Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 100 803
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
Имам от 6месеца свободностояща съдомиялна Бош инокс. ОИ сега ми трябва вградена, но тази ми е толкова хубава. Не искам да я сменям, не е евтина...
Хем искам да е друг цвят - като кухнята...Нещо въобще може ли да се измисли

# 631
  • София
Здравейте,
Имам от 6месеца свободностояща съдомиялна Бош инокс. ОИ сега ми трябва вградена, но тази ми е толкова хубава. Не искам да я сменям, не е евтина...
Освен да си купиш друга?- Да я облепиш с фолио имитищо цвета на кухнята, но ще изглежда зле според мен, а и няма да намериш същия цвяат. Освен това, ако сега не предвидиш в шкафовете вградена, после няма да можеш.

# 632
Здравейте,

ако кухнята ти още не е проектирана, опитай се самата кухня да е с по-оригинална визия, та нея да се вписва сегашната ти миялна. Например - не само свободностояща миялна, а и хладилник такъв, или печка.

Уредите на Смег биват често използувани за такива кухни. долу дадох линк към снимки от кухни със смег0уреди

https://www.google.de/search?q=smeg+k%C3%BCche&source=lnms&a … +k%C3%BCche+modul

# 633
         Аз искам да помоля за помощ. Търся книжка на български за тази машина, Сименс :

https://www.otto.de/p/siemens-vollintegrierbarer-einbaugeschirrs … nId=532559592-M24

Благодаря предварително !

# 634
  • софия
Здравейте от 4 месеца има миялна машина и освен таблетки от Лидл и на ДМ друго не съм слагала, трябва ли сол, или нещо за прочистване, сещам се да я пусна веднъж празна.

# 635
  • София
Здравейте от 4 месеца има миялна машина и освен таблетки от Лидл и на ДМ друго не съм слагала, трябва ли сол, или нещо за прочистване, сещам се да я пусна веднъж празна.
прочети първа страница на темата

# 636
  • все тук
Здравейте, от известно време забелязвам, че стъклените чаши (и огнеупорните купи и тенджери) след измиване в съдомиялната остават на петна или на капки. Ползвам едни и същи таблетки - Финиш класик, не светят никакви индикатори за липса на сол или гланц ... На какво може да се дължи това?

# 637
  • София
Финиш класик имат ли сол и гланц в тях? Ако имат ползваш ли фунция мултитаб и ако да - как си сигурна, че солта и гланца в таблетките са достатъчни според твърдостта на водата?

Едит: в описанието на сайта им пише:
"Класическите таблетки имат уникална накисваща функция

Функцията Powerball размеква дори най-твърдите остатъци от храна
    Мощтните съставки помагат за цялостното отстраняване на замърсяванията.

За по добри резултати, използвайте с Finish Сол и Finish за изплакване. Предлага се с аромат Regular и Lemon."

Източник тук.
Т.е. нямат нито сол нито гланц. Ако използвате таблетките в нормален режим на работа - без да е включена функцията мултитаб се предполага, че машината си взима от наличните сол и гланц в отделенията, ако са заредени. Ако включвате функцията мултитаб не е яско за твоя модел какво изклюва - дали само солта или гланца или и двете, съответно кои индикатори изклюва и те не светят дори отделеният им да са празни.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 17:53 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 638
  • все тук
Финиш класик имат ли сол и гланц в тях? Ако имат ползваш ли фунция мултитаб и ако да - как си сигурна, че солта и гланца в таблетките са достатъчни според твърдостта на водата?

Т.е. нямат нито сол нито гланц. Ако използвате таблетките в нормален режим на работа - без да е включена функцията мултитаб се предполага, че машината си взима от наличните сол и гланц в отделенията, ако са заредени. Ако включвате функцията мултитаб не е яско за твоя модел какво изклюва - дали само солта или гланца или и двете, съответно кои индикатори изклюва и те не светят дори отделеният им да са празни.

Благодаря за поясненията. Наляла съм гланц в отделението, но сол отдавна не съм слагала. Ще проверя каква е ситуацията там. Hands Thumbsup

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 18:29 от Дораан

# 639
 Имам един глупав въпрос  Embarassed Течност за изплакване и гланц едно и също ли е? Търсих гланц в Лидл, но ми казаха, че имали само за изплакване, което било същото, но не бяха много сигурни.

# 640
  • Бургас
Едно и също е.

# 641
tl;dr
Извинявам се за обема на долуразположения ферман. Имам нужда от помощ за избор между двете миялни, към които съм дала линкове по-долу.

Искам да помоля за помощ при избора на малка съдомиялна. Тази ще ми е първата, досега не съм имала такава и нямам пряк поглед върху това кои функции и екстри реално са полезни в ежедневието. Също така, в кухнята ми няма място за по-голяма миялна - за да ѝ намеря място, ще трябва да сменя изцяло кухнята. По този въпрос съм се консултирала и с професионалист. Колкото и да ми се иска голяма миялна, предпочитам да имам малка, но все някаква, вместо никаква.

Намерила съм ѝ място в един шкаф под мивката, който е достатъчно голям и където могат да се изведат тръби за водата. Ще е ниско долу и няма да е най-удобното нещо на света, но ще свърши работа.

Колебанието е между тези двете:

I. АЕГ - http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … NTER-TOP/p/687470

Предимства на АЕГ-то:
1. 5 години гаранция - има някаква промоция;
2. Отвсякъде ме заливат с препоръки за тази марка;
3. Контролният панел е разположен в горната част на миялната;
4. Има отложен старт.

Недостатъци на АЕГ-то:

1. Разпределението на кошницата вътре ми харесва по-малко, отколкото на Бош-а;
2. Вратичката (поне на мострата в магазина) се отваря трудно. С една ръка трябва да се придържа цялата миялна на място, в противен случай човек дърпа вратичката, а мести цялата миялна.

II. Бош - http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -51E22EU/p/683838

Предимства на Бош-а:
1. На живо ми хареса много по отношение на разпределението на кошницата, а и вратичката му се отваря и затваря много меко и лесно;
2. Тих е и има някакви допълнителни екстри като това да тегли количеството съдове за миене и да нагажда количеството вода според тях;
3. Има по-голямо богатство по отношение на програмите с възможност за допълнителни функции (интензивно почистване с по-висока температура, допълнително сушене и съкращаване на времетраенето на програмата). Също така предварителното измиване съществува като отделна програма.

Недостатъци на Бош-а:
1. По-малка гаранция, 2 години;
2. Контролният панел е разположен в долната част на миялната, което в моя случай означава, че бутоните ще са на едни 5-10см от пода, което е доста ниско и неудобно;
3. Чувала съм, че Бош-овете, предназначени за източно-европейския пазар, са произвеждани в Турция и със значително по-ниско качество, което не оправдава високата цена.

При първоначалния подбор на модели, между които да избирам, гледах да се съобразя максимално с препоръките от тази тема. И двете миялни имат програми на 70 градуса, включено в програмите им предварително измиване, програма за стъкло и защита срещу преливане.

Ще съм изключително благодарна на всеки, който се включи с препоръка или съвет Heart Decoration

# 642
Здравейте, искам да помоля някой от Вас, който е компетентен по темата да ме ориентира дали има някакъв шанс да си намеря съдомиялна с височина под 80 см. като изключим т. нар. кубове. Трябва ми възможно по-голяма машина но височината ми е проблем т. като ще я поставям под кухненски плот, които е 80 см. Благодаря предварително...

# 643
  • София
Здравейте, искам да помоля някой от Вас, който е компетентен по темата да ме ориентира дали има някакъв шанс да си намеря съдомиялна с височина под 80 см. като изключим т. нар. кубове. Трябва ми възможно по-голяма машина но височината ми е проблем т. като ще я поставям под кухненски плот, които е 80 см. Благодаря предварително...

За съжаление нямаш шанс, според мен. Съдомиялните се произвеждат по стандарт. Освен кубче, друга няма да намериш.

# 644
  • София
Стандартната височина е 85 см, но поне на част от машините, които не са за вграждане може да се махне горната част именно с идеята да се сложат под плот. Та вече трябва да се мери, при кои колко е. При моята е 3 см... така че май не би се събрала при вас ако плота ти е точно на 80 см от пода... Няма ли да стане с уред за вграждане... или евентуално да качиш плота? Например слагайке крачета на шкафовете, предполагам са шкафове, след като плота не е на стандартна за уреди височина.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 16:24 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт