Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 361
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А не, това го уточнихме в началото - който иска книга, който иска поредица, завършена, незавършена, каквато ще част Wink

# 586
Хм... Аз защо останах с впечатлението, че анкетата ще е само за книги, четени през 2016? Не, че нещо, ама цяла дългичка поредица за една година, одобрена императивно, нещо не ми се вързва. Все има части/томове, които са по-харесвани от останалите.
Ако има номинация за цялата поредица, как ще се добавят само отделните?

1. Кучешката верига
2. Малазанска книга на мъртвите
3. Деветте принца на Амбър
4. Хрониките на Амбър

Така ли да изглежда?

По принцип номинацията бе за заглавия четени през 2016, но ако някой е чел цялата Малазанска поредица или част от нея спокойно можеше да даде две или дори три заглавия като номинации от общо трите номинаци - да, така е.  В такъв случай всичко щеше да е съвсем различно, защото много хора са чели Ериксън, харесват го, но са номинирали и други автори.

Ангел Дъст, сега разговора стана малко за критерии. УТре като пусна списъка кой как е гласувал ще ми кажеш правилно ли съм записал имената и нека оттам да почнем. Съжалявам сто пъти че тръгнах да водя разговор по памет, всеки ден си записвам кой как е гласувал и кои автори е споменал, но просто листа не е пред мен. Разбира се не изключвам да съм изпуснал някого - в такъв случай се извинявам.

Насажда се мнението, че аз ще одобрявам или утвърждам императивно някого. Далеч съм от идеята да одобрявам имена Сандърсън или Ериксън. идеята ми бе - тотално се опорочи - да се види най-споменавания  фентъзи автори за 2016

# 587
А не, това го уточнихме в началото - който иска книга, който иска поредица, завършена, незавършена, каквато ще част Wink
Е, успех с висшата математика и сметките.

# 588
  • София
Трябва да питам по колко опции може да се добавят в една анкета. hahaha

Аз досега съм номинирала само Хрониките на Амбър. Искам да добавя "Елантрис" на Сандърс, просто защото е талантлив, въпреки че не е най-добрата му книгата.
И понеже съм фен на постапокалиптиката, ще добавя и "Игрите на глада" ( четох 3-тата през 2016).

ПС - забавлявайте се бе хора, това е просто за развлечение, който и да победи, не е биг дийл.

# 589

като сме го уточнили - нека да уточним за книгите - Аз съм споменал Съдбовният кораб, а Меган цяла поредица Живите кораби. Това за една книга/поредица ли минава или за две, защото аз предните две части на Корабите ги четох миналата  2015 година.

# 590
  • София
 smile3505 дума повече няма да кажа по темата, обещавам... евентуално ще гласувам направо, когато се стигне до такова, както и да го решите да е организирано.
Аз за това и помолих в началото да е уточнено, точно какво да се номинира, просто сигурна бях, че ще стане като в другата тема... smile3534

# 591
Защо бе - говорете, нека сега се изчистят неяснотите.  newsm78Гласуването ще е накрая и няма да има време.  най-мен ми любопитно - спомената е поредица и в същото време отделна книга от поредицата - как ще се третират? newsm78
ИНаче аз също ще гласувам, както и да го направите, но е хубаво да има яснота. В началото много бързо се решиха нещата без да се обсъдят отделните казуси, които могат да възникнат.  Искаше ми се повече време да се отдели на тези казуси, но .....както и да е, аз мога да не повдигам темата за гласуването, но въпросът остава принципен.

П.С. аз съко бях сигурен, че ще стане така - много надве-натри се одобриха "критериите" всеки да пуска каквото си иска. ОТделно имаше и идеи да се пуска фантастика.

# 592
  • София
Пак казвам, че не знам колко опции може да се добавят, така че се посвийте малко.

Джон - всички кораби, живи и умрели, ще са на едно място. Просто няма толкова голямо море.

# 593
Имам дежа ву. Така се зарадвах на номинациите на книги, 5 поста по-късно всеки взе да дава акъл как да се сменят правилата.
Сега тук, добре вървеше, уж, пак същата работа.

# 594
 Много добре. Аз съм доволен, че това изяснява поне един въпрос. newsm10

# 595
Замислих се, че ще е интересно да се съревновават примерно Кучешката верига и цялата поредица  Mr. Green Нека остане така, да видим   Mr. Green

# 596
  • София
На някой ако му се занимава като записва гласовете, да запише в скоби и книгата от поредицата, напр. Малазанска книга ( Градините, Веригата - кой за каквото е дал). Това в случай, че има номинирани само отделни книги.

# 597
 То за интерес ще е много интересно. Joy Joy Joy Хоб я споменават няколко човека, но с различни неща. Сандърсън го споменават няколко човека - с различни неща.
 Няма проблем теоретично Малазана като поредица например да се бори Дом от Вериги, но се боя че ще се получат крайно интересни резултати. Възможно е никое заглавие да не събере по този начин 3 номинации,

окей сега ще метна един поглед как стои положението с Малазана.

# 598
Тогава да бъде само за книга, не за поредица.  newsm78

# 599
  • София
Всъщност единствения проблем, който аз виждам е, дали да се включат отделни части на поредицата или цялата поредица.

Моля, до утре всеки да се изкаже по въпроса и за да няма сърдити - печели мнозинството. Джон да дава точки.

Общи условия

Активация на акаунт