Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 397
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
На бебчо е 1,95. И аз първо си помислих, че е дебела, но пък в крайна сметка чак от 2,5 го дават гранични, така че мисля, че всичко е наред  Hug

И аз така мисля, че всичко ще е наред! Hug

# 511
На моето бебе НТ е 2 мм., също разбрах, че е нормално, така че при теб съвсем пък няма повод за притеснение, тъничка си е  Hug

# 512
Благодаря, сторм  Hug Аз по-скоро се изнервям, че се мотаят така с резултатите, иначе съм спокойна Simple Smile

# 513
6u6ulita , имам личен телефон на доц. Ковачева.
Искаш ли да ти го дам да й се обадиш ?
Аз нямам добро мнение за Петрова, но разни хора - разни идеали.
Не искам да те настройвам, ако й имаш доверие  Hug

# 514
бебка, утре така и така ще звънна в медицинския, така че за сега няма нужда. Ако има някакъв проблем вече ще те питам за телефона. Simple Smile Благодаря ти  Hug
За Петрова и аз нямах много добро мнение преди, но за сега съм много доволна и с доста добри впечатления като отношение. Иначе исках при Цвик да се запиша, но се оказа, че скоро ще ражда  Grinning
Ти при кого се следиш?

# 515
бебка, утре така и така ще звънна в медицинския, така че за сега няма нужда. Ако има някакъв проблем вече ще те питам за телефона. Simple Smile Благодаря ти  Hug
За Петрова и аз нямах много добро мнение преди, но за сега съм много доволна и с доста добри впечатления като отношение. Иначе исках при Цвик да се запиша, но се оказа, че скоро ще ражда  Grinning
Ти при кого се следиш?
Да, разбрах за нея Simple Smile Ами аз си ходя при Бързашки, но той гледа само на частно и затова се записах на ЖК при жена му - д-р Панева. Тя отскоро ходи в Авис Медика, всеки петък и работи с касата. Та, сега ходя и при двамата. Искам да раждам при него, живот и здраве Simple Smile

# 516
Сорри за въпроса, но какво е НТ?

# 517
Нухална транслуценция. Питай гугъл.

# 518
При мен НТ беше 1.5 бях в 11 гс+ 4 дни. Рисковете излязоха тризомия 21- 1: 10017 ; останалите 1:20000  newsm78

# 519
Селика, извинявай, че попитах във форума...  Мислех си, че е позволено....
Както винаги си много любезна!

# 520
Ms. M, аз просто ти казах какво знам. Знам, че НТ е нухална траслуценция, но не знам какво означава това. Не съм имала предвид, че си направилра нещо лошо като питаш тук. Ако ми беше удобно, аз щях да ти намеря линк в гугъл, но не ми беше удобно от таблета.

# 521
Нухалната транслуенция е  предшественик на нухалната гънка, която най-лаишки казано се намира на врата на плода. Замерва се между 11г.с. и 13+6 г.с. За максимална граница се счита 3мм, въпреки че срещам и коментари , в които лекари са коментипали и 2.8 като гранична. Увеличената нухална транслуенция е вероятен признак на хромозонните болести/ Даун и т.н/ но също така може и да показва и сърдечни проблеми. Нухалната транслуенция се мери само в посочения период защото намалявала в последствие. По-късно доколкото разбрах се замерва нухална гънка.
При нас първоначално измерената нухална транслуенция е 4,2 мм, седем дни по-късно беше 3.6 мм и направих хорионбиопсия, която да подтвърди хромозамни аномалии или да отпаднат като вариант.
Ааа забравих да кажа че нухалната транслуенция доколкото разбрах ппедставлява неразградена течност.

Момичета, доколкото четох всички минахте БХС и резултати те са ви прекрасни, така че не се тревожете и се наслаждавайте на бременноста ви.

# 522
Georgea , благодаря ти за любезното пояснение.
Какво стана с теб ?  Hug bouquet
Кога излизат резултатите от хорионбиопсията ?
Аз лично чакам да мине и втората по-важна ФМ между 19 и 23 седмица, за да се поупоскоя.

# 523
При мен,сега беше нухалната беше 1,8,в 11седмица и 3дни,на Ема също беше в норма ,въпреки ,че се роди с хоромозома бонус,за учудване на всички доктори тогава Simple Smile Обаче при Сд има и друг елемент,много трудно се хваща ,когато формата е мозайка,тоест на разговорен език нещо като полу-синдром на Даун,една нормална една увоена хромозома.

# 524
Mari абсолютно права си в уточненията, просто не ми се влизаше в пояснения, но си права че и те трябва да се изкажат.
Bebka_8 надявам се утре да ми звъннат и да кажат присъдата.
Иначе си седя в къщи че се оказа че имам контракции / най-вероятно от стреса/. На прегледа преди хорионбиопсията д-рката видя миома та и това сега го мисля. То едно ви ..

Общи условия

Активация на акаунт