Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли разлика между температурата на челото и подмишниците? Сега забелязвам и друго - с един и същ електронен термометър измервам и двете подмишници, показвайки половин градус разлика.
Какво е най-добрият начин за измерване на температурата с безконтактен термометър?
Как да различим вирусна от бактериална инфекция при дете с висока температура?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли разлика между температурата на челото и подмишниците? Сега забелязвам и друго - с един и същ електронен термометър измервам и двете подмишници, показвайки половин градус разлика.
Разликата в температурата между челото и подмишниците може да бъде около 0,5 до 1 градус по Целзий. Това се дължи на различните методи за измерване. Когато използвате електронен термометър, разликата в измерванията под двете мишници може да се дължи на неравномерното прилягане на термометъра към кожата или различни температурни условия в тези области.
-
Какво е най-добрият начин за измерване на температурата с безконтактен термометър?
Когато използвате безконтактен термометър, важно е да следвате инструкциите на производителя за правилна употреба. Това включва поддържане на подходящо разстояние между термометъра и челото, избягване на излагане на външни източници на топлина и отчитане на влиянието на околната температура и влажност върху измерванията.
-
Как да различим вирусна от бактериална инфекция при дете с висока температура?
Разграничаването между вирусна и бактериална инфекция при дете с висока температура обикновено изисква консултация с лекар. Въпреки това, някои общи разлики включват това, че вирусните инфекции обикновено протичат с по-леки симптоми като кашлица и хрема, докато бактериалните инфекции могат да предизвикат по-тежки симптоми като гнойни изпъкващи лимфни възли. Лекарят ще може да направи подходяща диагностика и да предпише съответно лечение.
-
Какви са препоръчителните лечения за кашлица и хрема при деца?
-
Какви са ефективните методи за справяне с висока температура при деца?
И аз бях много притеснена, виках лекари вкъщи, за да не го водя да заразява други деца. Педиатърката категорично отказа да дойде, било нормално да вдига т., моят личен лекар отказа, частен педиатър итказа( посъветва ни в инфекциозното да ходим) та личният лекар на мъжа ми дойде. Аз исках просто да види дали не са се инфектирали пъпки и от това да вдига т. Всичко беше наред, тогава той ми обясни, че до последното избиване на пъпка ще вдига т. Според мен по- добре да р изкарана шарката, особенно от момиче, преди детеродна възраст. Като си спомня, че я карах на 25, а на 26 забременях ме побиват тръпки. Бързо да се оправя!
. За първи път давам и сега цяло шише отиде. Хич не щях тъй да подтискам значи

Аз не съм давала, мисля си нали джинджифила е лютив... то във какво съотношение се прави ? Бях взела един корен преди и като го стъргах и като го опитах.. на мен ми е доста люто и се отказах тогава да му го правя.Може да му вземеш пак пробиотици.. добре са за имунитета и предвид това, че и вие доста антибиотици наредихте последно време.. давай, може и месец два дори и повече ( д-р Чобанов ми го каза ).
.