Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 778
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Да ти кажа не знам как се качват снимки  Laughing
Една мама ми помогна на мен преди време. Нека обясни някой който е запознат

# 661
  • София - Варна
отиваш в някой сайт за качване на снимки като prikachi.com. качваш там и после копираш линка тука и даваш "вмъкни изображение" или "вмъкни връзка".

# 662
  • София
Нашето кихане от вчера на малкия се превърна в мощно кашляне. Сега седи тука с едно синьо под очите, тече му свеж сопол и кашля ту сухо, ту влажно през 30 сек. Правихме инхалация и му дадох цинабсин, пръснах и назик. Като се назакуси, ще му даде баща му пробиотик. Чудя се и кой сироп за кашлица да подхвана  newsm78.

# 663
  • София
Аз рубеола съм карала и то като доста голяма, може би в гимназията някъде. При мен много леко мина по спомени, 2 макс 3 дни с Т, не ми беше много висока при това, обривът и той спадна за няколко дни, те са дребни пъпки, като алергичен обрив са по-скоро, белези не остават от тях. Ама с шарките при всеки човек е различно, дано бързо и леко да минава  Hug

Аш, за сиропите кво да ти кажа  newsm78 След онзи вирус дето го изкарахме с 5 седмици кашлица, което уж беше вирусен трахеит, ми от ни един не съм доволна, никой не помогна. Сега при последния вирус давах Еуреспал, че уж и за хрема и уши помагал, ама пак не мога да кажа, че и от него видях някакъв ефект.

# 664
Аш а ти даваш ли АБ не разбрах заради стрептококите? За сиропите много ще те успокоя, но нашия педиятър казва, че действат като топла супа  Laughing Нямат доказано научно действие. По-добре си забъркай лук с мед, Лука има и антибактериялни свойства
Моето 3 ден го боли глава, легна и стана с оплакване. Ще звъня на остеопата да го питам до не е странична реакция от неговото лекуване, той каза че може да се поразболее...ама пък ние бяхме още преди седмица там

# 665
Аз рубеола съм карала и то като доста голяма, може би в гимназията някъде. При мен много леко мина по спомени, 2 макс 3 дни с Т, не ми беше много висока при това, обривът и той спадна за няколко дни, те са дребни пъпки, като алергичен обрив са по-скоро, белези не остават от тях. Ама с шарките при всеки човек е различно, дано бързо и леко да минава  Hug

Аш, за сиропите кво да ти кажа  newsm78 След онзи вирус дето го изкарахме с 5 седмици кашлица, което уж беше вирусен трахеит, ми от ни един не съм доволна, никой не помогна. Сега при последния вирус давах Еуреспал, че уж и за хрема и уши помагал, ама пак не мога да кажа, че и от него видях някакъв ефект.

Когато на щерката бяха сложили диагноза рубеола, обривът беше петнист - розови петна с диаметър около 5 мм, без връхчета, увеличени лимфни възли. Но... впоследствие инфекционист постави реалната диагноза - марсилска треска. Преди това двама педиатри казаха, че не могат да отрекат рубеолата като диагноза. Затова препоръчвам инфекцинист да погледне детето.  Peace
Сега четох за тоя еуреспал. Бяха ни го изписвали преди близо 3 години, но го бях забравила. То направо чудно това сиропче, ако е така, както го описва листовката Eurespal бързо облекчава симптомите като запушен нос, зачервено гърло, затруднено дишане, кашлица и болки в ухото както при възрастни, така и при деца.    Моето и то от снощи нещо кърти сякаш от гърлото, но рядко. Ще звънна да питам за часове при доктора.  А до прегледа го мъча с едно чайче тука, преди това го почерпих с един изостанал в хладилника ен ти тус и ефизолче.
Скрит текст:
След сиропа чакам половин час, след ефизола още толкова и най-сетне дойде време за закуска, която ще продължи до обяд.

# 666
  • гр.София
В петък следобяд моето дете има няма и дотича при мен да му избърша сопола. Изправи ми се косата. Викам си,е няма що,два дни го изкарах за по 40мин и веднага втаса. Изобщо не го чаках,вечерта преди да легне почнах цинабсин,инфлуцид(въпреки,че двете не ги комбинирам принципно) и ангинхил. Тези неща ги дадох първата вечер през 30мин и докато си легне беше изсмукал по 3 хапчета от всяко.Коластрата не я бях спирала.Авирона ми беше свършил,и на другия ден го взех и почнах и него. Вечерта доста похъркваше и направо се отчаях. Обаче продължих да си ги давам тия неща до 5-6-7 хапчета на ден. Сополите първите 2 дни си почнаха стабилно.
На 4я ден значително намаляха,днес вече няма нищо. Отбелязвам 4 настинка/сопол който лекувам така. Надявам се,че съм открила нашата схема на лечение.

# 667
Пратих го с баща му и дядо му да търсят инфекционист. Пуснах кръвни сутринта, тромбоцитите са в норма, но лимфоцити и левкоцити за завишени. Чух се и с педиатърката, че е с температура, а обривът се разраства. Сега пък спомена, че само при морбили имало температура след поява на обрива.
Тая марасилска треска сегабще ме вкара в нов филм. Това не е ли от кърлеж? Той имаше есента. Възможно ли е да се прояви толкова месеци по-късно?
Главата ми ще гръмне вече да мисля и да се притеснявам. Че заради бебето не мога и да ходя с тях да разпитвам лично лекарите....ииии съвсем #2gunfire

# 668
Еуреспалът го дава една моя приятелка всеки път, като се разболее детето й. Казва, че пресичал при тях за 3-4дена.
Аз го пробвах веднъж, но не видях никакъв ефект. Толкова дълго продължи кашлицата, че чак на пулмолог я водих и правихме пулмикорт известно време.
Моята трябваше да е на училище днес. Вчера като легна започна много да я боли главата. Мерих т, нямаше. Дадох нурофен за болката и към 00.30 заспа. Имаше много домашни за писане през деня, плака вечерта, че объркала нещо. Не знам разболяване ли е или друго.

# 669
Палитре, колко са левкоцитите, ако помниш...

Еуреспал веднъж ни помогна, втори път 8друго разболяване/ го разкашля още от първия прием - обадих се на педи, тя каза явно това не е неговия сироп и до там бях със сиропите...

# 670
Палитра, не се тревожи за марсилска треска. Няма как да се прояви чак сега, ако септември е имал кърлеж. Споменах марсилската треска, само за да наблегна на това, че обикновен педиатър не винаги може да е сигурен за рубеола. Тя се среща рядко и не са много компетентни. Споко. Нека да намерят инфекциниста, па тогава ще говорим Simple Smile
Пък и ако е марсилска треска, много лесно се лекува. Не се тревожи за това сега

# 671
15,6 са левкоцитите (3,5 - 10,5)
11,3 лимфоцити (0,9 - 5,3) (1,3 - 7,4 за деца до 4г)

# 672
Палитричке, благодаря ти за резултатите. Нали все записвам и сравнявам аз.
Чакаме добри новини след посещението на инфекциониста Praynig

# 673
  • София - Варна
Палитра, границите за левкоцитите, които си дала са за възрастни. за деца са от 5/6-15/16.

# 674
Инфекционистът казва алергичен обрив. Вероятно от Аугментин. Обривът изби в деня след спирането му. Той го е пил и друг път без реакции, но не било задължително от първия прием да се изяви алергия. Дадоха избор за хоспитализация 3дни или домашно лечение. Говорих с лекарката по телефона и каза, че не било опасно да лекуваме у дома. Затова предпочетох домашното лечение, макар да ми е по-притеснено. Но той е толкова стресиран след лежането преди НГ...
Та сега пак ще пие кортикостероиди ooooh! На 5ти ги спряхме, днес пак ги почваме. Ама тая диагноза ми звучи по-достоверна май в сравнение с двете шарки, за които масово хората са имунизирани и почти не се срещат Tired Ама не знаех, че от алергия може да се вдига температура newsm78

Общи условия

Активация на акаунт