Многодетни мами - тема 67

• 110 785
  • 735
  •   2
Отговори
# 540
  • Sofia
GI, браво на теб! И на другите мами, които се справят с всичко Simple Smile

# 541
  • На село (близо до Лондон)
Жанинчето, благодаря с всичко не се справям, дори съм далеч от това. Крепя кариерата ми, интересно ми е това което работя, повечето де не всичко. Виж с децата се справям по-добре, то няма и как да е друго все нещо искат.
Но определено е по-лесно да си или домакиня, която се е концентрирала в отглеждането на децата или кариеристка без деца. Така като мен ни рак, ни щука Sad. Аз се виждам много по-лесно като домакиня но за какво съм се трепала на уча и работя толкова досега,
То така докато се чудя ще стане време за пенсиониране скоро Simple Smile

# 542
Да,то всичко зависи от това какви висоти искаш да постигнеш в кариерата.И все пак,щом ти се справяш GI,наравно с хората без деца ,значи не е невъзможно.Със сигурност ти е много по-трудно,но пък животът ти е пълен отвсякъде,което не знам дали може да се каже за твоите колеги,но те си знаят.

ДжейДжей,успех на теб!Стискам палци да се приспособиш лесно и бързо към новата работа.

Аз третото бебе си го бях планирала,та първоначалния шок "бебе пак" не съм го изпитвала.За мен бременността е ужасен период и с нетърпение чаках да свърши..Беше си ме страх и от раждането,пък и то не е от най-приятните неща в живота...Като цяло май беше минало достатъчно време и бях забравила предишното раждане,та гледах да не мисля за това Simple Smile Имах изключително доверие на лекарката ми и заради нея бях доста по-спокойна,отколкото бих била с непознат  лекар(тя изражда и трите ми деца.

Напълняването определено е много кофти част от бремеността..Доста се ограничавах и не качих толкова,колкото с втората,което е добре,но имам още за сваляне..Но да сме живи и здрави,килограмите са последния кахър..
Важното е,че сега си имам трето прекрасно дете,напълно различно от другите,много по-свободно,весело,диво,трудно.Цял един нов свят..Трудно е докато дойде,докато израсте,но си струва Wink

Пък и аз като повръщах си задавах същия въпрос "защо си го причиних"  Grinning Wink

# 543
*Noel*  Hug Всичко ще мине!

Ако искаш да правиш упражнения за бременни: https://fitnesinstruktor.com/bremenni/

Има и нещо като диета за бременни в същия сайт: https://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0% … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

Джей, ще се справиш! Според мен три деца не са толкова много, че да не може човек да съвместява деца и работа. При повече от четири вече стоят по друг начин нещата.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 08:41 от mama Barba

# 544
На мен и работата ми харесва, и гледането на деца.Това, което ми идва в повече е домакинството.Ежедневното готвене и чистене , за мен е загуба на време.Ако имах възможност някой да го поеме, много ще съм доволна.Аз , може би сама си го усложнявам , тъй като държа децата да се хранят с домашно приготвена храна , което си изисква време.Също ,съм чистница, и вечния хаос , особено от дрехи навсякъде, ме влудява.На други изобщо не им пречи и хич не се включват с охота в подреждането.Каквото и да си говорим, аз го отнасям .Това ми гълта от времето, което мога се занимавам с децата, но още не съм измислила как да съм по-ефективна.А сега и куче ще вземаме, та лудницата ще пълна.
Що се отнася до килограмите по време на бременността-аз качвах над 20 всеки път, но после бавно без диети и упражнения си ги свалях.Просто стреса ме топеше.По-скоро безсънието.Иначе всяка бременност беше по-тежка от предишната, но с времето гадостите избледняват.Аз три месеца бях на системи и на легло с последното отроче.Но сега като гушна и ми замирише на бебешко(то отдавна не е бебе Laughing ), се разтапям и всичките проблеми ми се виждат маловажни.А и както писах преди, планувам още едно, може би догодина.Ще видим, Божа работа, но вече окончателно се навих, а мъжо си е ''за'' отначалото.Нали аз ще опъвам каиша Laughing

# 545
  • Сливен
Това, което ми идва в повече е домакинството.Ежедневното готвене и чистене , за мен е загуба на време.Ако имах възможност някой да го поеме, много ще съм доволна.Аз , може би сама си го усложнявам , тъй като държа децата да се хранят с домашно приготвена храна , което си изисква време.Също ,съм чистница, и вечния хаос , особено от дрехи навсякъде, ме влудява.На други изобщо не им пречи и хич не се включват с охота в подреждането.Каквото и да си говорим, аз го отнасям .Това ми гълта от времето, което мога се занимавам с децата, но още не съм измислила как да съм по-ефективна.
Същата работа е и при нас - какво съм чистила толкова, какво съм гладила и т.н. и т.н. За мен готвенето е най-голямата мъка, старая се, приготвям каквото харесват, през почивните дни правя обичани и вкусни закуски, но чакам с нетърпение момента, в който излизам от кухнята.

# 546
  • Варна
Това исках да ви питам ,как се справяте с готвенето?
В нас всеки яде различна храна,много рядко готвя едно за всички.До тук добре ,справям се с двете деца и  кулинарните им прищявки,но като се пръкнат другите две.... ?!

# 547
  • Sofia
Аз най-обичам да готвя и го правя през ден. Понякога се старая с по-различни неща, но най-често готвя лесни рецепти, които всички обичат. Мен ме ядосва, че ядат по 3 пъти за вечеря и от 18 до 22 часа е едно непрекъснато слагане и раздигане  Crossing Arms

# 548
Това исках да ви питам ,как се справяте с готвенето?
В нас всеки яде различна храна,много рядко готвя едно за всички.До тук добре ,справям се с двете деца и  кулинарните им прищявки,но като се пръкнат другите две.... ?!
Е, научих ги моите да ядат еднаква храна. Нещата, които някой не харесва (ама не днес просто не искам, а истински не обича), приготвям рядко и обикновено за нехаресващия има нещичко останало от предния ден... Обявила съм официално - Аз не съм ресторант и не предлагам избор на 2-3 готвени манджи според желанието. Филийка с масло винаги има, който не ще, да си сложи на масата сам!
За улеснение за мен си - приготвям си полуфабрикати във фризера и готвя набързичко. Например: сварявам телешки джолан в малко вода и подправки, количество като за 3 готвения, разпределям си го в 3 кутии. После вадя, добавям вода и зеленчук за съответното... Така правя и с цяло пиле - варя, изчиствам от костите, разделям и после бързо фрикасе, бързичка супа или пиле с ориз... Спестявам си време от чакане за варене, а и от обезкостяване, че вечер след работа какво по-напред  Whistling

# 549
Не завиждам на чистофайничките! Минавала съм през такива фази няколко пъти за кратко. Просто не ми е в кръвта.  Embarassed Беше кошмар и за мен и за домашните.

За готвенето. Започвам да готвя 30 минути преди хранене. Предимно на котлона. И пиле с ориз, и мусака, че и руло Стефани там готвя. На фурна правя само пица, млечна баница и кекс. Кексът май отнема най-много време. Но аз обичам да готвя и не ми тежи. Пък и през седмицата готвенето е предимно само вечер.

И у нас всеки иска нещо различно. Баща ми ме научи да отговарям: "Щом искаш пълнени чушки, утре ще направя, сега има пиле с картофи." Ако отказват да ядат, мажа филии и давам кисело мляко.

# 550
Готвенето не ми тежи, само дето напоследък се плаша от количествата храна, които се изяждат.  Joy Децата много обичат да готвим заедно, мъжът ми също готви и така се разпределяме. При нас също си имат предпочитания, но готвя общо за всички. Естествено се съобразявам, ако някой нещо наистина не може да го яде. Например голямата не яде домати. Другите пък ги обичаме. На нея отделям салата и после прибавям домати за нас. Понеже 3 пъти в  седмицата децата вземат и обяд за училище, правя план за седмицата. Така хем си улеснявам пазаруването, хем и не мисля днес какво пак да сготвя.

Чистенето... Взех да свиквам, че не мога да смогна с подреждането и чистенето. Децата си имат задължения, за които само някой трябва да им напомня по -често и настоятелно. Joy

# 551
И аз при третата бременност имах моменти, в които се ужасявах и такива, в които някак не можех да свикна с това, че чакам трето дете покрай грижите за първите две. Сега имам моменти, в които се питам какво ще правя без деца като пораснат?! hahaha

На готвенето и чистенето и аз не съм голям фен. Особено на чистенето. Толкова е досадно - чистиш, подреждаш, търкаш и докато се обърнеш всичко пак е разхвърляно, пак някой някъде ръсил трохи... #Cussing out Като омагьосан кръг. С готвенето поне можеш да седнеш, да хапнеш и да се насладиш за кратко на резултата(когато се е получило Joy). А на чист и подреден дом все не сварвам да се порадвам. Като пораснат с най-голямо удоволствие ще делегирам отговорности. За сега само на големия мога да позволя да мете с прахосмукачката. Момичетата са още малки. Дори за прибирането на играчки все трябва да ги нагледаш и да им припомниш, защото уж прибират и като надникнеш - те се заиграли.

# 552
Аз предпочитам да чистя пред това да готвя Simple Smile Определено хаосът ми скапва настроението и постоянно дудна на дребните да си събират нещата.. #2gunfireМразя да им мрънкам,но и събират,след пет мин. разхвърлят,но това е положението.Няма малък,няма голям..Средната е по-голяма чистница от батко си.Е,бебето едно нещо събере,хиляда изсипе,тя си е бебе,това е ясно,но покрай големите и тя носи и "подрежда" Grinning
Големките искам да помагат,за да могат и те да свикнат за себе си да пазят чисто и подредено.Колко ще успея не знам.

А готвенето си е хамалогия за мен.За две хапки..три часа бутане-пазаруване,подготовки ..голям празник всеки ден Wink Моите също са всеки с номера си..Пиле с ориз всеки яде по различен начин,и с всичко останало така. Вече се чудя каква нова манджа да измисля ,защото ми втръснаха петте,дето ги въртя(и които се ядат)
Готвя им на вечеря само,закуска нещо набързо,на обяд обикновено си взимаме готвено от някой стол(тук са доста и готвят добре повечето неща)за мен и мм,а бебето е на кухня,но май взе да й омръзва.

Абе готвенето определено ми е зор с толкова претенции(мм е най-голямата Wink) и се радвам като избутам деня и всички са наядени и спокойни Wink
А да планирам готвене въобще не умея..Решавам какво ще правя като ги забирам от градина и тогава и пазаруваме.
Старая се все пак да мисля повече за това какво ще се яде,освен мен няма кой,а едно време,като младоженка пет пари не давах какво ще ядем,та децата са ми повлияли добре Simple Smile

Да ви питам вашите как заспиват?Или по-скоро-подлудяват ли ви докато заспят?Ето,часът е 22,30,от час сме в леглото,тия още си говорят..Вярно,че днес са  цял ден вкъщи,ама и много си пречат и взаимно се подбутват да не спят..И два три пъти като станат за вода и "лека нощ ,тате" и то става 11!Може би трябва в осем да са в леглото,но това се е случвало броени пъти и само се удължава агонията Wink

Лоре,браво на теб  bouquetМного обичам такива нахъсани хора!
Аз за бебе N4 съм го сложила на "ако стане",но дооста си внимавам...Пък за пет не смея и да си помисля.Но наистина като поотраснат и пак ти домъчнява за бебешко Heart Eyes

# 553
  • На село (близо до Лондон)
За вечерното заспиване моите всички, включително и 13г младеж, са в леглата в 8 часа. До 8.30 са заспали. Но те са големи тенисисти и много спортуват всеки ден, така че се измарят.
За готвенето ми е дерт. Каквото съм сготвила това се яде. Ако някои не иска, филия яде.

# 554
Лягането в момента ми е най - спокойната част от деня.  Joy След като 2 години приспивах малката, лежейки до нея на земята по час и нагоре... Cry Направо не ми се спомня. От 1 година малката щерка и сина /в една стая са/ лягат в 20 часа. Чета им нещо или си пускат диск и до 15 минути за заспали. София може и да стане 1-2 пъти, но бързо заспива. Голямата - там следя да си извади телефона от стаята или да остави книгата навреме. До 21:30 държа да е загасено. Децата стават рано сутрин и не се противят на този режим. През уикенда и ваканциите лягат между 22 и 23 часа, но път и стават сутрин след 9 часа.

Общи условия

Активация на акаунт