Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Силвиана, ужас  Confused  Това да не ти се налага да тичаш по доктори  ooooh!

кошмар, защото като е “пирогов“ човек разчита, че са най-добрите и ще получи помощ. там ни беше надеждата, аз едва издържах 7-те минути в колата, докато стигнем, сториха ми се цяла вечност. едва стигнахме, детето беше пресиняло, не можеше да си поеме дъх, влетяхме в детска противошокова, взеха детето и след малко ме извикаха да ми обяснят, че не могат да ни помогнат, но поне да съм с детето, за да намалим стреса му. седяхме с дежурните и гледахме как детето едва диша с кислородната маска, докато чакаме линейката.

Аш, какво е това чудо? стрептокок е, но за пръв път го чувам този вид. на какво е чувствителен по антибиограмата? последно това ли изолираха, нали бяха казали, че е пиогенис?

# 541
  • София
Силве, на дъщеря ми са изолирали пиогенес от втора посявка, но не зная още в какво количество. На първата посявка нищо не расте. На малкия син са изолирали стрептокок агилактае сигнификантно, както и пиогенес умерено. Агилактаето е чувствителен на почти всичко.

# 542
сега го разгледах в нета, води се стрептокок груп б. пише, че е част от човешката микрофлора, а в големи количества е опасен само за бременни и новородени. също така, видях, че сигнификантните му поселения може да протекат абсолютно безсимптомно.
мисля, че ще ги убиете и двата стрептокока с аб капки, изписаха ли ви някакви?

# 543
  • София
Ще ходим след малко. Това за АБ капките не е лоша идея  Hug. Как не се сетих по-рано. Лошото е, че от лаборатията не са направили тест за антибиотиците, които ги има в капките - нали се сещаш - ципро, офлоксацин, тобрамицин, и др. Само за левофлоксацин са направили тест, но нашето агилактае е интермедиерно към него  Close. Ама тя тази докторка и без това изписва само тобрекс  ooooh!

# 544
mutafova78, какво общо има броят на децата на братовчедка ти в аргументите, които защитаваш?

Laughing Никаква. Изкуших се да напиша колко различни са трите й деца като история на заболяванията им,  но се отказах. А това изречение останало.
Искам да кажа,че си е геройство в днешно време да имаш 3 деца  bouquet както и голяма радост, сигурна съм.

# 545
Аш, а към кои са сензитивни и двата стрептокока? питам, защото и на нас са ни залагали орални аб дискове в някои антибиограми, но по тях унг се ориентираше и изписваше аб капки. ако сме имали същите, ще мога да погледна какво са ни дали тогава.

# 546
  • София
Силве, тък като пиогенес е в умерено количество, за него нямам антибиограма  Banghead.

Имам за агилактае (чувствителни):

пеницилин
ампицилин
амоксицилин
амокси и клавуланова
ампицилин сулбактам
цефуроксим
тетрациклин
еритромицин
азитромицин
кларитромицин
клиндамицин
линезолид
триметоприм

Мутафова, така е - доста често децата са различни. Сега разбрах идеята ти. Някои карат само вируси, други карат по-често направо бактериални инфекции. Има и такива, които карат бактериалните инфекции по-леко, че и вирусните по-леко. Много зависи наистина. Но ето Лино също е в чужбина, а те редовно си посещават болница/доктор при първи симптоми. Така че, явно човек трябва да преценява според детето - това е моето мнение.

# 547
Аш, имате варианти като гледам. азитромицин - аб капките са “азитер“, тетрациклин - има го на унгвент, еритромицин - аб капките са “еколицин“, линезолид - аб капките са “ганфорт“ (тези бяха доста скъпи, 30-тина лева или подобно).
дано се оправите бързо  Hug

# 548
  • София
Много, много, много благодаря bouquet

# 549
  • Варна
Добре сме, не сме в болница. Благодаря ви, че ни мислите, просто вчера хич не ми беше до писане. Ходихме до спешното в терапията. Имаха много сериозен случай преди нас и докторката като ни видя първо ми се накара, че сме отишли, но в крайна сметка ни приеха и бяха много мили, явно просто бяха на нокти покрай другото дете. Хоуп предположи правилно - бактериален ларинготрахеит, изписаха АБ Зинат (после след консултация с педиатърката го смених с Ксимебак), направиха му инхалация с ФР и му олекна доста още там. На връщане към къщи взех инхалатор от една приятелка. Той заспа малко след като се прибрахме, към 10 пак вдигна Т, не съм я мерила, просто го усетих. Изчаках, защото не ми се стори много висока, към 2 през нощта не беше спаднала и дадох нурофен. Оттогава не е вдигал, събуди се без кашлица, с доста проходим нос. Просто нищо общо с вчера, когато беше супер отпаднал и само лежеше. Към обяд се разкашля яко, веднага включих инхалатора, олекна му.
Ама как ги слуша докторките в спешното не  е истина Laughing Тръгна жената да му слага термометъра отгоре, през яката. И той "ама аз така не обичам". И тя: "ама аз не те питам дали обичаш" Laughing После с прегледа на гърлото същото, той протестира срещу шпатулата с половин уста, тя го отряза набързо и нашият зяпна веднага, нищо че после ревна Twisted Evil Накрая ни изпратиха много любезно и така. Надявам се това да е било лошото. Вече ще знам що е то ларингит, голяма гнус.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 13:38 от Месечинка виторога

# 550
Месечинке, притеснихме се за вас. Радвам се, че сте по-добре вече.
Ама и твоето голям чешит. Много ме кефят такива.  Party

# 551
Месечинке,радвам се за вас. Hug

# 552
Месечинка и аз се радвам  Hug
Мутафова може би се изказваше за това, че писах че тук съветват след 3 дни температура на доктор. И наистина е индивидуално, от дете до дете и от вирус до вирус...ноооо реално първи ден с температура какво ще направи доктора? Аз те разбирам понеже сме в същата ситуация с ангините, но пък като се замисля не е в моята природа да вдигне темп. и аз да хукна още първия ден и да му предпишат АБ и аз да го хакна. Колкото и нелогично да е първо пробвам някакви природни, хомеопатични неща...

# 553
АБ няма как да подейства за една вечер. По-скоро детето се е подобрило от инхалациите.

# 554
АБ няма как да подейства за една вечер. По-скоро детето се е подобрило от инхалациите.

Що пък да няма как да подейства?

Месечинка важното е , че детето е по-добре и ти си спокойна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт