Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 811
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Месечинке, аз изобщо нямам търпимост към дълго влачещи се температури. Ако се чудиш къде да идеш, може да прескочиш до нашия педиатър. Едва ли има часове, но ако сега му звъннеш, може да ви намери място и да ви прегледа. На място има и отделен кабинет, където правят инхалации при нужда. Ако решиш, ще ти пиша на лични.
Скрит текст:
Да предупредя. Почти винаги има чакащи деца, така че е добре да сте с маска. Освен това три дни след прегледа може да ви извика на контролен, което значи още една сума за преглед. И последно - може да ви прати на изследвания. Ние ходим в денонощната лаборатория в спешното на Св. Анна. Предлагам ти този вариант, защото последните пъти в спешния детски на Терапията случвахме все на младоци, които дадоха ниски дози АБ и я втасвахме зле.
Дано не се сметне за реклама.

# 511
  • Варна
Мутафова, дай координати да ги имам. А в лабораторията от спешното в св. Анна ли ви пращат или сами ходите и казвате, че искате ПКК и т.н?
Тет, отварях прозорец, варих лайка, никва файда... Повръща секрети чак.

# 512
Месечинке  Hug Успокой се. И това ще мине  Hug Изчисти му нослето. Сложи ФР. Сложи някакви капки. Дръж го в кухнята докато ври водата, да е постоянно на влажно . Повърнал е сигурно от сополите. 

Скрит текст:
Ако искаш на лични мога да ти пратя координати на една денонощна детска клиника. Има опция и за домашно посещение, мисля,че прегледа беше 40лв. 3 пъти съм ползвала услугите им и съм много доволна. Кофтито е,че най-често не могат веднага да пратят лекар, та малко се чака..

# 513
Месечинке, отиваме направо в кабинет 212 - дежурна лаборатория. На нивото, където спират линейките, но входът е малко по-нататък, като тръгнеш от входа за линейките към ДКЦ4. Излизат бързо резултатите. Само се чака за ЦРП около половин -един час.
Пиша ти на лични контактите.

# 514
Месечинка не се шашкай. Може би е бронхит и с инхалации ще се оправи. Но да видим кръвните какво ще покажат.
Моето също продължава със сухата кашлица при положение, че инхалирам не виждам какво друго може да се направи. Следваща стъпка АБ...лошо ми става като се сетя за реакциите. Сигурно аз пък трябва са скоча вече от терасата

# 515
Офф,месечинке,това е моят кошмар.Миналата зима,че и тая есен така ги карахме сополите.Сопол,кашлица до повръщане,трахеит,че и спазъм май правеше/само дето тук веднъж са ми казвали,че свири като астматик,другите пъти все трахеит или бронхит диагностицираха/и температура,дето обаче не спада от антипирептици.Съчувствам ти.Дано овладеете положението. Hug

# 516
Месечинке, откога не беше вдигал Т? Говорих с една приятелка, каза, че в момента в такъв вирусът - темп., която не минава за 3 дни, а по-дълго - около нея всички така го били карали. Но те подкрепям за изследвания де. ММ и баща ми ме убедиха утре да го заведа на контролен - имам чувството, че хремата и кашлицата са съъъвсем леко по-добре.

# 517
  • Варна
Вторник вечерта вдигна последни. Сряда и четвъртук изобщо, снощи започна да кашля, а на обяд днес 38,3

# 518
Заведи го наистина на док. Peace

# 519
Месечинке,дай нещо противоалергично,ако още не си дала и Вентолин/Клембутерол сироп изписват при такава кашлица,но не знам дали имаш.Темп.в повечето случаи е от раздразненото гърло или е направил бронхит.Поддържай носа махсимално чист...и се успокой.След малко ще си дойде мъжът ти и ще идете до спешното.Всичко ще е наред  Hug

# 520
Месечинка виторога  дай му противоалергично и тръгвай към болницата.
Непомня от къде си, но на мен ми прилича на ларангит. А понеже е нямало 2 дни температура а сега има най-вероятно е бактериален. Ще му изпишат АБ и ще почнат инхалации. Защото това да кашляш нон стоп и да повръщаш секрети направо си е мъчение за детето.
Не се шашкай, всичко ще се оправи.

# 521
Месечинке,
Бягайте към спешното. Като минала през този път,ще ти кажа,че ще ви пратят при педиатър,който най-вероятно ще ви прати на рентген и ще преценят дали да ви приемат в болницата. Ако ви приемат,тогава ще му направят ППК,секрети и всичко останало. Ако говорим за Св.Анна във Варна,няма да си очарована от отношението,но пък са професионалисти и си разбират от работата. Няма страшно,всичко ще е наред,не тръгвай сама,защото има разкарване по кабинети и ще ти е трудно с детето. Спри да даваш всякакви лекарства,да не повлияе при прегледа. Hug Успех!  Hug

Много Ви благодаря за бързите отговори момичета,нашата кашлица магически изчезна след два дни лихенсед сироп-препоръчвам.  Heart Eyes

# 522
Единственият случай, когато се бях притеснила заради кашлица, заведох детето в една частна детска болница. Тогава вече бях разочарована от Спешните детски кабинети в града ни /не че ако се наложи, няма да ги посетим пак, де/. Попаднахме на една приятна млада докторка, обаче прегледът протече много странно. Слуша, гледа гърло, пак слуша. И вика, ами или е бронхит или е пневмония, обострено е дишането. Най-добре да минете рентген. Питам "а може ли да се избегне рентгена, защото скор преди това детето беше трикратно облъчвано при едни други изследвания?" Пак взе да слуша, слуша... мисли, мълча, пак слуша. Накрая изписа АБ. Но я усетих,че изобщо не знае какво прави.  Не го започнах, на следващия ден /неделя/ го заведох на детски пулмолог. Човека изписа само капки за нос.  И ни мина. Уффф, като започна да разказвам през какви лекари сме минавали, мани, мани.
А като чуя за болница - настръхвам. Мисля, че Месечинка не са за болница. Направо съм сигурна

# 523
Въй съвсем я ошашкахте с това бягане към спешното. Съгласна съм да отиде ама да изчака мъжа си. Суха неспираща кашлица е най-често бронхит. Сега е задръстен от сополите надолу. Като почне инхалации да се разширят бронхиите за да изкарва секретите ще намалее и кашлицата. А ако е бактериялно кръвните ще покажат

# 524
При нас педи винаги ми е казвала-да, има обострено дишане, но е от носа и сополите. тоест - преценява дали отдолу идва или от горе проблемът.

Месечинке, два пъти така ми е боледувал със суха кашлица - вирусно беше и двата пъти. Калциев глюконат, ксизал, нурофен ни изписа педи. Сироп не помня-не съм писала в тефтера.

Лино-и ларингит може да е...

Общи условия

Активация на акаунт