Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 362
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
А, ти и точки даваш. hahaha

Добре, ама после щом си се заел с тази задача, добавяй другите, макар че тя Тифани също прави някакви списъци, но твоите са други, доколкото разбирам.

Да, Нели точки слагам за прегледност. защото иначе става много сложно - един номинира поредица - друг книга.  ЕДин с две заглавия от автора - друг с едно  . Трето с поредица ама поредицата- едно заглавие, друг с поредица - три заглавия. Един като мен е номинирал Зарево на Сандърсън, друг номинирал Летописите на Светлината на Бурята, обаче авторът е пак същият- как да има някакви принципи? действал съм на принципа - номинация на  книга или поредица от автор - 1 точка.  Повечето хора са давали по едно заглавие от един автор или са споменавали поредицата му като една номинация, но не всички.
В този смисъл по-лесно е да класирам хора  като Сандърсън събрал 4 точки от 3 души - при равен брой с някого той винаги ще е по-назад.

Победител в смъсъл на награда - не. Няма да раздавам Оскари или нещо такова. Просто ще отбележа, кой автор е бил с най-много споменавания.

П.С. ако махнем точките и броим само чистите споменавания вероятно Сандърсън ще се окаже с още по-малко такива.

ще се радвам ако накрая останат всички номинирани, но със скрита анкета.
Цитирай

# 571
  • София
пак не разбрах как 4 точки от трима.

# 572
  • София
Какво значение, че авторът е същият - анкетата ще е за 3 прочетени книги през 2016, само объркваш хората. Никой да не му обръща внимание, той си прави там някакви списъци.

# 573
пак не разбрах как 4 точки от трима.

аз - със Зарево
Лейди Бриен - мисля че тя беше даде 3 номинации от които 2 бяха на Летописите......... Е - това съм го броил за 2 точки, макар авторът да е един, но номинациите са 2!
После има и една номинация на Анош - пак Летописите, но го е дала като поредица  - не е посочвала, първа книга, втора книга......петнайста книга.....в смисъл само е упоменала автора, не като отделни заглавия., само веднъж съм броил.

на някой можеше да му хрумне да изброи всичките 3 книги да са на Ериксън - знаете ли как щеше да ме затрудни.

# 574
  • София
Тц, Lady Brinne  номинира поредицата "Летописи....", а Аниш Сияйни слова  Wink Сега ако всяка книга от една поредица ще носи по точка при теб, то Ериксън следва да е с 40 точки Wink

# 575
  • София
Ако някой е номинирал "Лунните градини" на Ериксън, но има и номинация за цялата поредица, ще сложа само поредицата. Ако няма за поредицата като цяло - ще сложа само Градините.

Да не затрудняваме допълнително Джон, молим вЪ.

# 576
  • София
Ние сме добрички, Ериксън всички сме номинирали цялата поредица. Никой не номинира дори само Ковачницата, какво остава за Лунните градини или Кучешката верига Wink

# 577
  • София
Да де, аз го дадох като пример - за всички се отнася. Не мога да прецакам точковата система, после ще вземем да решаваме уравнения с много неизвестни.

# 578
Хм... Аз защо останах с впечатлението, че анкетата ще е само за книги, четени през 2016? Не, че нещо, ама цяла дългичка поредица за една година, одобрена императивно, нещо не ми се вързва. Все има части/томове, които са по-харесвани от останалите.

# 579
Е, аз бих номинирала само Кучешката верига, която ми остана любима,но е глупаво. Поредицата си е цялостно свързана и не може да се чете самостоятелно. Едно цяло е и няма как да се дели.

# 580
Тц, Lady Brinne  номинира поредицата "Летописи....", а Аниш Сияйни слова  Wink Сега ако всяка книга от една поредица ще носи по точка при теб, то Ериксън следва да е с 40 точки Wink

Всички са номинирали цялата поредица на ЕРиксън, но когато са изброявани автори Ериксън е един от трима номинирани автори. И славо Богу!  ако всеки, който бе номинирал Малазана бе номинирал само книги на Ериксън, то тогава нещата ставаха съвсем други, но умишлено не съм искал да направя класация по книги, а по автори. По книги Ериксън би изхвърчал напред с 30-40 заглавия а в далечината - Пратчет и Хоб. Джоан Роулинг с малкото споменавания като автор, щеше да изхвърчи напред с 8-те си книги.

П.С.  Както казах, не искам по памет да влизам в спорев, случая със Сандърсън просто ми се е набил като казус- Да, съвсем възможно е Аниш да е номинирала Сияни Слова, въпросът е че има няколко различни номинации за Сандърсън - едната на Летописите на Бурята 1,2 отделно втората само на Сияни Слова, третата на Зарево - много съм любопитен как вие бихте постъпили на мое място?

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 23:11 от Джон Сняг

# 581
  • София
Аниш
Кое не ти се връзва, ние дружно си четохме миналата гоздина Малазанската книга на мъртвите, кой по-бързо, кой по-бавно, но да, четена е 2016 цялата, не само този или онзи том от нея. Аз я харесвам като цяло, както писах по-рано възприемам една така свързана поредица, като едно, обща книга, която просто е прекалено дълга, за да се побере в едно книжно издание, за това нацепена на томове. Да, имам моменти, които ми допадат повече от други, но в случая гледам цялостта. И в книга от 300 страници може да има по-скучен момент или глава, но цялостно да е страхотна, няма да я номинирам с уточнението - ама без 3,5 и 42 глава. Нали така?
Все пак не става дума за поредица, в която всяка книга си е сама за себе си.
За това и не съм номинирала незавършени поредици.

Джон Сняг
 - не ме карай да търся точен цитат, Лейди Бриен  номинира само и единствено Летописи те, няма три номинации, няма отделни книги, пита може ли и номинира незавършена поредица, като такава. Wink Като ще броиш и раздаваш точки - прави го вярно. (ако все пак греша и съм пропуснала още някое уточнение от нея по-натам в темата - извинения) Wink

Сега да се оплача... тази Сабета 2 книги я чакам да се появи... и сега супер ме дразни  doh box

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 23:17 от Angel_Dust

# 582
  • София
Хм... Аз защо останах с впечатлението, че анкетата ще е само за книги, четени през 2016? Не, че нещо, ама цяла дългичка поредица за една година, одобрена императивно, нещо не ми се вързва. Все има части/томове, които са по-харесвани от останалите.
Ако има номинация за цялата поредица, как ще се добавят само отделните?

1. Кучешката верига
2. Малазанска книга на мъртвите
3. Деветте принца на Амбър
4. Хрониките на Амбър

Така ли да изглежда?

# 583
  • София
 hahaha ми да hahaha hahaha hahaha

# 584
Аниш
Кое не ти се връзва, ние дружно си четохме миналата гоздина Малазанската книга на мъртвите, кой по-бързо, кой по-бавно, но да, четена е 2016 цялата, не само този или онзи том от нея. Аз я харесвам като цяло, както писах по-рано възприемам една така свързана поредица, като едно, обща книга, която просто е прекалено дълга, за да се побере в едно книжно издание, за това нацепена на томове. Да, имам моменти, които ми допадат повече от други, но в случая гледам цялостта. И в книга от 300 страници може да има по-скучен момент или глава, но цялостно да е страхотна, няма да я номинирам с уточнението - ама без 3,5 и 42 глава. Нали така?
Все пак не става дума за поредица, в която всяка книга си е сама за себе си.
За това и не съм номинирала незавършени поредици.
Не ми се вързва, че лимитът е три книги, не три поредици. Факториел знаеш какво е, нали?
Аз спазих точно условието - 2016 четох Сияйни слова - книга е, номинирам я. Да, ама Пътят на кралете я четох предходна година - не я номинирам, защото не отговаря на условието. Както няма да отговаря на условието, ако номинирам и третата книга, щото... каква изненада... архивите все още се пишат и по тази логика цялата поредица следва да е изключена.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт