Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Рибчото е от сьомга. Смята се, че по-добре е маслото да е извлечено от дребни риби, аншоа и сардини. Те натрупват по-малко тежки метали. Трябва да е молекулярно дестилирано. Българските опаковки не са много подробни и не пише нищо.

# 586
Аа, Ескимото - също е много добро, но моята калпазанка не искаше да го пие, защото е гадно на вкус, а с капсулките подобен проблем няма. При всички положения, ако детето е злоядо, е хубаво да се включи рибено масло, можеш да видиш и в ай хърб, ако поръчваш от там.

# 587
Африканчо, детето ми е с гастроезофагиална рефлуксна болест- рефлукс.
Давала ли си пробиотици за нормализиране на чревната флора, ако се е разбутала също може би може да оказва някакво влиание.В комбинация с Рибчо може да даде добър ефект.По-доброто рибено масло  иначе е Екомер.

Палитра, много е гадно така като се влезе в цикъл, от болест в болест.

Моят е много радостен ще че почва училище понеделник..след 2 месеца и половина в нас.Само се надявам да няма много  болести вече!

# 588
И на мен не ми е ясно как така рубеола, като е ваксинирано детето  newsm78 Макар, че след като напоследък стана много модерно антиваксърското поведение, те хората си предупреждаваха, че може болести, за които сме забравили отдавна, пак да се появят и да поразяват въпреки ваксините  Rolling Eyes

Африканчо, освен инхалациите с ФР, много добре действа и пулмикортът, разбира се  -дозиран и предписан от доктор. Аз обаче си го включвах по самоинициатива при разкашляне и сополи на дребната, защото по едно време всеки сопол прерастваше в спазъм, та много пъти само с него сме стопирали нещата. Разбира се, налагало се е и вкл. на Вентолин в последствие, но в доста по-малко случаи като цяло. Въобще - инхалаторът върши чудесна работа, стокраатно съм се убедила вече и ни е постоянен спътник навсякъде.

А за Рибчо - не знам защо си мислиш, че не е хубав препарат, аз съм с обратните впечатления, което ми напомня, че скоро не съм давала, трябва да започна пак.

Да чукна на дърво и да благодаря на Господ, ама ние сме си здрави цявла зима, пупу. Явно бетаглюканът наистина ще се окаже нашето нещо за имунитета, дано само да няма някакви прояви, които да се появят в бъдеще, че май е доста силничък  Thinking
За апетита - и пчелно млечице може да се пробва  Peace

Всъщност какво даваш за имунитет? Според мен по-скоро е комбинация с това , че е по-голямо детето ти. Но каквато е причината се радвам за вас Simple Smile

# 589
Да кажа на Африканчо само, че апетита не е обвързан от ниския хемоглобин. Моят син е бил винаги с около 100 хемоглобин, пък си е имал апетит и не е от слабите. При вас хемоглобинът е 134. При нас и хемактокритът и бил под долна граница.

# 590
  • София - Варна
Тета, явно не е, съдейки по своя син.
Пролетен дъждец, точно заради тежките метали... А и аз имам мутации, които предполагат, че трудно изхвърлям токсини и организмът ми трупа тежки метали, то оттам и АИ ми болести. Сигурно и децата ги имат тия мутации. Понякога се чудя дали заради това не се храни, но трябва да изследвам 100 неща във връзка с тия мутации.

# 591
  • Северозапада
Аз казах за връзката м/у хемоглобин и апетит. При дребната след честото боледуване ХБ беше под 100. Та тогава четах разни статии и ми е останало в съзнанието, че при нисък ХБ (и анемия) се забелязва загуба на апетит  Peace
Бетаглюканът и при нас действа добре. Вече втора зима давам и почти не боледува или минава леко. Миналия уийкенд ММ беше болен, ние се разминахме с детето. Той ползваше маска и го изолирахме, но тя не спря да се вре в него.

# 592
Не знам вече и аз. Педиатърката също беше очудена, но симптомите били същите. Сега в почивните дни така или иначе, нямам  много избор къде да го заведа. Ще видим и утре какво ще е положението.

# 593
  • София
Ох, африканчо, за какви мутации се притесняваш? То в днешно време повечето от нас имат такива малко или много. И АИ заболявания вече съвсем не са рядкост.

Като му гледам ръста е съвсем в норма, даже и височък. 104 см. бяхме точно на 4 години (сина ми). Но твоят е малко слабичък. Моят е бил около 15 кг, когато е бил 104 см. А като гледам и твоите мерки, детето ти направо си има ген да върви високо и слабо.

Скрит текст:
Важното е да приема ценни храни. Също, предвид ситуацията - добавки. Бирената мая съдържа изключително полезни съставки, само трябва да внимавате за гъбички. Доколкото зная, бирената мая отваря апетит  newsm78. Може да подходиш като диетолог и да си направите меню за седмицата, като си кажеш кои са минималните количества и видове храна, без които не може. Месото не е най-важното. Може би е достатъчно да настояваш да хапне месо около 1, 2 пъти в седмицата. Едно, две яйца, малко риба, евентуално веднъж бобови. Моят син не можеше да понася боб, леща и подобни варива, но с много труд от наша страна и персонала в ДГ - прояде.

Палитричке, да не би да става дума за розеола?

# 594
Мраве, може и така да пише за хемоглобина, не споря. Но моя от край време си е с нисък хемоглобин и хематокрит, 100 когато е здрав, не когато е болен, бледолик си е бил винаги, червени бузи виждам само при висока Т.....а апетит си е имал още от бебе добър, което си личи и от кг му. Да поясня - под апетит разбирам да яде каквото той си поиска, а не каквото аз искам Mr. Green
На възраст са вече, в която не бива да се притесняваме, че ще умрат от глад, така да се каже. Не са бебета де... Grinning

# 595
  • shumen
Палитре,и аз за рубеола не съм чула да има по наше време.
Африканчо,моя е на 4 години,112 см,към 18-19 кг.
Лайт,моя два дни ходи на сборни групи тази седмица и остана доволен.От Понеделник са вече в тяхната градина и група и казва,че се радва,че ще ходи.Дори снощи каза,че и в сборните му харесвало,а лятото плачеше и не искаше.Надявам се само да не се разболее сега,а да ходи по дълго.

# 596
  • Северозапада
Тета, на твоето мнение съм за хрането. Ако не иска, гледам да не досаждам, макар че питам по няколко пъти  Blush. Но не съм и склонна да готвя по 6 ястия на ден, яде се каквото има.

# 597
  • shumen
Тете,Мраве,и аз не моля.Ако иска да яде добре,ако не-казвам един,втори и на третия път вече прибирам и който ял,ял.Като огладнее ще яде,къде ще отиде.

# 598
Оня ден ми вика...едно и също няма да ям два пъти Crossing Arms и ей тъй скръсти даже кунчици Mr. Green

Пратих го да ходи на ресторант, ако иска, там има изобилие и разнообразие Laughing

# 599
  • shumen
О,Тете в такъв случай и аз го пращам на ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт