Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 951
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Стъкленият трон колко части са? Имам 4 от читанка
Егмонт в момента пускат 5-тата... не помня точната дата, може и в момента да е в продажба, а лятото трябва да излезе 6-тата на английски, която би следвало да е последната.

Джон - защо Барт са ти черни, заради Мартин, те какво точно са виновни, че Мартин не пише?
Колкото за Бенет, ако не довършат поредицата ще съжалявам само защото ми е интересен и приятен като автор, иначе книгите са достатъчно завършени всяка за себе си, така че няма да се получи чак грозно увисване.

Както се оплаквате от издателства, мога да похваля Рива в момента. Не за друго, но отдавна не бях хващала хартиена книга, която да е удовоствие за ръката и очите. Прекрасна корица (и като материя), чудесна бяла хартия, приятен шрифт и като подбор и като размер и като поставяне в страницата, изобщо цялостно оформление много добро.

Рива наистина са много качествени - ето и аз да похваля едно издателство, което не е МБГ. понеже се интересувам от историческа литература, мога да кажа, че направиха можество качествени енциклопедии на отделните държави. Шапка им свалям. ЯВно имат добри консултанти хората, и знаят как се прави. Бяла хартия, хубави корици, нормални цени........

Гутенберг също са едно от добрите издателства. А за печатница - Симолини. ОБаче от Демакс впечатленията ми са лоши.
ЗА книжарница мога да похваля Книжици - единствената книжарница, която взима 35 процента на автора. Другите, кой 40-, който 45, а някои и 50 процента искат.....

# 481
  • София
За цените дали са нормални - ~730 стр. 28 лв корична цена. Мартин е по-евтин Simple Smile

# 482
А защо трябва да преиздават вече издавана поредица. Която сама по себе си не е блестяща и която е достъпна в ел. вариант и разбира се няма да им върви като продажби? (това за Шанара).
Аз нямам нищо против да чакам автора да си дописва поредицата. Имам против след това да чакам повече от година да бъде издадена на роден език.
За авторите - живи и  здрави да са, предпочитам да пишат качествено, вместо да плюят книга след книга само и само продажби да има. Не че някои не могат да съчетаят и бързо, и качествено писане, но далеч не всички.
Изобщо не защитавам Барт не ме разбирай погрешно... но - издателство като издателство, почти всяко си има някакви проблеми, с нищо не са ми по специални от Бард.

И заради всички проблеми горе мога да кажа отново само едно - на мен всички издателства у нас са ми черни, че не пускат всичките си книги за продажба в ел. варианти и то и в амазон. Ама ей на - и
 всеки читател с проблемите си Wink

ангел Дъст специално за Шанара - не е издавана цялата на български език, а много хора не владеят добре английски. поне 20 книги има които не са преведени. Не е нужно да се печатат старити  а новите например Пътешествието на Джърл Шарнара или Генезисът на Шанара. В читанка има само  8 книги за Шанара (4 са предисторията) и Магическото кралство. Дали е качествена едан книга не искам да се прознасям - това е субуктивен въпрос. Важното е, че си има фенове, и че сега покрай сериала въпросът е актуален.-
за цените 22 лева за 800 стр. Съдбовинят кораб. но пак се ядва. Всичко над 25 лева го оценявам като ужасно скъпо, защото трябва да преценяваш спрямо стандарта на българина. (аз лично получавам 430 лева чисто и 15 лева вече не ми е ниска цена.) За тази цена трябва ад имаш златни корици, а не да ти се чупи от два-три прочита.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 18:06 от Джон Сняг

# 483
  • Вестерос
Аз смених плана и снощи почнах 4-тата на реликвите. Видях , че е само 199 пдф страници, е към 50 -та стигнах. хммм ясно ми е защо не я харесвате. Като цяло аз мисля, че е трбявало Касандра да финализира историята с края на 3-тата, с  изключение липсата на трупа на Себастиян, който може да го съживи някак си , всичко беше перфектно като за край. Смятам като я мина, тогава да дам почивка от поредицата и да подхвана Стъкления трон. Отделно напредвам с Шовинст на Пратчета, но там чета по малко, че ми е голям кеф  Blush Взех и Ерик, почвам я днес, че нямам търпение .

# 484
 АЗ почнах ГРад от стълби, много ми я рекламираха - голяма мъка е, отказаха се, след около 70-80 страници. По-късно може пак да пробвам.

# 485
Аз след голямото чудене коя поредица да започна, реших да не е фентъзи този път и сега чета "Библията на дявола" от Рихард Дюбел.

# 486
  • София
Аз след голямото чудене коя поредица да започна, реших да не е фентъзи този път и сега чета "Библията на дявола" от Рихард Дюбел.

Като я прочетеш нали ще напишеш едно мнение за нея. Още като пристигна много я загледа. Зачетох се в нея и много ми харесаха първите 20 страници. Но така и  не стигнах да си я купя. Ще ми е интересно някой тук да даде мнението си за нея след прочита.

Аз само се барам по ушите и така и не съм си постнала номинациите

1. "Вещерът: Последното желание"  - Анджей Сапаковски - засега само нея съм прочела от поредицата и много ми хареса.
2.  "Адски устройства"  - Касандра Клеър -  лично за мен това е по-добрата поредица на авторката.
3. " Леденият дракон"  - Джордж Р. Р. Мартин - Мартин и Ройо, прекрасно

# 487

Като я прочетеш нали ще напишеш едно мнение за нея. Още като пристигна много я загледа. Зачетох се в нея и много ми харесаха първите 20 страници. Но така и  не стигнах да си я купя. Ще ми е интересно някой тук да даде мнението си за нея след прочита.

Около стотина страници отметнах днес. Не си падам много по историческите книги, но тази ми харесва. Предупредиха ме, че в началото е малко мудна, но за мен не е. Много са му пълнокръвни героите, бавно ни въвежда в действието, но на мен така ми харесва, а не от главата за краката. Grinning

# 488
 С Град от стълби не се разбрахме. ОТказах се на средата. Сега чета Червена страна и я изчетох по-голямата част. много готина книга. За днес - около книга и половина.

# 489
  • София
Аз смених плана и снощи почнах 4-тата на реликвите. Видях , че е само 199 пдф страници, е към 50 -та стигнах. хммм ясно ми е защо не я харесвате. Като цяло аз мисля, че е трбявало Касандра да финализира историята с края на 3-тата, с  изключение липсата на трупа на Себастиян, който може да го съживи някак си , всичко беше перфектно като за край. Смятам като я мина, тогава да дам почивка от поредицата и да подхвана Стъкления трон. Отделно напредвам с Шовинст на Пратчета, но там чета по малко, че ми е голям кеф  Blush Взех и Ерик, почвам я днес, че нямам търпение .
Да, то всички мислим, че е трябвало да спре до 3-та. Аз мисля, че на 5-та я зарязах, още по-скучна.

Тоя Трон да взема и аз да го продължа, само пак да не ми се мота там с тия мъже, че до гуша ми дойде.

# 490
Дъщеря ми скоро чете Реликвите. По грешка не беше свалила една книга и я пропуснала. Разбра го чак към края на следващата книга, но се оказа, че няма нужда да я чете  Laughing, защото изпуска само малко локуми. Много се смяхме  Laughing Laughing

# 491
  • София
Това от първите три или някоя от следващите?

# 492
А Сандърсън издаде ли 3-тата за "Светлината на бурята"?  newsm78
Ноември тази година трябва да е. Клюката гласи, че ще е фокусирана върху Далинар, а ми се щеше да е върху Ешонаи.
Снощи видях сметката* на "Двор от рози и бодли" и "Двор от мъгла и ярост". Интересен начин на писане - от първо лице, единствено число. Иначе е средна хубост или 4,5/5 от 10.

* по препоръка на другарче

------

За номинирането на книжки - ами аз успях да прочета само 2 фентъзита 2016 година (много друга работа). А от двете, само "Сияйни слова" става за номиниране.

# 493
  • Вестерос
Номинираш ли я?

# 494
  • В полите на Пирин планина
На мен лично ми харесват линиите за Шалан и Каладин, макар че в "Сияйни слова" не ми хареса как се разви Каладин като герой, сякаш се обезличи - в "Пътят на кралете" ми беше много по-ярък и интересен. Шалан е много приятен персонаж - изненадваща и любопитна ми е. Много ми харесваше и Ясна Колин,
Скрит текст:
но Сандърсън я уби.
 Rolling Eyes

Самият Далинар не ми е любим персонаж. Нещо в него ми липсва.  newsm78

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 19:20 от Lady Brinne

Общи условия

Активация на акаунт