Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 832
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ох, това е кофти с ушите  Tired.

Аз бутнах цинабсин-а преди малко. Миналата седмица цялата беше на назик/виброцил, но този път не успяха да преборят сопола. Сега сме само на промивки и хомеопатия. На момчетата за две седмици мина гадостта, при момата не ще.

За носен секрет въобще няма да си давам зор. Според мен е сигурно, че и тримата имат по нещо в носа  Wink.

# 466
Е то винаги има някакви бактерийки в носовете.
При нас се маха мокрото, или прозорците не са уплътнени добре или не се отоплява достатъчно, а и изолацията на стените може да не е ок. В нас температурата винаги е 20°. На 19° ми е студено, на 21° се задушавам  Laughing

# 467
  • Варна
Ами във Варна на 80-90% въздушна влажност не се маха. Когато обезвлажнителят работи я смъква на 70-80%. Изолация си имаме външна, прозорците са уплътнени, те много малко от всичките изобщо са отваряеми. Даже напротив, доброто уплътнение го дават като предпоставка за образуване на конденз, защото помещението се "запечатва". А конденз има и в отопляемата, и в неотопляемата стая. В едната е 20-22 градуса, в другата 13. Дограмата е смотана, стъклопакетите също и не изолират достатъчно вътрешните от външните повърхности, но 2-3000 за смяна не можем да отделим, затва си караме с конденза...

# 468
20 процента влажност в детската стая Shocked критично ниско ниво, дори под минимума от 30 прАцента. Тва от масленото радиаторче. Аз пък овлажнявам с една теНЖурка на радиатора Mr. Green И тва не е работа, сухия въздух - гърлото сухо на сутринта, с нож те режат сякаш Confused

# 469
  • Варна
Тъкмо преди 2-3 дни писах в една друга тема, че 20% влажност изобщо не мога да си представя, направо ми звучи нереално Laughing Общо взето ни така, ни инак, и двете са кофти крайности. Но наистина ми писна от мухлясали щори и прозорци и вечната вода по первазите. Пак вече е една идея по-добре, първите години слагахме кърпи, защото течеше по пода.

# 470
Заповядай на гости Laughing...да подишаш малко като риба на сухо bowuu

# 471
  • Варна
Мерсаж, само да се пооправят пътищата и идвам Joy

# 472
  • София
Аз суша дрехи по радиаторите на парното. Мухъл не сме имали, но понякога има вода по первазите (рядко). Проветрявам поне 2 - 3 пъти на ден. Не знам дали е ок влажността вътре, честно казано не усещам.

# 473
На мен ми беше любопитно и за това си купих измервач Grinning

# 474
  • Варна
И аз не усещам дискомфорт някакъв, а влажността я мери обезвлажнителят.

# 475
  • Северозапада
В София целия апартамент "течеше" през зимата. Сега пък парното изсушава прекалено. Вечер слагам мокра кърпа на радиатора иначе сутрин се събуждаме със запушен нос. Така разбирам и, че е било твърде топло. ММ минава и усилва парното, но на мен ми е кофти да спя на топло и намалям след него.  Crazy

# 476
При нас беше 60% като идва един да я мери, но беше преди 3 год. По принцип щом не прави проблеми. Има хора които постоянно кашлят от многото влага. А за мухъла няма да коментирам, той си е опасен направо

# 477
Здравейте,
Хайде и ние в отбора на болните,отново.
Момичета, я кажете според вас,какво е това чудо. Малко инфо-дете на 2.7г.,момченце.
Миналата седмица вдигна Т,нищо драматично 37-37.5,изби един обрив,но тук-там по някоя пъпка. През деня не кашли,НО легне ли да спи ,се започва едно давене,кашляне,сякаш от храчки,гласът пресипнал,нос запушен,сопол няма...
Отиваме на лекар,казва червено гърло,вирус,пъпките са от него. Инфлуцит,фенистил,нурофен,сребърна вода. Лекуваме се 3-4 дни,кашлицата почти изчезна,не се буди от задух,играе си,яде,НО щом се измори,малко да потича и се почват едни свиркания,хрипове. Пак на лекар,гърдите чисти,хриповете били от задната хрема,изписа сироп лихенсед. Добре,ама той сега повече се разкашли,какво е това чудо?
На косъм съм от един рентген,след една такава пневмония преди 5-6 мес.,без особени симптоми. Какво ще кажете? newsm78

# 478
  • София
Панкейк, има вероятност кашлицата да е от сополите. Точно така се чува - хриптене. Моят е на възраст като твоя - хрипти постоянно, дори когато е най-здрав  Laughing. Ходя по доктори, а се оказва, че детето е здраво.

Ако имаш съмнения за пневмония обаче, моят съвет е да потърсиш пулмолог, с когото да споделиш притесненията. С личния лекар малко губите време при това положение, но пак ти казвам и моят фърфалак е малък и хрипти назад от септември насам.

# 479
И аз да се включа барабар петко с мъжете Simple Smile Влага и мухъл водят до астма.
Нормалната влажност в един апартамент трябва да е между 40-60 %.

Pancake_86 аз считам лечението за адекватно, дал е отхрачващ сироп. Сухата кашлица обикновено става влажна и после изчезва. Рядко е сухата да изчезне без да стане отхрачваща.

Общи условия

Активация на акаунт