Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 342
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
"или да се ориентирам към нещо не толкова тийн..."

Може би не е лошо да разнообразиш първо наистина с нещо не така тийн Simple Smile Но всичко според настроението. Wink Идва въпроса обаче - какво Simple Smile

5-тата на Стъкленият трон излезе ли на български или още не?

# 121
Не е още.
"Какво" е най-трудният въпрос  Thinking
Признавам, че след "Вещиците" на Ан Райс нищо не ме грабва достатъчно - това си е то истинска книга за възрастни  Crazy

# 122
Брррр, ужасна е, аз пък след нея четох каквото и да е, за да си пооправя "вкуса" в главата  Confused
След Вещерът, който ми върви бавно, ще прочета Зарево
Препоръчайте хубава фантастика от сорта на Марсианецът

# 123
Въпрос на вкус...  Wink
Препоръчайте хубава фантастика от сорта на Марсианецът
За Соларис на Станислав Лем се сещам първосигнално - много любима книга  Heart Eyes

# 124
Ох, и Соларис не харесвам  Joy
Ужас е , тоя мой вкус  Crazy
Нещо по-веселичко да е Simple Smile

# 125
  • София
Не е още.
"Какво" е най-трудният въпрос  Thinking
Признавам, че след "Вещиците" на Ан Райс нищо не ме грабва достатъчно - това си е то истинска книга за възрастни  Crazy
От последно четените от мен мога да препоръчам
Трескав Блян - Мартин
Робърт Джаксън Бенет двете излязли книги
И разбира се Светлоносеца на Брент Уийкс ако нямаш против недовършени поредици (но щом четеш Маас, сигурно нямаш грижи с това).

Аз правя малко почивка от фентъзи в момента, сама не мога да си повярвам Simple Smile Вещиците и аз им се точа... но кой знае кога ще стигна до тях.

# 126
 ♥ HAPPY ♥, Веселичко - Тери Пратчет  Laughing
Ама като гледам как ни се разминават вкусовете - съмнявам се да ти харесва  Hug

Angel_Dust, на Мартин му се опъвам още, пък и се преситих с вампири...
Предпочитам да са завършени поредиците иначе Simple Smile

# 127
  • София

Не е истина как съм се смяла на един случай свързан с тази книга.

Седя и аз на каса и цъфва един много ентусиазирам господин с въпросната книга в ръце. Подава ми я едно треперещо такова и ми изстрелва "
- Толкова се радвам, че излезе новата част от "Песен за огън и лед"
Аз поглеждам какво ми е подал и се убеждавам, че е "Трескав блян"
-Ама господине тази книга няма нищо общо с "Песен за огън и лед" - почвам да обяснявам.
-Е как бе? Това е автора на поредицата. Вижте тука пише Джордж Р. Р. Мартин.
-Господине, той пише и други книги освен тези от "Песен за огън и лед". Тази си е самостоятелна история.
Мъжът много се нацупи и ми се стросна ;
-Ама тогава защо сте я сложили до поредицата? Така човек много се бърка. 

# 128
 Joy Така де, обърквате човека  hahaha

# 129
Оф, мернах някаква статия, че новата книга щяла да е тази година...може би  Crazy
Ми от фен, станах анти-фен
И да излезе докато съм жива, едва ли ще я прочета
То пък и неговото бива бива...ма се уля

# 130
  • София
 Joy Joy Joy чак ми дожаля за човека Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:21 от Angel_Dust

# 131
и аз от фен станах анти-фен. Повечето нормални писатели пошат по книга на година-две (изключвам Толкин, ама тогава са били други времената), а не по една на 7 години. робин хоб, сандърсън, далглиш, съливан, Фист,  Тери Брукс, Салваторе, тери гудкайнд, дори джордан,докато бе жив всяка година излизат с нещо ново.

Човека го разбирам, и аз понякога от даден автор следя само определена поредица и дадено заглавие ме подвежда. с Труди канаван четох поредицата за Черната магьосница Соня, после тя продължи  в следващата поредица, виждам в рекламата на третата поредица че пак има хора с черни плащовеч купувам една книга - нищо общо няма. Да му се не види. Вече за всяка книга която исакм да купя хубаво разпитвам продавача -  колок книги са, колок са издадени, в кой свят се развива действието, той каков ще ми препоръча....и така. двамата продавачи в книжарницата в Лозенец ме знаят наизуст през 4-5 дена  ходя в книжарницата.

иначе аз Станислав Лем, харесвам на толкова  Соларис колкото разказите му. Соларис му е най-завършената и подредената, но  Звездните му дневници, са много готиви, и особено - 7-то мътешествие

Скрит текст:
Ставай — каза той и се опита да ме повдигне, — нали не се удари?
— Не — отвърнах и опрях ръце на пода, защото ми се зави свят. — Ти от кой ден на седмицата си?
— От сряда — отговори. — Да вървим бързо да поправим кормилото, да не губим време!
— А къде е онзи от понеделник?
— Вече го няма, искам да кажа — ти си от понеделник.
— Как така аз?
— Ами така — през нощта срещу вторник понеделнишкият стана вторнишки и така нататък.
— Не разбирам!
— Няма значение, просто не си свикнал. Хайде, идвай, нямаме време!
— Чакай малко — казах, без да се мръдна от пода. — Днес е вторник. Ако ти си от сряда и до този момент в сряда управлението още не е поправено, значи, нещо ни е попречило да го поправим, иначе ти, който си от сряда, нямаше да ме уговаряш във вторник да го поправям заедно с теб. Може би е по-добре да не рискуваме и да не излизаме навън.
— Какви ги дрънкаш! — викна той. — Човече, аз съм от сряда, а ти си от вторник.........................
Но още преди да стана, попаднахме в нова дупка и страшното налягане ни сплеска към тавана.
Ужасните скокове и трусове не спряха през цялата нощ срещу сряда. Когато положението се поуспокои, летящият из каютата том „Обща теория на относителността“ така ме удари по челото, че загубих съзнание. Отворих очи и съзрях купчина счупени чинии и проснат сред тях човек. Скочих веднага, вдигнах го и извиках:
— Ставай! Нали не се удари?
— Не — отвърна той и отвори очи. — От кой ден си?
— От сряда — обясних, — да вървим бързо да поправим кормилото, няма време.
— А къде е онзи от понеделник? — попита той и седна. Под окото си имаше синина.
— Няма го — рекох, — да не си ти

Скрит текст:
т кой ден си? — попитах, за да се уверя. Брадата ми беше притисната до пода и го гледах отблизо в очите. Отвори с мъка уста.
— Чет… въртък… — изстена.
Странна работа. Дали пък не съм още в сряда? Прехвърлих наум последните преживявания и реших, че това е изключено. Той би трябвало да бъде вече в петък. Щом преди това ме изпреварваше с един ден, вероятно и сега е така. Гравитацията забележимо отслабна, скочих и хукнах по коридора. Грабнах скафандъра, онзи ме препъна и го издърпа от ръката ми, а аз се проснах на пода.
— Негодник, свиня! — изкрещях. — Сам себе си да мамиш, ама че подлец!

Майк резник също заслужава да се прочете -  най -вече "хроники на човешкия вид" и "Оракула". мен лично този автор ме запали с Перфектния убиец.

Ан Райс с нейните вещерески истории Талтош като стил я приближавам до Лешоядите на Дан Симънс, но е по-увлекателна. на мен този стил ми харесва, на други не им харесва.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:52 от Джон Сняг

# 132
  • Вестерос
хахахах ще падна

# 133
Стилът на първа книга ми хареса, но сюжета на трета...с мъка я дочетох
Иначе е оригинална, да
Ще погледна разказите, много обичам пътуване във времето

# 134
  • София
В духа на драмите около чакането на поредната част, неофициални новини за Ротфус (Мартин не ме вълнува, нито съм го почвала, нито имам намерение, но Пат... ммм чакам, не много търпеливо, но анти фен няма да стана...мисля... може би...)
Скрит текст:
Unofficial release date for The Doors Of Stone: 2017

That's right, after a few months and a lot of darkness about the subject, appears a little light on the road.

Apparently, we have a possible and unofficial release date of The Doors of Stone. This was published by the book store BookDepository in the page of the Kvothe's third book.

The title of the book remains as "Untitled Rothfuss 3 of 3: The Kingkiller Chronicle: Book 3", and among the data available in the website, we can find the number of pages (896) and release date, which would be on August 17 of 2017.

If we start to do some research, we find that the website makes enough sense, the publisher is the same as in the two previous books and the date of publication also closely resembles as they all came to light around mid-year (30 June 2008 for The Name of the Wind and June 3, 2012 for The Wise Man's Fear).

It is necessary to clarify that this data is not always correct and reliable, but for the moment is the only available and that give us a little hope.

With these new facts about the book, his card would be as follows:
About The kingkiller chronicle's third book:

Title: The Doors of Stone (provisional).
    Release date: August 17, 2017 (according to BookDepository).
    Status: Under review by Rothfuss and his team.
    Pages: 896 (according to BookDepository).
http://miblogdelibros.com/kingkiller-chronicle-the-doors-of-stone/

Аз Ан Райс по принцип я  харесвам как пише, само съответното настроение ми трябва, да реша къде и кога да я вмъкна сред всичко друго, което искам да прочета в най-скоро време.

Хахаха Джон, пак си попаднал на добре информирани  продавачи. Малко могат да се похвалят със знания върху това, което продават, еле пък да знаят брой, колко от колко са издадени и т.н.
Аз лично преди да почна да чета нещо първо се информирам през нета, уикипедии, лични страници на авторите и т.н. и тогава решавам, хич не разчитам на продавачи в книжарници да знаят нещо.
Ама може да я споделиш тази кнжарница, с тези фентъзи фенове продавчи, ще ми спестят малко труд и ровене.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:28 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт