Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 951
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ще ви замоля коментари от типа, че едни кой си герой е бил затрит от автора да са в скрит текст Wink

# 496
  • В полите на Пирин планина
Ще ви замоля коментари от типа, че едни кой си герой е бил затрит от автора да са в скрит текст Wink

Извинете ме. Изобщо не се сетих. Ще редактирам.  Blush Peace

# 497
Да. Номинирам "Сияйни слова" на Б. Сандерсън.
....
Скрит текст:
... Много ми харесваше и Ясна Колин, но Сандърсън я уби.  Rolling Eyes
Не съм много сигурна, че е точно мъртва, след като четох Mistborn: Secret History.

# 498
Аниш,
Скрит текст:
и аз това си го мисля - че ще възкръсне ... Sunglasses

# 499
  • София

Извинете ме. Изобщо не се сетих. Ще редактирам.  Blush Peace
bouquet Hug bouquet

Хиляди благодарности, за което Simple Smile

Аз отново подхванах пурпурната гвардия, след като чета Републиката на хартия се оказа, че докато чакам дечко тук и там, ми трябва и нещо електронно... от ноември съм я почнала тази книга, вече почвам да се чудя някога изобщо ще ли я завърша, не знам защо така не ми върви.
На всичко отгоре нещо съвсем се оплетох времево между всички книги за тези малазанци... и сега докато четох ми изникна един такъв въпрос - тези хора и магове каква продължителност на живота имат... newsm78 някои ми излизат, че трябва да са на по около век и отгоре. newsm78 вкл. Ласийн.

# 500
Аз изчетох Feversong-ужасно ми хареса, малко четох от Нещо приключва, нещо започва, но не ме грабна, и се връщам на Зарево
И после просто не знам...искам нещо разтърсващо, нещо мащабно, някаква нова любов...идеи?

# 501
  • Майничка
Продължавам да тъна в дебрите на Андре Нортън - тази жена май няма жанр във фантастиката, в който да не се е отчела. Плюс разни тийн криминални и неоготики с лИбовен уклон, извън чистата фантастика.

# 502
Аз пък реших да си дочета "Първият крал на Шанара".  Peace

След това ще мина на Антъни Райън.  Peace

За жалост ще трябва да почакам Сандърсън за "Летописите...". Whistling

# 503
Happy, разтърсващо и мащабно ако ти се чете на английски, може да опиташ Brian Staveley. The Emperor's Blades е първа от завършена трилогия, по-разтърсващо досега не съм намирала. С всяка следваща книга повече се заплитат нещата, чудесно изграден свят. Някои се оплакват от прекалено дългите изречения на автора, но лично за мен не бяха проблем. Напрежението ми идваше в повече на моменти, защото се сменят гледните точки, а все нещо интересно се случва и нямаше как да прескачам напред.

# 504
А как са имената на трите книги в поредицата?

# 505
  • София
https://www.goodreads.com/series/116397-chronicle-of-the-unhewn-throne това ли са трите на Brian Staveley?

# 506
Да. Chronicle of the Unhewn Throne е поредицата; The Providence of Fire и The Last Mortal Bond са 2ра и 3та.

# 507

Благодаря много!  Peace

# 508
Благодаря, браво, поредица която не съм чела Simple Smile Веднага отбелязвам
Почнах Злочестие на Сндерсън преди това, жалко че съм забравила почти всичко от предните книги...да не говорим, че съм ги чела на английски, и сега "превключвам" още на жаргона  . Но ще я изчета, колкото да я отметна като четена  Tired Никак не обичам паузи между книгите

# 509
Злочестие е много забавна. Поне за мен.

ако искаш сбито инфо какво се случва в предните две книти

Стоманеното съце - книга първа
Скрит текст:
Бащата на Дейвид е убит от Стоманеното сърце. Той изучава слабостите на Епичните, присъедиянава се към Възмездителите - начело с Проф - и става сърцето на отбора.  Влбюбва се в Меган и убива Стоманеното Сърце. Накрая става ясно че  Меган е внедрен агент-Епичен на име Зарево.

Зарево:

Скрит текст:
След смъртта на СС други епични предизвикват възмездителите. те ка контролирани от Регалия. за да й се противопоставят възмездителите напускат Нюкаго и отиват в Манхатън, където всичко е под водата, а Регалия я контролира. Меган също се намира там, Проф иска да я убие, прилагайки двойно стандарти, а Девид - да я спаси, защото е влюбен в нея. Накрая Регалия е убита от Дейвид, но самият Проф се превръща в могъщ епичен и убива няколко от приятелиет си. Дейвид поема командването

Лично за мен Зарево е най-добрата от трите книги, Злочестие е пълан с клишета. но пък в Злочестие има един голям плюс  
Скрит текст:
- добрите не могат да убият Проф, както убиха Стоманеното Сърце или Регалия, той е техен приятел
- това е някакав промяна.

П.С. писал съм доста и за трите книги, по-назад в тази тема (или беше в предната?) затова се ограничавам до няколко изречения, да ти припомня просто за какво иде реч. Wink

Общи условия

Активация на акаунт