Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 779
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Ние пък сме 118см и 20кг, скоро става на 4г Simple Smile. Но баща му е 2м и нормално и той да върви напред с ръста.

# 646
Еха, моят е на 4г и половина и е 105см и 17кг Blush

# 647

Африканчо давам Ортамол юниър ц плюс витамини. Доста скъпи, но са много хубави. Аз съм вземала за възрастни и в една група сме споделяли опит, много са добри
А в момента даваш ли ги?Как разбираш,че са добри?Много ми ги похвалиха,още се чудя дали да ги поръчам,но цената им от 35 евро ме спира,щото не ми е ясно колко са ефективни.Само от 1 човек имам отзиви,та за това питам,а искам да ги давам за повишаване на имунитета и ме интересува в тая насока как действат.

# 648
  • София
Тете, дай му според мен малко пробиотик (щом казваш, че има гаден вкус) и витаминки за здаве и сила; също може да го изведеш навън да поиграе на слънчице. Днес тук денят е прекрасен (в нашия Балкан поне, във вашия не знам как е  Blush). Сутринта бяхме вътре и като почна да ми киха малкият, направо се подкосих. Изкарахме ги навън и спря да киха. Зачервиха бузки, понапекоха се, вдигнаха адреналина - чак футбол играха на снега.

Лино, на вас също бих препоръчала пробиотик, щом казва, че го боли корем. Не разбрах - инхалациите само с физиологичен р-р ли ги правите или имате лекарство?

# 649
Аш много ме кефите колко се забавлявате на снега. Искам и аз сняг, тук ще мухлясаме от дъжд  #Cussing out
Инхалираме с вентолин
Метнала съм бре от 27.12 и витамините и пробиотика...
Уми както писах почнах ги директно като спрях АБ-то на 26.12..ако помните драмата да го спирам ли..
Ами как разбирам дали са добри..предполагам го..първо защото ги давах 2.5 месеца лятото и 3 месеца след това въобще не се разболя. Второ взимала съм ги и аз, но за възрастни. Пих ги 2 седмици след няколко АБ-та дето ми се събраха и ми се отрази много добре. Преливах от енергия. Трето наскоро в една група някой питаше за нещо за подсилване на имунитета и над 90% споделиха, че са доволни от Ортамол-а. И четвърто  Laughing ooooh! ...много се обяснявам...забелязвам, че бузите му розовеят и пето..  Laughing определено апетита се увеличи.  Лятото като се понатрупаха и прояде дори месо, беше тотално го отказал от ноември, постоянно търсеше да хапва.. може би е съвкупност от няколко неща ама за мен са ок витамините. Но трябва да се дават по-дълго време според мен

# 650
Ох,едвам ме нави. Wink Отивам да пиша на приятелката ми да ми ги купят от германия.Енергия си имаме в излишък ма нещо киха пак.Надявам се ,да не се разболява.Вкъщи е почти месец.Дадох един осцилококцинум и май ще я изкарам на въздух,че 2 дни с тоя вятър не е излизала.

# 651
  • shumen
Тете,дано не се разболее Бобчо сега.Според мен му дай пробиотик и Витамин С,ако имаш.
Аш,и ние бяхме навънка около час и падна голяма игра в снега.
Лино,и моя си беше близо месец у дома и баш по Коледа се разболя и беше на АБ.
Моя е към 18-19кг,112 см,на 4,1 месец е.

# 652
Момичета, с риск да досадя вече, да попитам..Ако все пак е шарка, температурата в кой момент спада? И при по-висока температура(над 38) какво са ви съветвали лекарите - да я сваляте или да поизчаквате, за да може да избива обрива? Вчера уж нямаше синчето, но днес има. Сутринта беше с 37,5, преди малко 37,9. Педиатърката нещо не вдига, а вчера не се сетих да я попитам ooooh!

# 653
И ние излизахме за около половин час пред блока. Снегът обаче се беше спекъл и циментирал, не ставаше за снежковци. Топло беше, Поиграхме си, понамокрихме се и спахме малко после.
 Рубеолата е вирусно, нали...Палитре, не знам какво да те посъветвам. Освен да поразпиташ педи утре за колко минава, какво да даваш....панадола едва ли ще спира избиването на обривите, по-скоро АБ, а вие не давате...знам ли.

# 654
Аз за проциотика щях да питам. Значи този който имам ще ми стигне за 23 дни. Свършва в сряда и понеже искам да продължа да му давам се чудя същия ли да взема или друг. Какво ще кажете? Става ли така да се мешат бактериите ако го сменя? Макар че аз не знам с какъв точно бих могла да го сменя понеже съм давала до сега само два вида. От другия установих, че го боли корем, но може и да е защото го давах на гладно, а този преди лягане най-вече го давам

# 655
  • Северозапада
Пробиотика, доколкото знам, се дава след хранене  newsm78 Аз бих взела същия, какъвто досега съм давала.

# 656
Момичета, с риск да досадя вече, да попитам..Ако все пак е шарка, температурата в кой момент спада? И при по-висока температура(над 38) какво са ви съветвали лекарите - да я сваляте или да поизчаквате, за да може да избива обрива? Вчера уж нямаше синчето, но днес има. Сутринта беше с 37,5, преди малко 37,9. Педиатърката нещо не вдига, а вчера не се сетих да я попитам ooooh!
Ние карахме шарка наскоро,но варицела.Давах Нурофен/Панадол над 38,2-3.Обрина си се доволно да ти кажа.Единия ден 37,7 дадох защото я втресе,заболя я главата,размрънка се...Та според състоянието на детето действаш.То си е вирус.
П.п.Сега гледах че др.Марио говори за морбили,което идвало от румъния.Възможно ли е да сте болни от това. newsm78

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 18:12 от umi zoomi

# 657
Ами аз бях чела май на самия пробиотик, че се дава сутрин на гладно..Ама на другия, на този който сега давам не пише нищо. Значи ще взема от същия пак.
Палитричка можеш ли да качиш снимка да го видим обрива? Моето дете така преди месец като спряхме АБ се обрина целия, но имаше и болки и подуто коляно, но и 3 дни беше с около 38°
Да няма случаи на морбили?

# 658
  • shumen
Палитре,аз бих дала,ако е отпуснато детето.Аз съм имала случай на 39 моя беснее и играе и не съм давала нищо,ама е имало и когато е парцал и още на 38 давам да падне.
Тете,твоя спал добре,ама моя не заспа.Излизахме,прибрахме се,легна,ама не и не.Накрая в 15.30 стана и каза няма да спя.Сега заспа още в 21.00 и да видим утре пак ли ще кукне в 6.00 часа или едва ще го събудя за градина.
Лино,аз пробиотик давам на обяд или 2 часа след АБ.Иначе аз бих взела същия.

# 659
Lino,честно казано, никога не съм качвала снимки във форума. Иначе имам снимка от сутринта. Дайте подсказка как да покажа.

Общи условия

Активация на акаунт