Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 834
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Момето, как сте сега сутринта? Дано това нощес да е било последното вдигане на Т...37.7 не налага мокри кърпи, вероятно бързо я е смъкнал след нурофена.

Сополи - хич не ги отразявам вече, част от пейзажа Mr. Green Но не така беше, когато детето беше на 2-3-4години. Тогава ме беше страх и слагах АБ капки без притеснение, само и само да не втаса с Т, вкл. и самоизписани от мен или по телефона от педи. Секрет съм пускала един път, излязоха пневмококи, но не ги лекувах с капки, защото докато излезе резултата и още ден-два чудене от моя страна дали да лекувам или не, и сопола си отиде.

# 451
  • Варна
Чудя се какво да давам за тая кашлица, яко кърти, докторът изписа Проспан, но не съм го давала досега. И сополът стана любимият ми - не тече, но при издухване излиза мнооого и жълто Mr. Green През нощта беше с ужасно задръстен нос, сега е съвсем проходим.

# 452
Моето прждължава да кашля и тия сополи ще ме съсипят. Най- тъпото е, че всяка вечер забравям да пръсна от тия капки за нос. Приз деня карам на физиологичен. Много ме е яд. Днес ще се водим по задачи дружно и утря ще го водя на слушалки. Обикновено като е със спастичен бронхит след като почнем инхалации и след 2 дни е пушка, а сега ще стане 6 дни вече и продължава да кашля. И челцето днес го боляло

# 453
  • София
Кои капки пръскаш, Лино?

Сополът на дъщеря ми е просто драматичен вече. Повече от две седмици се влачи. Преди 10 минути теглих с прахосмукачката и сега цъфна до мен с пълен нос отново  Close. На една крачка съм да й почна антибиотичните капки.

# 454
Аш, а цинабсин не ѝ ли действа? при нас се е случвало да помага. първите три дни започвам с ударната доза през 2 часа, а после по 3 пъти на ден, за около 5-6 дни изчиства.

# 455
На нас проспан в повечето случаи ни помага за кашлицата, първоначално обаче от него се кашля повече!

# 456
И сутринта в 7 имаше 37,5 - почерпих го с поредния Панадол.Носът е пълен, кашлицата също е стабилна, и докато предния път нямаме проблем с промиване на нос,  дърпане на сополи и капене на капки, сега е ужас - насила трябва да ги правя тези неща.

# 457
Да оздравяват болните !

При нас днес ще се решава ще имали грипна епидемия.. към вчера са над 220 на 10 хил.. аз така или иначе май няма да го пусна утре и петък.То не знам дали ще се обяви грипна ваканция при положение че вече доста се поудължи. Мен ми е чудно друго -минусови температури, децата  са ваканция и пак стойностите на болните са предепидемични, ами като тръгнат децата на училище тогава какво ще стане ...

На нас добре подейства Геломиртола 120 , който става за деца над 4 години...стига детето да може гопие, защото са перлички.Втечнява гъстия сополяк.

# 458
  • София
Аш, а цинабсин не ѝ ли действа? при нас се е случвало да помага. първите три дни започвам с ударната доза през 2 часа, а после по 3 пъти на ден, за около 5-6 дни изчиства.

Силве, мерси - ще взема да пробвам. А действа ли на цветен сопол?

Лайт, то нашият сопол не е много гъст, просто е много като количество; няма смисъл от геломиртол според мен.

# 459
Аш, на прозрачни, бели и жълти е действал, особено като често се пълни нослето, както описваш. на великия зелен градински сопол  newsm20 обаче не успява да подейства.

# 460
  • София
Както обичам да казвам "Ми той да не е Дядо Коледа"  Hug. Ще пробвам - ей сега му четох листовката.

# 461
Оффф тея сополи и мен много ме дразнят ! Миналата зима появи ли се сопола и на следващия ден е я с бронхит, я с некоя друга екстра. За щастие, тая зима май се позакрепи, и разбрах,че можело да си има и само сополи без да се усложнява  Whistling Praynig АБ капки педито изписваше ако мъкне хремата повече от 2 седмици . Пускайте секрети да ви е мирна главата !

Моят снощи пак се разкашля. Даже беше лаеща по едно време и ми писна .. Направих една инхалация с пулмикорт, дадох един Ериус и до там с кашлицата... Май избързах с пулмикорта сега като се замисля ама...

Трябва да огледам в нас за мухъл. Имаме проблеми с тая гад всяка зима. Въпреки че скоро видях на няколко места и пръснах...Сега уж няма ама тея дни са толко запотени стъклата, страшна влага става в хола и кухнята , а ние най-много стоим там, та може пак да се е образувал някъде и това да го дразни  Cry

# 462
Аш ами капки за нос обикновени с ксило..кво беше там...от тях се каня са пръскам вечер и все забравям. вече 2 сед така  ooooh! Аз понеже ги избягвам доста и в най-краен случай ги пръскам.
А през деня няма сополи, като легне и му хърка носа.
Щдруделче, проветряваш добре, затопляш и се маха кондензацията.

# 463
  • Варна
Да, да, маха се тя. Всяка зима имаме страшен проблем с конденза, в момента прозорците поизсъхнаха, защото има слънце, но в студени дни се стича вода по стъклата и няма оправяне! Обезвлажнителят работи, но само намалява влагата. Проветрявам, за затоплянето - 21-22-23 градуса поддържаме и конденз си има яко.

# 464
  • София
О, и при нас сега с последното разболяване бяха едни ужасни гъсти и жълти сополи, минаха за около седмица. Слагах Назик или Виброцил, което ми попадне и чистене със Стеримар, АБ капки не съм слагала. След двуседмично облъчване с вируси от щерката и мъж ми, най-накрая и мен ме застигна, болна съм и аз от няколко дни. За ушите ѝ поне се успокоих, никакъв отит май не е било този път, ами имах и аз една болка в носоглътката, която при преглъщане я усещах и към ушуите, освен това ми и заглъхват постоянно, сега е мой ред да не чувам, та явно така е било и при нея.

Общи условия

Активация на акаунт