Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Да, със сигурност и инхалацията е помогнала много, аз затова почти се навих да взема инхалатор, дори и да е такъв, който работи само с ФР. Но аз съм с впечатления от ксимебака, че действа много бързо, особено при проблеми с носоглътката, преди 2 години ми го изписаха за синузит, който влачих месец и още на следващия ден носът ми беше дрениран и дишах спокойно. Предполагам, че в случая комбинацията от двете е допринесла за бързия ефект. Абе важното е, че дребното е добре, има тонус, не е парцала от вчера.

# 556
А ЦРП пускахте ли? Ако е правелния аб при тас след 2 до най-много 3 прием е добре

# 557
В медицината се смята , че  при едно боледуване ако след първоначалният пик има подобрение а след това има нов пик. То инфекцията почти със сигурност е бактериална. Така се лекува от години. Така сме лекувани и ние. CRP е нова мода. Този протеин се изследва от няколко години.
Аз лично го искам като изследване при моето когато болестта тръгва с температура. Моето дете вдига температура обикновено при бактериална инфекция. При вирус не вдига.
Лекарите считат , че не е необходимо при всяко боледуване да дупчим децата. Защото даже и при вземане на кръв има разни рискове.
За антибиотика се счита че се натрупва в организма /насища след 3 дни прием. Това не значи, че действието му не може да се види след 1ви, 2ри или 3 ти прием.
Сори , че се разписах толкова Simple Smile

# 558
  • Варна
Не, не са изследвали ЦРП. Тоя път нищо не изследваха, но реших да се доверя, защото преди 3 дни беше фарингит, сега ларинготрахеит, не ми се чакаше да видя дали ще стане бронхит... Питах и ЛЛ дали да не пуснем кръвни преди да дам АБ, но тя отсече, че в случая няма нужда и честно казано предпочетох да я послушам, доста ме изнерви цялата ситуация.

# 559
АБ няма как да подейства за една вечер. По-скоро детето се е подобрило от инхалациите.

Що пък да няма как да подейства?

Месечинка важното е , че детето е по-добре и ти си спокойна Simple Smile
Така са ми казвали всички лекари, при които сме ходили, че за един прием няма как да подейства, особено пък толкова драстично, че да спре кашлицата и температурата. Тя и Месечинка е писала, че още с първата инхалация в болницата детето се е облекчило.
Аз не казвам, че детето не е за аб. Може и да е, щом  дълго време е болно. Последните дни малко обърках кой от колко време е болен. Знаем, че при дълго боледуване с вирус пак изписват аб заради риска от вторична инфекция. Просто в случая ми направи впечатление и затова коментирах, че подобрението е по-скоро от инхалациите.

# 560
  • Варна
Сега ми се струва пак леко топъл, това е 13 часа след нурофена... Може би и днес ще вдигне.

# 561
Месечинка и аз се радвам  Hug
Мутафова може би се изказваше за това, че писах че тук съветват след 3 дни температура на доктор. И наистина е индивидуално, от дете до дете и от вирус до вирус...ноооо реално първи ден с температура какво ще направи доктора? Аз те разбирам понеже сме в същата ситуация с ангините, но пък като се замисля не е в моята природа да вдигне темп. и аз да хукна още първия ден и да му предпишат АБ и аз да го хакна. Колкото и нелогично да е първо пробвам някакви природни, хомеопатични неща...

Да, Лино, имах предвид, че по чужбина, където имам наблюдения си е така. Споменах Франция, но имам приятелка и в Исландия, съседка в Англия и т.н. И чувам сходни неща. То и на антипиретиците си пише  - ако температурата не пада след три дни, се обърнете към лекар. Но аз казвам от моя опит как е. Вдига температура и вече е с налеп. Изследванията показват бактерия. И какво да го чакам да се оправи? Последния път започнахме АБ до 24-я час от началото на температурата и за малко пак да стигнем до венозен.
Скрит текст:
Дъщерята не беше така. Беше куча марка. За съжаление сега има здравословни проблеми и понякога се обвинявам, че го давах толкова ларж с нея.  На около 10 години беше, когато 10 дни беше с температура около 40 градус докато се разбере какво й е. Аз обаче си ходех на работа и даже я водих в командировка един ден. Tired

# 562
  • София
Месечинке, велкоме  Hug

Силве, ако сте ползвали АЗИТЕР с малката, помниш ли с каква дозировка, че моите 5 доктора не щат да предписват АБ и АБ капки не дават, та ще си ги самозакупя и самопредпиша  Outta Joint.

# 563
Месечинке, щом ви помага само физиологичен разтвор инхалации супер. Антибиотика ако е правилният действа по бързо за подобрение на симптомите.Въпреки, че така на сляпо изписан, поне да бяха пуснали едно ПКК...защото понякога просто някой вирус се закучва .

Аш,  5 те доктора ти отказват лечение ? Децата имат ли симптоми или са носители просто ?

# 564
  • София
Просто носители.

# 565
Аш, ако няма хрема - задна, предна, жълт/зелен гъст сопол, не бих чистила нослето само за идеята да не вирее някоя гад. ако няма симптоми и ние не лекуваме нищо, унг не ни дава аб капки. лекували сме само мораксела, но беше при един серозен отит и ни беше страх да не го обърне в гноен. по-добре вземи нещо хомеопатично - напр. стафилококцинум на боарон, или просто промивай с фр, капи сребърна вода или клеева тинктура и пусни контролни след 2-3 седмици.
не си спомням кога са ни изписвали азитер, но всички аб капки при нас ги дозират по един и същи начин - 3 пъти на ден (средно на 8 часа, но не го спазвам стриктно), за 5-7 дни, по 3-4 капки във всяка ноздра, след промиване и издухване с фр. детето да легне, да вдигне главичка и хубаво да се оттекат капките към гърлото. все пак са силни препарати, някои дават алергични реакции, не знам дали е добра идея да ги самоизписваш. ние сме минали почти всички аб капки за очи като капки за нос, но като по-малкото зло, иначе трябваше да сме все на венозен/орален аб. вие нямате проблеми с ушите, по-добре недей, виж, че и лекарите са ти отказали.

# 566
  • София
Има едно стрептококциним - и то е на боарон. Ох, на мен ми е за малкия, макар че той е безсимптомен в момента. Каката пък още има сопол - тотална каша  Tired.

# 567
Да се разписа и аз - днес водих детето на контрола. След онова среднощно вдигане на 38,2 - 36 часа не беше вдигал Т. Док. каза, че гърди и гърло чисти, всичките проблеми са от задната хрема, която дразни фаринкса и оттам и кашлицата. Изписа АСС синус и Ринитал. Моето дете пък винаги вдига Т, без значение вирус или бактерия.

# 568
  • София - Варна
Моят син пак се разболява от днес, започна да кашля наново, а изобщо не е спрял да куца. Дори на йота не е намаляло куцането.
Трябва да му давам пусти Волтарен след хранене сутрин и вечер, а той нищо не яде, 13 кила не знам дали има. Караме още на АМ, за да вкарва изобщо нещо в тоя организъм. Повечето дни буквално не яде нищо. На 3 години е.

Той е карал ларингити, видях, че пишете за ларингоспазъм. Изобщо не съм ги знаела тия неща.
С какво е добре да се правят инхалации? Бихте ли ми препоръчали?

Иначе си влачи почти от 2 години един златист стафилокок в носоглътката, заради който педиатърката се въздържа от биенето на последните ваксини. Същия го има и бебето (и то не е ваксинирано още), както и аз съм носител.
То не бяха антибиотици, то не бяха хомеопатии, вкл. и боаронската... нищо не минава. Моят също не минава, отглеждам си го подобаващо.
Впрочем откакто пи едни антиобитици за отити, му понамаля апетитът и с времето съвсем изчезна. Храненето ни е една мъка, по няколко часа за няколко лъжички, гонене из стаите, едвам издържам. Ако не го гониш, никога няма да се сети да яде.
Левкоцитите са му на долна граница все, сигурно и заради това неядене имунитетът ми е нулев. И винаги има увеличени моноцити. Дали заради стафилокока, дали заради атопичния дерматит, никой не ти казва... Иначе CRP и СУЕ са ОК.

# 569
  • гр.София
Африканчо,моя на 3г също няма 13кг. И неговото ядене е трудно. Месо не близва,в манджите и супите ако нещо не в сварено да кашаво състояние го мота с език и накрая го плюе. Боб,леща и други варива,не са ли под формата на крем супа не ги докосва. Но съдейки по няколкото лъжици за които говориш и Ам ,не е баш като твоя. Аз бих ти дала съвет да му го спреш и да види,че ако не яде предложеното,ще остане гладен.
За стафилокока какво искаш да кажеш,че многократно сте се опитали да го лекувате и той си стои,така ли Confused
Инхалации ако не е предписано друго от лекар се правят с физ рр,за твоето дете 3-4мл. По 2-3 на ден,аз и по 5 пъти съм правила понякога.

Общи условия

Активация на акаунт