Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 798
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Месечинке,радвам се,че е по добре Борето.Аз затова се принудих и купих инхалатор този път.И при нас кашлицата намаля още от първата инхалация в детско.
Моме,да се оправя скоро баткото.
Аш,аз не бих си самоизписала за детето сама АБ капки или АБ.Ето,че и лекарите са на това мнение.
Африканчо,дано се оправи детенце скоро.

# 571
Африканчо, защо не пробваш нещо за засилване на апетита - комбинация от вит. Д и Омега 3 мастни киселини при моя действа много добре. И той е 13 кг Simple Smile

# 572
  • София - Варна
Мария, той преди ядеше месо само, сега и това не яде. Пробвах лятото да спра АМ за 2 седмици... нищо! Кара само на вода и няколко хапки между другото (тоест пак яде същото количество човешка храна, но без млякото, значи поема по-малко).
Моят пък обратното - гнуси се, като види пюре. А боб да е изял най-много 10 зърна през живота си, същото важи и за лещата. Днес например за целия ден е изял 2-3 спагета (чисти, маха бекона и сметаната), половин жълтък, 3 маслини, и май е това... А и най-много 5 лъжици кисело мляко. И всичкото това с гонене и уговорки. А има 3 манджи тука.
Не му дадох Волтарена, дадох малко Нурофен.
Да, борим стафилокок от мнооого време. И моят не минава, на секциото ме наляха венозно с антибиотик, който уж го покриваше, и нищо. И на бебето не минава, на него мазахме Бактробан. Аз нищо повече няма да правя за тоя стафилоокк, то няма смисъл. Дълбоко съжалявам, че слушах лекарите и изпи 2 антибиотика напразно.

Момето, давам Рибчо, но мисля, че не е хубав препаратът (ако мога така да го нарека). Отделно капвам по някоя друга капка Вигантол в млякото му. Сега капя и по една капка Малтофер. Давам му и да яде по 1 лъжица на ден бирена мая на люспи с цинк. Тя е с вкус на чипс и ако може, цялата ще я изяде. Но пак нищо не хапва.
А аз получих подкожни кръвоизливи от Омега 3 и Е, нали разреждат кръвта, пък на сина си давам от много повече време, вярно че по-малки дози, ама... и сега му намалих малко Рибчото.

Според мен няма да се оправи скоро това злоядство. Та то продължава от 2 години почти и става все по-зле. Чак за цьолиакия го изследваха, водих го на гастро. Нещо стана след тия отити и антибиотиците, и оттогава не се храни. Давам и пробиотици и пак нищо. Задължително трябва всеки ден да има по един човек, прикрепен за него за храненето, за да хапне поне няколко хапки. Той лъжица/вилица, такива неща, не хваща. Над тия неща е. Според мен стои някаква физиологична причина зад това злоядство, не е инат, но то и лекарите не могат да ми кажат на какво се дължи.

# 573
Afrikancho моят беше така намалил апетита след много аб-та. Давах витамини и то лятото 2.5 месеца. След тях отново прояде и месо и още други неща и засега хапва пу пу.
Ние се водихме на слушалки, чувало се още като леки спазми та продължаваме инхалациите.
Наскоро четох една статия, присетих се като написа Африканчо, че можело да има физиологична причина, за някакъв синдром свързан с приемането на алкохол по врема на бременност. Дори и в минимални количества. Сега тепърва се правят проучвания, но при много деца които имат отклонения в поведение, развитие и тнт се оказало това причината. Африканчо не визирам вас, исках само да споделя понеже се присетих сега.

# 574
  • София - Варна
Ха-ха, Лино, аз приемах мноого бира преди бременността. После я спрях и взех, че се поболях от разни там болести. Mr. Green Виж, по време на бременността не съм пила, спрях я доста преди бременността, уви...
Би ли споделила какви витамини си давала? Вече съм готова на всичко, и аз мисля, че от антибиотиците нещо му стана, но все пак е странно, че не се оправя цели 2 години, дори става по-зле.
И фекална проба съм давала, понеже по едно време имаше глад за тестено и сладко, нали това значи нарушена чревна флора. Вече не знам какъв секрет от коя дупка да изследвам. Ужасно е натоварващо и губещо времето и нервите, че наистина един човек трябва да седи прикрепен за него с това неядене. И още по-натоваращо е притеснението, че нищо не яде.

# 575
  • Северозапада
Сладкото и тестеното дават "бърза" енергия, та понякога това е причината децата да го търсят. Как е хемоглобина? Някъде бях чела, че ниския хемоглобин води до липса на апетит. Пробвала ли си да му даваш поне плодове и зеленчуци под формата на смути? Там поне може да се добавят ядки, мед. А свекърва ми има нейна теория, че когато децата дълго време не се хранят добре, стомаха им се свива и организмът се "настройва" на ограничено хранене.

# 576
  • София
Африканчо, колко кг тежи детето и на каква възраст е? 

Едит  - сега видях 13 кг на 3 г.

Колко е висок?

# 577
Afrikancho, мога само да ти съчуствам, без да мога да посъветвам нещо. И ние сме на този хал. Пробвала съм всичко, което съм чула. Изследвали сме всичко, което и вие + още мнооого неща. От никъде нищо не излезе.
Наскоро навърши 5 и е межу 15,5 и 16кг. Притеснява ме ръстът. Закотви се и не мърда. Нямам нерви да го мисля вече. Ден за ден я караме. Казвам си, че може и по-зле да е.
Болните да се отчет като здрави вече  Hug

Да добавя само, че малкия може да я кара цял ден на плодове.

# 578
Африканчо, и при моят моноцитите винаги са позавишени, дори и при профилактични кръвни са излизат така.Моят с храненето имаше проблеми много дълго, после обаче избоя стомашен проблем при нас.. който предполагам го  е имал в по- лека степен още тогава...просто  хапваше по няколко  хапки или лъжици и казваше тежко ми е.Сега бива с храненето от както почнахме лечение за стомаха.Та това също ме насочва, че това нехраненето и бързо засищане може да е било свързано със стомашният проблем.
За кг и моят е слаб около 18 и нещо да е макс 19, на 7 години е 116 см. То и той не е мръднал от година може би на ръст.

За инхалациите с физиологичен разтвор..чета Дани и Месечинка, че помагат от първата още...И много други майки съм чела, че много им помага.На нас обаче не съм забелязала да помагат.То на Пулмикорт ми се е влошавала кашлицата..от фарингитна на ларингитна.. а преди и хрипове  е имал въпреки пулмикорта..та му изписваха преднизолон по схема.

# 579
  • София
Големият ми син също може да кара цял ден само на плодове. Може да се нахрани по-сериозно един ден и след това пет дни да ръфа само ябълки.

Малкият като беше бебе боледува заради по-големите и в резултат на това до навършване на 2 години не се хранеше особено. Определено болестите оказваха влияние върху дългосрочния му апетит (става въпрос не за седмица, две да не яде, а месеци). Прояде, когато стана на 2 г. и тръгна на детска градина.

# 580
Здравейте, момичета! Аз не успявам да ви следя редовно в последно време. Май само влизам набързо с оплакване...
Ето сега. Вчера беше последния ден от АБ на сина ми, а днес цъфна с обрив. След прегледа педиатърката отсече рубеола Tired По дни назад като смятаме, може би при престоя в болницата е бил контактен.
Малката се подобрява и утре ще е последния ден от АБ. Пък тя както не е и ваксинирана за рубеола, може и да я очакваме и нея...
Вече ми иде да се гръмна. От Коледа насам едно след друго Sad

# 581
  • shumen
Африканчо,Апетон пробвала ли си?При една познато детенце той действаше най-добре.Моето е на моменти с яденето също-понякога яде,понякога само с боклуци се тъпче.
Палитре,е,сега пък от къде тази рубеола?Дано не се зарази и малката.
Тука днеска е 5-6 градуса и мисля след малко да излезем за малко да поиграем в снега.Дано изтрепем вирусите и да не се разболява.

# 582
  • Варна
Палитра,
каква рубеола, нали уж са ваксинирани? според мен трябва да идете на инфекционист за потвърждение.

# 583
И на мен не ми е ясно как така рубеола, като е ваксинирано детето  newsm78 Макар, че след като напоследък стана много модерно антиваксърското поведение, те хората си предупреждаваха, че може болести, за които сме забравили отдавна, пак да се появят и да поразяват въпреки ваксините  Rolling Eyes

Африканчо, освен инхалациите с ФР, много добре действа и пулмикортът, разбира се  -дозиран и предписан от доктор. Аз обаче си го включвах по самоинициатива при разкашляне и сополи на дребната, защото по едно време всеки сопол прерастваше в спазъм, та много пъти само с него сме стопирали нещата. Разбира се, налагало се е и вкл. на Вентолин в последствие, но в доста по-малко случаи като цяло. Въобще - инхалаторът върши чудесна работа, стокраатно съм се убедила вече и ни е постоянен спътник навсякъде.

А за Рибчо - не знам защо си мислиш, че не е хубав препарат, аз съм с обратните впечатления, което ми напомня, че скоро не съм давала, трябва да започна пак.

Да чукна на дърво и да благодаря на Господ, ама ние сме си здрави цявла зима, пупу. Явно бетаглюканът наистина ще се окаже нашето нещо за имунитета, дано само да няма някакви прояви, които да се появят в бъдеще, че май е доста силничък  Thinking
За апетита - и пчелно млечице може да се пробва  Peace

# 584
  • София - Варна
Момичета, благодаря ви за съветите.
Апетон е изпил 2-3 опаковки. Пак нищо. Смутита съм пробвала, да... отново нищо.
Днес не е ял нищо, само едно мляко. Яде по-малко от бебето направо.
Хемоглобинът му от онзи ден е 134, 0.4 - хематокрит и 4.90 - еритроцити. Желязото му преди 5 месеца беше 18, никога не съм изследвала Б12, защото трябва да го дупча. Когато му пускаха желязо, трябваше да се сетя и за Б12, и за Д, ама кой да мисли. Затова сега му давам бирена мая с цинк на люспи. Не знам дали е походяща за деца. От темата за вегетарианското хранене казаха, че става. (Не сме вегетарианци, даже предпочитам да наблягам на месото, особено при детето.)

На 3 години и 2 месеца е точно - може и да няма 13 кила, около 103 см е висок. Мисля, че е донякъде и ген, защото аз съм 180 см и съм 57 кила, в първи клас бях 140 см - 20 кила, но аз ядях и то стабилно!

Lightning, би ли ми споделила какъв е стомашният проблем? Може и на ЛС. Да помисля и в друга посока. Но пък гастрото в края на лятото каза, че му няма нищо. Тя затова пуска желязо, защото при ниско желязо и хемоглобин лиспвал апетит. Как забравих тогава за Б12!! И той като е нисък, липсва апетит, а по една ПКК не може да се познае има ли дефицит на Б12.

Може пък да има нисък феритин. Аз съм с желязо на горна граница, приличен Б12 (особено сравнено с на други хора), но феритин като на мъртвец. И това е защото трябва да кача Б12, след него да падне желязото, и да почна да приемам желязо, за да дърпам феритина нагоре.

Палитра, няма рубела. Миналата година юни месец докато бях бременна, синът ми изкара шестата ли, петата ли шарка след един стомашен вирус, който карах и аз. Имаха съмнение и за коксаки. Аз се бях притеснила да не е рубеола. Но педиатърката ме увери, че от години не е имало рубеола, именно заради имунизациите.
А пък майката на едно момиче от темата за юлските бебета работи в инфекциозна болница, или нещо подобно (съжалявам, излезе ми в момента от ума как се водеше). От нея научих, че в Бъглария не било имало регистриран случай на рубеола повече от N-години (забравих колко). Мисля, че наистина шансът за рубеола е минимален, да не кажа никакъв.

Рали, ами не знам защо така мисля. Joy Защото някъде четох (от лекар май), че Ескимо не бил хубав, и го прехвърлих и върху Рибчо.

Общи условия

Активация на акаунт