Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 357
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
И много правилно. Почнеш ли го, няма спиране. А, накрая започва едно чакане...

# 136
Стилът на първа книга ми хареса, но сюжета на трета...с мъка я дочетох
Иначе е оригинална, да
Ако става въпрос за Вещиците на Ан Райс - да, в третата наистина е... мазало  Laughing

# 137
Да, точно за нея  Confused

# 138
 то по принцип в  Г. Лозенец  в моя район има две-три книжарници,  - повечето са  на Черни Връх.Едната е специализирана за учебни пособия. Аз отивам в другата от А-Я там над половината книжарница подава фентъзи, останалото са исторически романи, Трилъри, чат-пат календари и настолни игри. Двамата подавачи са големи симпатяги.  там където спираше някога трамвай 9-ка. точно под Болницата и над аптеката, срещу пощата, залепени са до излаза на метрото на спирка "Баучър", в края на "Драгалевска". има двама симпатяг - единият с гола глава и един по-нисък, много са информирани за всичко. на мен ми е на около 1000 метра книжарницата.   Иначе по принцип и аз проверявам в ИНтерент, но понякога просто и Интернет не дава достатъчно инфо.
например в случая с Мартин.

ето малко спойлери от С.Лем

Скрит текст:
О, много се извинявам — протестирах аз незабавно, — но в сряда ти си изял, каквото ти се полага, и нямаш право да ядеш втори път вечеря в моята сряда!
— Хранителните припаси са колкото твои, толкова и мои — продължаваше той спокойно да повдига с ножа запържените краища на омлета. — Аз и ти сме едно, значи няма значение…
— Ама че софистика! Не слагай толкова много масло! Да не си полудял! Откъде да взема храна за толкова много народ!
,

Скрит текст:
т кой ден си? — попитах, за да се уверя. Брадата ми беше притисната до пода и го гледах отблизо в очите. Отвори с мъка уста.
— Чет… въртък… — изстена.
Странна работа. Дали пък не съм още в сряда? Прехвърлих наум последните преживявания и реших, че това е изключено. Той би трябвало да бъде вече в петък. Щом преди това ме изпреварваше с един ден, вероятно и сега е така. Гравитацията забележимо отслабна, скочих и хукнах по коридора. Грабнах скафандъра, онзи ме препъна и го издърпа от ръката ми, а аз се проснах на пода.
— Негодник, свиня! — изкрещях. — Сам себе си да мамиш, ама че подлец!
,

Скрит текст:
Как така нищо? Ако сега облека скафандъра, и утре ще бъда с него…
— Сам ще се убедиш… Нали аз вече бях в четвъртък, моят четвъртък отмина, та много добре знам…
— Стига приказки. Пускай веднага! — изревах.
,

Скрит текст:
Събличай скафандъра! — заповядах и стиснах още по-здраво пръчката.
— Айде бе!
— Събличай го ти казвам!
Позамислих се преди да го ударя. Смущаваше ме фактът, че нямаше нито синина под окото, нито цицина на челото като онзи от петък, който бях открил в банята, обаче веднага ми стана ясно, че точно така трябва да бъде. Онзи от петък сега вероятно беше в съботата, може дори да се рее някъде около неделята, докато тук присъствуващият петъчен, натикал се в скафандъра, беше неотдавнашният четвъртъчен, в когото аз се преобразих в полунощ, следователно, приближавах се по кривата на примката на времето към мястото, в което петъчният преди побоя щеше да се превърне в набития петъчен. Ала преди това той ми бе казал, че така го наредил неделният, от когото по това време нямаше и следа: в каютата бяхме само той и аз. Изведнъж ми хрумна една хитра идея.
— Смъквай скафандъра! — изревах заплашително.
— Я ти от четвъртък да ме оставиш на мира!
— Не съм от четвъртък! Аз съм от НЕДЕЛЯ! — креснах пак аз и се хвърлих в атака.

Скрит текст:
Остави шоколада! — избухнах аз, издърпвайки го за крака. — Кой си ти? От четвъртък ли?… — довърших по-кротко, внезапно обезпокоен от мисълта, че е възможно самият аз да съм станал петъчен и да се наложи да изям същия пердах.
— Неделният съм — изфъфли той с препълнена уста.
Прималя ми. Той или лъжеше и тогава нямаше нищо страшно, или говореше истината, а в такъв случай нямаше да избягна цицината,
,

Скрит текст:
Щом си неделният, къде ти е скафандърът? — извиках, понеже се бях сетил нещо.
— Ей сега ще имам скафандър

седмо пътешествие - Звездни Дневици. Станислав Лем. Избрани Съчинения в два тома

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 13:17 от Джон Сняг

# 139
  • София
Джон - мерси за инфото, ще ги имам предвид, въпреки, че нагоре по-рядко се качвам.  Peace

# 140
"Космосът - една безкрайна галактика. Това са пътешествията на звездния кораб Ентърпрайз и Неговата петгодишна мисия – да изследва странни нови светове, да търси нови форми на живот и нови цивилизации, да стъпи там, където никой не е стъпвал."

поздравявам ви с песента Faith of the Heart на Ръсел Уотсън!

# 141
  • България
Някой чел ли е Скитница от Стефани Майър?
Гледах филма и много ми хареса.
Чудя се, дали сценарият има много общо с книгата?  newsm78

# 142
  • Ямбол
Чела съм я - средна хубост, малко разтеглена като че ли беше. Не съм гледала филма и не мога да сравнявам.

# 143
  • Ямбол
Някой чел ли е Скитница от Стефани Майър?
Гледах филма и много ми хареса.
Чудя се, дали сценарият има много общо с книгата?  newsm78

Не е лоша книгата, повече ми хареса от филма  Peace .

# 144
  • България
Ще се чете, тогава.  Grinning
Не съм фен на Стефани Майър, но филмът ме изненада приятно.

# 145
  • София
От познати, които са я чели, съм чувала, че това била по-добрата й книга, но някак си е останала в сянката на "Здрач". Аз така и не проверих дали ме лъжат.  newsm78 newsm78

# 146
  • Ямбол
И според мен е така  Laughing .

# 147
  • Вестерос
Аз щях да я чета навремето след Здрач, ама се отказах, сега ще наваксам. Има ли я в читанка?

# 148
Има я: https://chitanka.info/text/29921-skitnitsa
Аз още се чудя дали да я чета. От една страна ми се иска да се запозная с авторката, но пък от друга нямам никакво намерение да си причинявам Здрач. Има ли нещо общо с нея? Rolling Eyes

# 149
  • Вестерос
Мерси  bouquet Аз не знам нищо друго от нея. По принцип като стил на писане, добре пише, бързо се четат, в Здрач просто историята куцаше яко.

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 14:00 от Tiffany Aching

Общи условия

Активация на акаунт