Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
afrikancho, ние имахме същият проблем, когато беше на 2.5 г. ходихме при д-р алексиев и костно-ставния апарат изглеждаше наред. куцането продължи, но не стигнахме до ревматолог - оказаха се болки в мускулите. спомням си, че лекарите много ме питаха дали не е виждала някой, който да куца, децата често копирали такива неща.
за съжаление, не мога да помогна с контакти за ревматолог. може да пуснеш ревматоиден фактор (пускала съм след скарлатина, коментирахме го някъде в старата тема).

# 496
Еййй, по ангелите! Тъкмо помисля, че вече е свършило, и снощи в полунощ - 38,2. Май няма да минем без АБ - от събота вдига темп.

# 497
Моме...пуснете едни кръвни.

Ревматолог и ортопед...каква е разликата?

# 498
  • София
Африканчо, нурофен не се ли даваше до 5 дни?

Mometo*, днес е четвъртък, много дни станаха. Аз бих те посъветвала да пуснете кръвни изследвания преди Аб-то, защото някои вируси са много продължителни, съдейки по моите деца. Не минават за 3 - 5 дни и туй то.  

момичета, възможно ли е детето ми да е изкарало скарлатина миналата седмица, а гърленият секрет от вторник да е чист? (Няма да коментирам възможността за лабораторна грешка.)

# 499
Според мен...не е изкарала. Друго е било. АСТ ще покаже..но няма смисъл да се дупчите. Цункай момата и не се тревожи

# 500
Само дето и да излезе положителен този ревматоиден фактор моят лекар каза не означава, че има ревматизъм. Моето куцаше преди 3 сед така като се оказа възпаление на кръвоносните съдове, но имаше и други симптоми. В спешното ми казаха така: Нямате си напредстава по колко различни начини реагират децата след изкарана болест. Толкова луди и странни обриви и ставни оплаквания се явяват понякога, според зависи какъв вирус е било. Та при вас съм сигурна е просто от прекараната инфекция и ще премине както е дошло. Тялото трябва да се регенерира
Нашите гадни сополяци още си ги мъкнем. Вчера цял ден не кашля, но провя инхалации и снощи в 4 като се почна. Та ставах да го инхалирам. Сега и киха. Няма оправия. Не мога да преценя от тях ли кашля. Мятам и аз лук с мед и този път ще го давам поне 2- 3 дни. Бях го почнала, но само ден го дадох от мързел. Предни пъти ни е помагал. Дори ларингитна кашлица пресуши веднъж.
Нурофен каза моя доктор, че няма огранечения. Имало хора с месеци го взимали. Не че бих го давала така, дано не се налага
За скарлатината не знам точно. Ако е преборила сама стрептококите....има ли около вас случаи на скарлатина?

# 501
Аш, едва ли, секрета да е чист без да имало аб лечение не вярвам.

Момето, и аз съм за кръвни да направите !

Африканчо, пусни ревма фактор.

# 502
Момичета, може би създавам впечатление,  Че пиша само за моите си неща, но това е, защото съм компетентна по много малко въпроси. Когато мога,  се включвам Simple Smile
ПКК трябва да се пусне, нали? Какво се гледа при нея?

# 503
  • София
Аш, ами честито, най-обикновен вирус си е било значи, няма начин за 2 дни да се самоизлекува от бактериална инфекция. А и като писа за сополите си помислих, че по-скоро не е скарлатина, моето със скарлатината грам сополи не е имало, само много силни болки в гърлото и висока Т.
Африканчо, давай си Нурофена най-добре, точно това се пие и при доказан артрит, ревматизъм и т.н. и при такива състояния се пие по доста повече от 5 дни и в по-високи дози от посочените в листовката. Не знам за ревматолог, мои познати си бяха водили детето при Мангъров в инфекциозна, който им постави диагноза реактивен артрит, пак така след вирус.
Mometo, най-добре пусни ПКК + СУЕ + CRP, най-информативно ще е, 10-15лв. излиза всичкото, всичко се гледа.

# 504
  • София
Mometo*, гледат се стойностите на левкоцитите, ЦРП и СУЕ. При левкоцити над горната реф стойност и високо ЦРП/СУЕ се говори за бактериална инфекция.

Поправям се за нурофена  bouquet

Момичета, мерси за инфото.  Hug

# 505
  • Варна
Нищо не сме сборили! Цяла сутрин кашля ужасно, неспирно, давах демефан, давах джуниър ангин, чайове, бонбони - няма файда, носът задръстени и не спира да кашля. Заспа в 10,30, спа до 12 и пак се разкашля. Стори ми се леко топъл, реших да измеря Т - 38,3!!!! Ще полудея, честно! Ебаси вируса, дадх панадол, той пак заспа, аз вече рева. Чакам ММ да се прибере и отиваме към спешното, да го преслушат и да му пуснат кръвни. Неговият ЛЛ е първа смяна, а чак до 8 вечерта за дежурния кабинет няма да чакам! Ох, успокойте ме, че ще мине, много ме хвана страх...

# 506
  • София
Месечинкееее, успокой се Simple Smile. Няма страшно. Ще де излекува момчето  Hug.

# 507
  • гр.София
Месечинка сигурно демвфана го е разкашлял,нали каза вчера че е кашлял сухо,та може за това сега така неспирно да.кашля. Подкрепям те да го заведете на спешен,само не си представяй ужасии,ние майките го можем много добре това.
Инхалации правиш ли?

# 508
  • Варна
Не, нямам инхалатор, никога не ми е трябвал досега! Ако се наложи имам приятелка, от която да взема, надявам се да не и трябва. Боже, продължава да кашля сухо, чудя се дали да не го метна на такси или да изчакам три часа да се върне ММ. Иначе Т спадна май.

# 509
Отвори прозореца да влезе студен въздух.
Или загрей вода на котлона да диша парите или в банята-врялата вода.
Демефана не го ли успокоява?
Няма да ревеш, че малко ми трябва и аз да ревна Confused

Общи условия

Активация на акаунт