. Все още се чудя как да го направим. Редактирам се: тази фирма се намира на няма и 5 мин. от нас, ще отида на място да говоря с хората.
Ние се преместихме в по-голям апартамент, на по-удобно място, мога да ходя почти навсякъде пеша и се снабдихме с разни неща, дето улесняват живота като миялна, сушилня. Спестяват много време и направо се чудим как сме живели преди без тях. Вярно, ще го изплащаме още някоя година това жилище, но да се надяваме, че ще сме здрави и ще работим.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 16:15 от Олаф

# 223
  • София
*Noel* имам чувството, че на нас много ни е вграден 2 детния модел. Сега излизаш от традиционно приетото дори несъзнателно в твоите мисли.

Точно това имах предвид - психологически и социално не сме подготвени да имаме повече деца и изведнъж като се появи третото дете на хоризонта, се паникьосваме, че се случва нещо кой знае какво. Надявам се, че това с времето се променя, но става бавно.  Peace

Noel
, аз както не исках да съм бременна третия път, се разтопих, като видях сърчицето на дъщеря ми на видеозона и разбрах, че я обичам и искам да я имам. Дай си време да заживеете с мисълта, ще се успокоиш и ще си мислиш само хубави неща за бебето. Heart Eyes

/ Напомнихте ми, че беше баш по това време - точно през януари 2008 разбрах, че съм бременна./

# 224
  • Sofia
Олаф, това за уредите е много познато. Миналата зима като родих малката живеехме в едностаен ( чакахме да стане готов големия). 3 месеца в една стая спим 5 души и пране виси денонощно. Честно - дори не се бях сещала за сушилня, не ми е идвало на ум. Една вечер, импулсивно, отидохме и си купихме. Направо не е истина Simple Smile особено зимата се върти непрекъснато. Винаги сме с чисти дрехи, чаршафи, якета. По-малко прах, труд..абе..измислили са го  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт