Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 823
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
И Борислав хрипти като си поема дъх, когато гърлото му е затлачено от секрети. От сиропа е нормално да кашля повече.
Уффф, на мен друго ми е драма, хубаво, сега ще изкарам болничния, ама като ми цъфне след седмица пак... Много кофти, един дядо имаме в града и той се разкъсва между моя и племенницата ми, ей сега до края на седмицата е вързан с нея. Преди, докато тя си беше на градина и рядко боледуваше само да свирна дето се вика и той е на линия. А сега ей на, не се получи. И за все пак хилав вирус си гърмя патроните. Не мога в следващите 2 месеца да излизам постоянно в болнични или отпуски, ясно, че в момента излишно се навивам за нещо, дето може и да не се случи, ама като се сетя миналата зима как го пуснах 2 пъти за по 3 дни на градина и на четвъртия вдигаше температура ooooh! Мисля поне следващата седмица да го задържа вкъщи, като (ако) е здрав дядо му вече ще може да се оправя с двамата. Пък после... не знам.

# 481
През деня парното е на макс  във  всички стаи / при по-студените дни. /
Иначе го държа на 3,5 - 4 /
НО ВЕЧЕР го спираме с лягането, през по-хубавите дни от зимата.
Или на 1,  през много студените дни както сега. 

Знам, че ако спиш на топло се разболяваш и хронично си ходиш с главоболие. 
Децата са свикнали и никога не се налага да ги завивам, защото спят спокойно и не се въртят от жегата. Спят като бубенца... Peace
------------
Като млада майка с първото дете - правих грешка и спахме на топло-/Да не изстудим детето.... / ooooh!  Да не ви разправям за болно гърло  Embarassed....и температура...  Embarassed
От както спряхме топлото вечер се оправихме и наспахме.

# 482
  • София
Месечинке, аз имам същите драми с болничните. Това дете боледува вече втора седмица. Миналата седмица ММ работи от вкъщи, помагаха бабите. Тази седмица ми дадоха болничен до петък и не зная, ако някой пак се разболее, какво да правя. То е ясно де, трябва да взема външен човек, както правят много софиянци Tired.

Пък и нашето сегашно боледуване е едно менте! Върнаха ни от градината с малинов език, а такъв дефакто няма. Сега се обадих в лабораторията и секретът за мое щастие май ще излезе чист, защото нищо не е започнало да расте. За едно гърло, което сестрата не го е видяла дори и за едни сополи да си седя вкъщи, при положение, че 2/3 от децата в групата са със същите симптоми и посещават  smile3515.

# 483
Месечинка защо дядото не ги гледа двете деца?
Ние пък тук нямаме нито една баба или дядо...за час няма къде са го оставя ако трябва да свърша нещо. Или го мъкна с мен болен или сме закотвени вкъщи

# 484
  • София
Моят баща ги гледа и тримата, и аз същото си помислих Simple Smile.

# 485
  • Варна
Защото не ми е удобно да събирам болния си син със здравата си племенница, както няма да ми стане драго ако тя е болна и се събира с него. Ако и двамата са здрави няма проблем, ако са деца от едно семейство очевидно също, щото си мешат вирусите.
Цяла вечер кашля брутално, сухо, чак ме е яд, че вместо Проспан не взех Демефан. Текат сополи на килограм. С какви очи да ги събера децата?

# 486
  • София
Я остави това, а нямаш ли сироп за суха кашлица? Синекод, амбрекс, флудитек, хюмекс коф?

# 487
  • Варна
Нямам, точно това се ядосвам, че не взех такъв. Утре ще ми е първата работа.

# 488
  • София
Опитай се да успокоиш сополите тогава, не зная какво друго да предложа. Той се дави от тях горкият, нищо че кашля сухо.

# 489
Аз ще предложа  Laughing да го омажеш със затоплен на котлона зехтин и в него една скилидка чесън разделена на две,  колкото да си пусне сока. Гръб, гърди и стъпала. Мноооого пъти ни е овлажнявало това кашлицата

# 490
  • София - Варна
Здравейте!
За първи път се включвам в темата. Имам нужда от съвет за детски ревматолог.
Синът ми (на 3 год. и 2 месеца) изкара вирус/грип преди 20 дни с най-висока Т около 38.7. Поне толкова засякох. От седмица точно куца и то доста стабилно.
Водих го на ортопед (д-р Алексиев), ставите не бяха възпалени, CRP от онзи ден е 0.3 (0-2.5), СУЕ-то е 3. Левкоцитите са ниски, но в норма. Те винаги са му към ниски, откакто преболедува като малък от отити.
Куцането продължава с все сила. Странното е, че дори не се усеща, че куца.
Миналата година след един вирус по същото време пак накуцваше, но много слабо и само за 4 дни. Явно му е слабо място.
Та въпросът ми е - случайно да можете да ми препоръчате ревматолог?
Или някакви съвети какво мога да изследвам?
 Педиатърката каза да му давам Нурофен. Аз му давам от 5 дни, но ефект няма.
На сляпо го записах в педиатрията на "Найден Геров". Утре ни предстои преглед там.

# 491
  • гр.София
Месечинка а защо не направиш сок от лук и мед? Доста често чета че помага много за кашлица. Аз съм доволна от сока от черната ряпа,веднъж съм му давала и имаше ефект.
А на времето майка ми правеше(и сега ми е направила де) сироп от цели орехи,листата им ,захар, и ракия. Малеее е тва как оправя гърло и кашлици.... Ама не смея да дам на детето. Аз като малка съм пила  Mr. Green
Аш айде за сопола няма да говоря,щото може и аз да не го имам за нищо като тръгне на детска,но ако гърлото е червено не е нищо. За мен червеното гърло е много заразно и не е редно децата да са на детска!

# 492
  • shumen
Месечнинке,дано сте смачкали вируса вече.
Моме,как е малкия?Дано е по добре.
Аш,оф,това и ме ми е болната тема.
Панкейк,според мен кашлицата е от сополите.

# 493
Мерси, че питаш, Дани. Днес вдигна на 2 пъти докъм 37,5. Щурее, но носът е много задръстен, кашля от него, явно бавно ще мине. И аз нещо започнах да подсмърчам, то няма как, като спим нос в нос с него, но си хванах Биопарокса и няма да си губя времето с бабини илачи, че ще се влачим цяла зима ту единия, ту другия болни.

# 494
  • shumen
Моме,няма начин.И ме малкия ме зарази и бях и аз болна.

Общи условия

Активация на акаунт