Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 959
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Мда.. Бард.. подбират чудесни автори, обаче нямат никакви скрупули да прекратят издаване на поредица, ако не им оправдават финансовите очаквания. Sad А не схващат, че ако си завършват поредиците ще имат повече продажби... и гаден затворен кръг се получава.
За съжаление не знам английски, ако можех да чета на него изобщо нямаше да се занимават с нашите издателства. В ревюто което четох за "Барутният маг", човекът си  беше купил книгата от Амазон за 1. 50 долара, да не говоря за чуждите сайтове в които има безброй заглавия.

# 451
  • София
Полудив и аз я четох, ами...колко мразя книги с потенциал, с добра завръзка, и после...нищо  Rolling Eyes
Те нали издадоха 2 бр, сега гледам, че са писали от Колибри - "Приятели, ПОЛУИЗГУБЕН излиза през февруари 2017! Извиняваме се за това забавяне, целта е изданието да е безупречно, разбира се:-)"

Меган - ако английския ми беше на ниво, на което безпроблемно да можех да чета всичко в оригинал и аз не бих се занимавала с бг издания.

# 452
  • Вестерос
Аз знам английски, чела съм доста книги в оригинал, но да ви кажа свикнала съм си на български. Аз обичам да редувам жанровете и затова съм много зле във фентъзи света. Сега примерно след първата за Стъкления трон ще чета Разум и чувства на Джейн Остин  Laughing После една на Матю Райли ме чака и след това чак ще се върна на фентъзи.

# 453
  • София
Ммм при мен лошото е, че като хвана поредица трябва да я изчета. Т.е. ако много ми хареса. Изключително ми е трудно да се откъсна и да чета нещо друго, ако съм потънала в историята, света, героите и т.н.

# 454
Имах предвид почивки между книгите, а не докато чета една определена. Иначе, чета между 50 и 100 страници вечер (зависи колко ми е интересно), през деня съм заета  Simple Smile

♥ HAPPY ♥  съгласна съм напълно!

Полу-изгубен ми звучи като полу-загубен  Laughing Изданието наистина е красиво, щеше ми се сюжетът да е по-интересен...

# 455
Мда.. Бард.. подбират чудесни автори, обаче нямат никакви скрупули да прекратят издаване на поредица, ако не им оправдават финансовите очаквания. Sad А не схващат, че ако си завършват поредиците ще имат повече продажби... и гаден затворен кръг се получава.
За съжаление не знам английски, ако можех да чета на него изобщо нямаше да се занимават с нашите издателства. В ревюто което четох за "Барутният маг", човекът си  беше купил книгата от Амазон за 1. 50 долара, да не говоря за чуждите сайтове в които има безброй заглавия.

и аз четох това ревю. Аз пък напоследък съжалявам че не знам добре руски, страшно много неща има непреведени, които ги има на руски. Например Мелани роун. У нас има само Принц на Драконите, а на нея едно десетина книги са й излезли Братята руснаци например са  превели Звезден Свитък. Маркус хайнц също е преведен на руски.

много от книгите за Конан също ги има на руски. например  - Тайната врата на АЛ Кийра, която е трета на Джорздан от трилогия за Конан. Бард навремето издаваше тази поредица и.....я прекъсна.

# 456
Полудив и аз я четох, ами...колко мразя книги с потенциал, с добра завръзка, и после...нищо  Rolling Eyes
Те нали издадоха 2 бр, сега гледам, че са писали от Колибри - "Приятели, ПОЛУИЗГУБЕН излиза през февруари 2017! Извиняваме се за това забавяне, целта е изданието да е безупречно, разбира се:-)"

Меган - ако английския ми беше на ниво, на което безпроблемно да можех да чета всичко в оригинал и аз не бих се занимавала с бг издания.
О, не си ме разбрала, имах предвид не че не е издадена, а че не искам да я чета  Joy
Иначе аз често започвам на бг, после- поради липса на превод, продължавам на английски Simple Smile Това не е проблем. Проблем е, че напоследък доста нови поредици просто не ме грабват

# 457
  • В полите на Пирин планина
Аз съм си набелязала толкова много книги на български, че едва ли ще стигна до някоя на английски. Rolling Eyes

# 458
  • София
♥ HAPPY ♥  - хахахахах, да, не съм разбрала. Извинения Simple Smile Но поне ще си отбележа да не я бързам тази поредица... ама никак Simple Smile

Аз съм си набелязала толкова много книги на български, че едва ли ще стигна до някоя на английски. Rolling Eyes
ами... стига се, ако нещо наистина те грабне а  издателството ти каже, че няма да издаде последната книга (например), защото първите две не донесли добра печалба...

# 459
 УФ, в състояние на шок съм Сядам да пиша, запалвам лампата.....крушката  гръмна цялата и буквално ми изхвърча в лицето, в последния момент се дръпнах от 10 сантиментра разстояние както си лежах.
ОМРЪЗНА МИ! през две седмици нова крушка, а преди изкарваше цяла година. ама че са меркантилни тези алчни корпоративни босове, нарочно развалят продукта. Едно време с една кърпичка за нос минавахме година наред (и с една дискета с голямо флопи) а сега  - купуваш и хвърляш. Ами като нямаме толкова пари? оф, много ме стресира, това, дето ми гръмна в лицето крушката и съм адски превъзбуден, ще ме извините че съм емоционален. *НЕЩАСТНИЦИ! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
** изцяло е стопена крушката отвътре няма и две-три седмици откак съм я купувал. Да съм я палил -най-много веднъж дневно за по четири-пет часа. Няма и 150 часа, а трябва хиляди часове живот да има. #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 460
  • DE
Джон, извикай си майстор, дава някъде на късо щом толкова гърми и пробвай с енергоспестяваща. Тя едва ли ще гръмне, поне аз не съм виждала такова чудо  Thinking

# 461
  • България
Ех, браво на вас!
Нямам толкова време за четене вече.
Опитвах с аудио книги, но не е същото.
Планове за 2017г нямам.
Следя темата, какво предлагате и слагам в отметки.
Или в читанка поглеждам фентъзита, фантастика и поверявам дали е довършена поредицата.
В последно време, освен Колелото, май искам да повторя Домът на скитащите. Лунна дъга- също.
И Сезонът на мъглите.  Crazy
Angel_Dust, Джон и аз така.
Хвана ли поредица, докато не я прочета не мога да изляза от историята.
За втора книга, докато чакам някого, отварям някоя тъпотийка на телефона, но фентъзито си го чета само, ако имам повече време.
Вещерът ще чака следващата почивка, направоо се изнервям.  #Cussing out
  Руския все още разбирам перфектно и имам много книги на руски, но френския ми избяга с времето. Четях си спокойно книги, но сега само събират прах.  Tired

# 462
 Все имам идея за луминисцентна лампа и все ме разубеждават - не било хубаво да ми свети в очите. Ама в кухнята имаме и в коридора също и ги сменяме на 1-2 години. По рано така беше и с крушките от 60 вата, но напоследък навсякъде където ги сложим се пукат за няколко седмици живот.

АЗ съм си подготвил един дълъг списък.
1. Частица изкупление
2. още две книги - неизлезли - на Дейвид Далглиш.
3.  Алената кампания на Браян Маклекън
4. Всичките "джуджета" на Маркус Хайц.
5. Труди Канаван - Жрицата в Бяло– за съжаление не се очертава Вакон да издаде третата последна книга Глас от Боговете
6. Труди Канаван -Да завърша правилото за хилядолетието - поне 2 книги имат да излизат но на МБГ може да се разчита
7. Дейвид Далглиш  - другата поредица. - Танцът на Сянката - поне три книги има да излизат но на МБГ може да се разчита
8. Дейвид Далглиш - още по-другата поредица - за паладините - 6 -7 книги има да излизат - същото като по-горе
9. Град на СТълби - на Бенет - трилогия, засега са излезли две книги...и като знам че е БАРД..................... #Cussing outдано не "увисне"
10. Първият ИЗповедник - Т.Гудкайнд
11. Машина за знамения. - също

П.С. През март месец се очаква да излезе последната книга на Робин Хоб за убиеца, най-вероятно ще я преведат за около седем-осем-месеца

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 19:20 от Джон Сняг

# 463
  • София
между другото, хвалебствията за МБГ малко вече идват в повече. аз чакам втора книга от трилогия вече пета година.

# 464
между другото, хвалебствията за МБГ малко вече идват в повече. аз чакам втора книга от трилогия вече пета година.
Коя?

Общи условия

Активация на акаунт