Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На нас преди малко ни се обадиха от лабораторията, за да ни кажат, че е имало някаква пресявка и е започнал да расте бетахемолитичен стрептокок А на дъщеря ми. Вчера уж нямаше да расте, днес изведнъж расте  Cry. Май може да сме изкарали скарлатина и езикът да е бил леко малинов  Tired. На баткото резултатът излезе - отрицателен, а на малкия още го бавят. Може и той да е втасал  ooooh!

Месечинке, ходихте ли вече на доктор?

# 526
  • София - Варна
Благодаря на всички за съветите и помощта!
Окончателната диагноза е реактивен артрит. Изписа по половин таблетка Волтарен сутрин и вечер, или Нурофен, но с него по-бавно щяло да мине. Каза, че не е сериозно много. Дано се окаже права и да минава най-сетне.

Месечинке
, стискам палци!

# 527
Месечинке....кво стана? Къде сте?

# 528
Аш, как така пресявка.. посявка наново ли ?

Месечинке, пиши какво е станало !

Африканчо, дано минава бързо !

# 529
Наново са ги посадили ли? Незнам какво да кажа...на кантар е май работата Confused

# 530
И сего какво ще правиш Аш? Само да вметна, че ако не даваш АБ трябва да усигуриш на щерката най-малко 4 седмици пълна почивка, без натоварване. Съветвам те да си дадеш АБ-то. А езика има ли промяна от тогава когато го снима?
Месечинка пиши

# 531
  • София
Не съм сигурна какво точно е пресявката, но доколкото разбрах - втора посявка, която в тази лаборатория правели за детските специално секрети.

Аз съм твърдо за АБ в случая. Чакаме утре твърде да излезе числото и ще се молим на ЛЛ.

Месечинка изчезна - може да са ги взели в болницата  Confused.

# 532
  • shumen
Аш,според мен сте си за АБ.Според мен не може да е изкарала скарлатина без да разбереш.
Месечинке,пиши как сте.Ние точно така със гадна суха неспираща кашлица бяхме с ларингит и в болницата.Дано и Вас не са Ви взели.
Африканчо,радвам се,че сте разбрали какво му е на детенце.

# 533
Хм...Месечинка по принцип не се плаши лесно, а вчера беше доста притеснена. Интуицията й  явно й е подсказала нещо Thinking Дано не е някоя пневмония...но и тя се лекува де, няма страшно по принцип. Може да са ги хоспитализирали, щом не пише Confused

# 534
Добро утро, видях че Лино е написала че сме подплашили Месечинка.
В БГ е добре да отидеш на преглед ако може до обяд. Да ме дава господ да търсиш доктор през ноща. В бърза помощ са някакви младоци или доктори с обща специалност. Луд можеш да станеш. Затова лично аз казах на Месечинка да тичат по навреме.  Пък и когато детето кашля безспирно и чак с храчки си е истинско мъчение за самото дете.

# 535
В бърза помощ при нас винаги викат педиатър от детско отделение на болницата. Спешното е в сградата на болницата.

# 536
Тет, на мен при тежък ларингоспазъм на детето не можаха да ми окажат помощ в “пирогов“ през нощта, нямало педиатър и не можаха да дозират лекарствата. сложиха ѝ кислородна маска, биха ѝ урбазон (оказа се, че са я предозирали) и се обадиха на 112 (!!!), за да ни преведат с линейка в друга болница. та не се и учудвам, че хората може да не успеят да получат адекватна помощ за дете.

# 537
В нашия град, от където е и Месечинка, има детски спешен и ние до миналата година тичахме там. Ако се наложи по нощите пак там ще ходим, че поне пускат изследвания, ако се наложи нещо направо те качват в отделението, ама... последните пъти точно бяха едни младоци. Сега са ми наистина краен вариант. То и няма как да се падаш всеки път при различен лекар  и да очакваш да действа напълно адекватно, защото децата са толкова различни. Моето си го знам - вдигне ли температура, почти сигурно е вече с налеп и няма време да се чака следващ ден. Не започнем ли веднага АБ, става запечена работата. Не че няма да го оправят от една гнойна ангина, но не виждам смисъл да се чака 2-3 дни с температура, при положение че организмът страда от това. А знаете честите ангини какви поразии могат да създадат. А и защо трябва да се стига до венозен амикацин, до болница, ако може да се хванат навреме нещата. Малко се отпуснах в писането, но да си довърша идеята. Братовчедка ми живее във Франция и има 3 деца. И там така - чакали 3 дни с температура и така ходели на лекар.  #Crazy И какво, голям келипир. Оставяме детето да се борело само. Ами като е бактериално не се ли сещат, че това дете може да излезе от това заболяване с някоя друга болест - я сърце, я бъбреци, я стави... За вирусите е ясно, ще се бори само. Ама нека разграничим нещата. Някой да не се засегне, ей, разсъждавам си на глас и оправдавам моето поведение в такива ситуации.

# 538
Силвиана, ужас  Confused  Това да не ти се налага да тичаш по доктори  ooooh!

Винаги ме е било много страх от ларингоспазми. Моят редовно правеше ларингити миналата зима и от тогава винаги имам под ръка пулмикорт. Усетя ли ,че става лаеща кашлицата, веднага правя инхалация и тичаме на доктор.

Мутафова, поведението си ти е ОК. Ти си знаеш най-добре детето.
Аз гледам да не бързам да свалям температура ама видя ли го ,че е вял , хич и не чакам.
Но при нас е друга история на заболяванията. Всичко си е индивидуално .  Hug

# 539
  • София
mutafova78, какво общо има броят на децата на братовчедка ти в аргументите, които защитаваш?

момичета, някой имал ли е опит с микроорганизма "Streptococcus agalactiae"?

Общи условия

Активация на акаунт