Многодетни мами - тема 67

• 110 780
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен! Присъединявам се към вашата групичка, след като преди четири месеца станах мама за трети път. Имам две прекрасни момчета и сега ни се роди момиченце Simple Smile Много сме щастливи и много си я гледаме и пазим Simple Smile Батковците също много се грижат за нея. А аз все по-добре се чувствам като многодетна майка  Laughing

# 91
  • по пътя
 juliakireva Hugмного ме зарадва, всичко ще се нареди,радвам се на развоя на събитията.

# 92
...Вторият е мек като памук, обожава да се гушка, да казва колко ни обича, да ми пожелава приятен ден и т.н Далия още не мога да я определя. ..
От името ще да е  Wink И моя втория беше най-гальовното дете, като искаше нещо никога не е било скандалджийски - ако кажа "не" - "за целувка става ли?", ако пак е "не" - "а за сто целувки?" Crazy
И така докъм 10 годишен... после се почна с избягване и криене от гушкане даже (това не пречи да мачка сестра си нон стоп, а и братовчедка си бебе ... гальовен си е просто  Wink). Ако нещо му се откаже се сърди, ако се скарам се докарва до истерия даже - реж със захлупено лице на възглавницата... драми просто...
И големия , и малката са просто друг характер - като нещо се иска се иска настоятелно шумно и драматично (баткото порасна и аргументирано си доказва позицията, но малката още тупа с крак - ох как ме вбесява това)...

# 93
Виждам, че обсъждате сериозни неща в темата и ще се включа по въпроса в отделен пост. Сега малко инфо за промените при нас: ние благополучно се прибрахме в България. Стана почти без да го планираме (в последните дни на октомври, а на седми ноември вече летяхме). Честно казано не мислех, че ще доживея да се върна в БГто (накрая три седмици ме боля ужасно зъб и бях на антибиотик). Сега животът ми в САЩ ми изглежда като сън някакъв. Тук всичко е точно такова каквото го оставих преди две години: и дома, и приятелите, и родителите, че даже и работатата - пак ме привикаха да правя неща, макар още да съм в майчинство). В България си е най-хубаво. Как се радвам на зимата ако знаете, а какъв въздух имаме - дишайте момичета, дишайте - уникално е това, богатство направо! За храната няма и да споменавам, защото напълнях с поне 10 кг. (не мога да си намеря кантара, а и не ми трябва). Но... откакто съм се върнала все стигам до ситуации, в които ми иде да крещя и да викам и направо на бой да налитам.... още сме в борба с РИОто (инспектората). Не искат да запишат децата в училище. Трябвало да им слагам апостил на учебните справки и да ми ги превежда заклет преводач. За този апостил трябва да докарам американски нотариус до училището им в САЩ да ми издаде нотариална заверка на справката и така изчислих, че за трите деца разходите ще възлизат към 1500 долара (по два документа на дете с превода). И докато за големия му трябва да му признаят оценки, които влизат в дипломата, за малките - 4 и 5 клас - решението в кой клас да са зависи само от директорката, но тя е убедена, че това с апостила е много лесна работа и има фирми да го правят ей така (за сведение - дори американското посолство не прави апостили на документи, а трябва на място от щата, в който са издадени документите). И те ми цитират някакво членче от наредбата, а нали по конституция децата ми имат право на образование - къде остава това право... иди ги питай. За момента ходят като посетители и отказват да ги пишат редовни ученици. Дори да извадим въпросните апостили, големият сигурно ще го накарат да повтори девети клас (в момента той се води десети). Ако беше в американско училище можеше да завърши догодина (има опция да вземе два класа наведнъж). Като ги записвах в САЩ им бях представила една учебна справка на български (дори не я превеждах). Никакъв проблем. Направиха им входящи тестове и им определиха нивото, а тук - апостили и преводи през Външно министерство (за по 100 лв. само превода) за да ги запишат в българско училище, което така или иначе е задължително. Толкова е абсурдно, че мислех дори дали да не се обърна към медии разни за случая, ама доста нерви и без друго потроших вече, защо да се хабя? Тъпото е, че на никой не му дреме за децата. Синът ми се занимаваше основно с пиано там и всички го дърпаха я в хора, я в духовия оркестър. Беше нещо като звездата в училище. Тук той пожела да ходи в музикално училище (като посетител) и след три седмици "посещения" го питам дали някой се е заинтересувал да го види как свири - ами познайте.... никакъв интерес. Момичететата там не знаеха и дума английски, а след две години бяха първенци в класа (това и по интернет могат да го проверят от Инспектората, защото излиза в хрониките на местните вестници). Тук само ми обясняват колко са зле, колко назад били с материала, а по английски ги карат да пишат по 20 пъти една дума. Имам чувството, че сме някакви досадни навлеци там....
Успях дори с един поп да се скарам. Имах желание да се кръстя и да кръстя децата като се върнем. Всичко хубаво, ама като ми поискаха 50 лв. за кръщене в мен нещо много лошо се надигна. Ходих, говорих с него. Обяснявам му: само българската църква има ценоразпис на всички свети тайнства (в нета проверявах как е с другите православни църкви) - света литургия - 2 лв., свето кръщене - 50 лв., света венчавка - 100лв. Абе разбирам да е някое "препоръчително дарение" или по някакъв друг начин формулирано, но да слагаш цена на нещо, което Бог е дал даром.... Най-смисленият довод на отеца беше, че българите били крадлив народ и за това не ставало с дарение. Много християнски довод. И не се кръстих. Ще се кръщавам евентуално в православна църква в Америка.
Скарах се дори с един случаен човечец. Бях паркирала срещу входа на едни гаражи до бордюр на тротоар. Входът си имаше обход до съседната улица. От тук беше по-пряко, но през тротоара. Аз съм паркирала там и като се прибирам - слагам петте деца в колата и той идва да ми се кара. Как можело така: запушвала съм пътя на всички, които имат коли в тези гаражи. Чакал ме половин час да ми се накара. И аз тогава за моя (и на децата изненада) с такъв глас му се разкрещях - чак той изведнъж онемя. Казвам му: имаш от къде да минеш - ето, там ти е изхода. Половин час си нямал работа да ме дебнеш, да ми се скараш вместо да заобиколиш откъдето ти е пътя.... Ама крещя и крещя... нещо бъгнала ме е тази Америка. Ако бях преди - щях да се изиня и да се изнижа, но така по-добре стана според мен. После проведохме една беседа с децата какво е това смирение и кога викането по непознати е допустимо...
Сега съм в процес на спорене с Уизер за това, че ни глобиха (горе-долу за цената на билетите), че не сме си направили он-лайн чек-ин въпреки, че аз няколко пъти пробвах, но системата им отказваше и им писах мейл с обяснение по случая два дни преди полета.  И от там ядове.
Та така... в България е хубаво, но все някой ще се намери да те ядоса. Също малките ме ядосват нон-стоп. Таткото си замина (за Америката) преди месец и сега аз съм сама срещу петима човекояда. Добре, че са нашите да помагат от време на време. В Америка ми беше трудно, но понякога ми се струва, че тук е дори по-трудно. Хубавото е, че поне на зъболекар и лекар мога да отида - и ходя, ходя....и със социалният живот наваксвам - всеки ден срещам по една приятелка или роднини. Ще ме грее за година напред поне, ако реша да се връщаме.

Нямам време да те изчета докрай, но съм заклет преводач и ще ти помогна безплатно, ако още не сте се справили с това. Току що приеха нещо за апостилите. Потърси в нета, моля те, защото не знам дали не ги отмениха, специално тези за образователните документи.

# 94
  • Sofia
Душички Simple Smile много им се радвам, че са различни по характер. Всяко дете те обогатява по различен начин  Heart Eyes Може би затова исках момиченце - да усетя и тази тръпка Simple Smile

# 95
  • На село (близо до Лондон)
С три момчета съм, с по 2-3 г разлика, и тримата са си отделни индивиди и различни характери.

Мяуче и други, където татковците не се включват така активно. Стигнала съм до извода, че човек прави и най-ефективно предава на децата си умения и удоволствието като прави нещо което му е приятно.
От моето детство баща ми обича математика, занимаваше се с мен, ами научил ме е и мен. Сега аз това правя с удоволствие с децата ми.
Мъжът ми е бил активен спортист, това му прави удоволствие и децата тренират с него всяка вечер тенис. Той се занимава, на състезания ги води, обсъждат си неща и така.
Тези тривиалните грижи си трябват също; делим си ги, но определено не е кеф да переш,чистиш и тн.
Ако мъжете ви имат хобита, ще включват децата. Когато правиш нещо с удоволствие си личи и децата се запленяват.

fapua дано се оправиш бързо с бълг училища.  Децата са налични ходят на училище, от управата зависи да ги запише

# 96
Да се запиша да ви следя.
Никой не се престраши да дойде на срещата в неделя...

# 97
  • София
Айде, айде, не е баш тъй  Mr. Green Но ми беше неудобно да тръбя колко беше весело  Whistling Whistling Whistling

# 98
  • Варна
.....Но пък родителите ми са малко шокирани. Rolling Eyes Цял ден днес слушам наставления и съвети от тях.Смятали че ще ми е трудно и още куп други.Аз обаче съм щастлива и си мисля че имам още 8 месеца да чакам Hug

Мисля, че съм го разказвала, но не си спомням вече дали съм споделяла и тук. Аз винаги съм искала 3 деца, може би за кратко след 2то раждане да съм се колебаела, но винаги сме говорили, че искаме 3. Когато казахме, че чакаме номер 3, получихме едно съвсем студено отношение и отговор "Мииии, щом така сте решили" И много нерви и негативни коментари през бременността, особено като се разбра пола и обявихме името. Здраве да е, сега да ги види човек Simple Smile Мило и драго дават бабите и дядото ( свекър ми, за съжаление почина малко преди раждането). Това е най-любимото и най-гушкано внуче. Майка ми шие гоблени и ми уши един с щъркел, който носи бебе и то звъни на звънец, от страни с имената им и датите на раждане. Не пропуска да подчертае, че има място за още едно име  Flutter
Относно характерите. Нашите са 3 момчета, номер 1 е най-буен, винаги така е бил, припрян, шумен, скачащ, бягащ. Абе свят да ти се завие с него, но пък чувствителен и трудно преживяващ разочарования и кризи. Номер 2 беше ревливо бебе и като почти 8 годишен мъж продължава да си е все така ревлив. Той пък е перде, не му дреме за нищо, гледа си собствения интерес. Както го определи съседа - "И ябълка да му подариш, ще ти благодари, но и внимателно ще я огледа, да не би нещо да й има и да го прекараш с подаръка"  Mr. Green Той е ревнив и му тежи да е средният, от него съм чувала "Ти не ме гушкаш! Остави това бебе, откакто се роди, само него гушкаш! Изхвърли го през прозореца"! Номер 3 е още малък да кажа, но си ми е най-кроткото и разбрано дете. Даже няма за какво да му се скараш. Гушлив и мил е. Скоро водихме с него следния разговор:
"-Мамо, 'бичам те
- И аз много те обичам, миличък
-И аз малко те 'бичам, мамо"  Joy
И така всяка вечер преди заспиване се обичаме.
Честно, не си спомням за другите на 2 и половина толкова много да ми са се обяснявали в любов.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 14:27 от Олаф

# 99
  • offshore & overseas
Като те чета, Олаф, категорично стигам до извода, че има някаква закономерност в характерите по поредност на раждането и независимо от пола на отрочетата. Може би защото разликите на моите трима са най-близки до разликите на твоите трима. Особено много ме потресе приликата м/у средните. Може и от водолейската зодия да е, но не го отдавам на това, защото моите и тримата са водолеи.

Ето например, тия денове, покрай коледните подаръци и по повод на един не особено успешен подарък от чичо им (кукленска кухня, ама бутафорна, която се разпадна при първото докосване на Нико). Та, средното диване, ЛюМила, не се сдържа плачливо да изкоментира колко бил некачестван подаръкът и как, забележете, не било трябвало да го приемаме. Жегна ме, въпреки че подаръкът не беше от мен, но но се опитах да обясня, че подаръкът е по-скоро жест на внимание и е доста обидно дори да си помисли човек да не го приеме.

Изрази като „Не ме гушкаш достатъчно (или хич)“ (на гушкане нямат насита), както и „Да изхвърлим бебето през прозореца“ (или пък направо тя щяла да го изхвърли), са ежедневие. Реве се и се пищи се и се хленчи за всичко и вече съм вдигнала ръце.

Николчо пък беше с термин 3-ти или 5-ти май 2014 г., в зависимост от калкулатора, но заради късия цикъл го смятах по-скоро като 3-ти. Той обаче „реши“ да се роди почти три месеца по-рано - на 9 февруари. Също е голяма душица и обичливко. Е, и голям инат, но те водолеите са известни с това си качество, а уж нямали рога. Joy

По повод пък на имената и гоблена с щъркел се присетих, че в нашето семейство имената се получават по азбучен ред (така решихме): първо е лъвю с И, после е Калина, Людмила, аз съм с М и Нико е последен. Както е видно - има пропусната буква, тоест, дет вика Олаф, място за още едно име. Laughing Понякога се шегуваме с пустото Й. Ако бяхме кръстили Никола Йордан, сега нямаше да има колебания за четвърто. Но при тези обстоятелства вече... Mr. Green

# 100
  • Варна
Аз малко съм ви изтървала.
juliakireva, много се радвам, че има светлинка в тунела при вас. Преживяла съм всичко, което си описала, с изключение на намесата на родителите. През цялата бременност и вече 5г след раждането на третото не е спрял да ми обяснява каква голяма грешка съм направила. Вече по-рядко, но все пак не пропуска от време на време да ме светне как всички плащаме за моята лудост. Много обича детето и въпреки това чувам "за какво ти беше".
Не му се занимава с децата. Рядко говори с тях. Може би с малката малко повече, но пак не както съм си представяла. Иначе когато се налага помага, готви, взема и води детето на градина, но после ми го изкарва през носа.
Най-големият кресльо у дома е сина -  средното дете. Абсолютен егоист и професионално мрънкало с театрален талант. И си е така от съвсем малък.
Голямата се съглася да помага вкъщи и е тиха и вглъбена в себе си, но пък така се оказва изключително самотна и изолирана от връстниците.
А малката си е нашето бебе. Вече на 5 продължава да се глези и гали като коте и да ни вади душата с памук. А ако не и се получи следва тръшкане и рев - ти си лоша майка и мен никой не ме обича.
Аз си причиних сама голяма травма на окото на 10 декември и вече месец по-късно не минава. Според лекарите ме очаква операция. Страх ме е и съм се шашнала малко.

# 101
  • София
Понякога аз просто спирам, въздишам и си казвам "Божке, в какво се набъркахме..." Никой не казва, че е лесно, напротив, трудно си е да жонглираш с ежедневието и грижата за толкова много душИ, но сме се хванали на хорото и ще си го играем до края. Познавам достатъчно хора, които са ми добър пример, така че гледам да се уповавам на вълшебното "И това ще мине" и да караме напред.

# 102
  • Варна
Аз никога не съм си казвала "Божке, в какво се набъркахме..." Здрави сме, работим, не сме останали лишени от нещо, може би не всеки ден е точно, каквото би ни се искало да бъде, но все пак няма какво толкова има да се оплакваме. Като бяха по-малки и имах моменти, в които забивах, си мислех за една моя приятелка, двете й деца са с генетично заболяване и си повтарях - "Щом тя се справя, какво ми пречи и на мен" А сега, като ме ядосат и ми иде да крещя, си представям това клипче https://www.youtube.com/watch?v=Pa0wXSh4I34 . Aми тя не спира да се усмихва! По-добре с усмивка, отколкото с крещене, нали!
Despina, това е ужасно, просто! Не мисля, че бих издържала. Да гледам детето си и да усещам нямо обвинение от семейството, мне, няма така да стане. Вероятно затова и тя така реагира.
Човече, малки са просто. Като пораснат, първо, че се научаваме по-добре как да се справяме със ситуациите, и второ, отпадат много от битовите досадни ангажименти по обличане, хранене, миене и т.н.
Признавам си, мисля си за още едно дете. Този път не мога да навия вече нашия татко. Казвам, че съм бейби-адиктид и не мога да насладя на гушкането на бебета. Simple Smile

# 103
По повод гоблена на Олаф и поредността на буквите при Мяуче, и при нас има известна зависимост и празно място за четвърто, но само аз съм си го забелязала за сега. Децата са родени през три месеца всяко в различен сезон - големия е лятно бебе(роден в средата на юли), средната е есенно бебе(родена в края на октомври), а най-малката е зимно бебе(родена в началото на февруари). Има място за още едно, пролетно бебе - за някъде в края на април. А ако бъде и момче, ще настъпи същинска хармония в семейството - с 2 момчета и 2 момичета. Mr. Green Обаче за сега се въздържаме. Финансовата криза в семейството все още върлува с пълна сила и няма изгледи да утихне.

# 104
  • Варна
Emel, и аз съм си го мислила това. Нашите и те са през 3 месеца, нямаме лятно бебе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт