Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 347
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
 Преди да давам точки утре ще пусна списък кой как е гласувал до този момент по автори. Ако тогава изясним въпроса дали да се дават отделни части на поредица или цяла поредица точките може въобще да отпадат и нищо съществено няма да се промени.. Това е единственият спорен въпрос. Всичко друго е ясно - и вече сме го уточнили.

И помнете - това е за забавление! Joy Joy Joy

# 601
  • София
Всъщност единствения проблем, който аз виждам е, дали да се включат отделни части на поредицата или цялата поредица.

Моля, до утре всеки да се изкаже по въпроса и за да няма сърдити - печели мнозинството. Джон да дава точки.
цяла поредица.

Но ако приемете да е част (т.е. отделна книга) от поредица ми сменете Ериксън с Книга за гробището на Геймън.
(апокалиптично бъдеще не влиза в духа на номинациите нали?)

# 602
  • София
Като се разберем за това, тогава ще сменяме.

Джон, лягай си вече, студено е.

Пак призовавам всички да дадат мнение.

# 603
  • София
 Thinking Thinking Аз проблем не виждах досега ooooh!

Лично за мен е ок да има и части от поредица и цяла поредица Wink

# 604
  • Вестерос
За 20, 30 предложение само по 3 да гласуваш е много малко,поне  6 трябва да са .

Нали се разбрах,е по-рано, че и цяла поредица и само книга става.

# 605
За мен е все едно
Би било интересно и по двата начина
Преди да давам точки утре ще пусна списък кой как е гласувал до този момент по автори.

И помнете - това е за забавление! Joy Joy Joy
Не гласуваме, а номинираме!

# 606
  • София
Бяхме се разбрали... но явно стана проблем след като се реши, че всички номинирани ще влизат в анкетата (повече от 30 са между другото).

Джон - само си разсъждавам, замислих се вчера покрай твоите класации за автори, когато реших, че може да ми се наложи да си променя номинациите. Ако номинациите бяха за любим четен автор на 2016, две от моите щяха да са съвсем други Wink В смисъл - много харесвам точно тези единични произведения, но нито Мартин, нито Залазни са ми топ автори, като цяло, нито за годината, нито изобщо и като такива не бих ги номинирала въобще. Та не знам колко е акуратно твоето броене от тази гл. точка. Разбира се, това може да се получава само при мен така, просто споделям.
Simple Smile

# 607
 Ангел сът изходил съм от логиката, че щом някоя книга влиза в номинациите, е логично и авторът да е любом на човека? Не е нормално да  чи чела -Малазана през 2016, да го харесваш и  в същото време да не харесваш Ериксън?

Нели,  личното ми мнение е, че така както започнахме може би е по-добре където има цяла поредица направо да номинираме поредицата, а не отделна книга. В този смисъл бих искал да помоля да се замени Номинацията ми за Съдбовният кораб на Хоб с поредицата Живите кораби на Хоб и за Зарево на Сандърсън- с  възмедителите. на същия автор.

припомням сой как е гласувал, моля да бъда извинен ако има грешки

Кали май
Ериксън, Геймън, Лукяненко

Меган - Ериксън, Абъркромби, Хоб

Ангел Дъст - Ериксън -, Мартин, Зелазни
Тифани - Пратчет, Геймън, Мартин
Петя - Джоан  роулниг, Стийв Байн, Пратчет

Аз (Дж. С.) - Хоб, Сандърсън, Пратчет

Лейди Бриен - номинира Сандърсън
Моайрен - Р.Силвърбърг
фата моргана - марина и сергей дяченко, анджей салпаковски, сара маас
хеппи - Дж. Роулниг, Абъркромби, Ериксън
Аниш - Сандърсън
Мориган - Анджей Сапкавоски,  касандра Клеър, Мартин
No Me - Айзък Азимов, Кир буличов,  Анди Уеър

Артемис е номинирал произведение на Лукяненко, Антъни райън и  Виктория Айвард.

далура  интензив е номинира трима души - единия е Новик, обаче другите двама са на английски с непроизносими за мен имена, а ги загубих в текста - ще ги потърся.

с това май се изчерпват номинациите засега.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 09:43 от Джон Сняг

# 608
  • София
Е, явно съм ненормална(посочила съм съвсем конкретно, за кои автори говоря и Ериксън не е сред тях), но при мен е така, по-точно съответните книги са изключения. Мартин само тази книга до тук ми е харесала негова. Зелазни другите, които съм му чела са ми 50/50 между абсолютно нехаресване и нещо приятно, но не и любимо. Съответно -да, като автори не са ми фаворити.
Не казвам нещо да променяш, нито критикувам, само разсъждавам "на глас" и споделям, че ако трябваше да номинирам автори, щяха да са други, които по друга причина не съм номинирала с конкретни заглавия Wink

# 609
За мен е все едно
Би било интересно и по двата начина

Присъединявам се към това мнение.

# 610
Е, явно съм ненормална(посочила съм съвсем конкретно, за кои автори говоря и Ериксън не е сред тях), но при мен е така, по-точно съответните книги са изключения. Мартин само тази книга до тук ми е харесала негова. Зелазни другите, които съм му чела са ми 50/50 между абсолютно нехаресване и нещо приятно, но не и любимо. Съответно -да, като автори не са ми фаворити.
Не казвам нещо да променяш, нито критикувам, само разсъждавам "на глас" и споделям, че ако трябваше да номинирам автори, щяха да са други, на които по друга причина не съм номинирала конкретни заглавия Wink

много ти се моля такова нещо не съм съ казал, никото не съм наричал ненормален или така нататък, просто казах каква е била моята логика?. да, приемам че винаги имам изключения, но не съм се водил по изключенията. не съм правил класиране за медали или нещо такова, любопитоно ми бе, сред книгите които се номинират, кои автори ще излязат най-споменавани - за разнообразие ако щеш.  подразни ме това, че няма ясен критерий за книги и поредици - и толкова.

# 611
  • София
Споко бе, това за ненормалното не го казах сериозно. Аз ти разбмрах идеята с авторите още в началото, както казах това нито е критика, нито нищо, само лични разсъждения върху собствените ми действия и номинации Peace

# 612
  • Майничка
Хора, не разваляйте боя с кавга! Laughing
Що ли ни трябваше на баир лозе и на фантастика - анкета...

# 613
 с никого не се караме,водим шеговита дискусия, както се разбра- Гаргамела извинявай, не си спомням твоите и на Нели номинации, за да отчета и и вашите гласове, а не ви намирам? ти си се колебала за Убиеца на Хол и Под Пара на Пратчет, но какво в крайна сметка си номинирала?

добавям че Далура Rнтермис е гласувала за новик, Staveley и Jo Supruvier

Добавям също и че Гаргамела е казала Хоб и Пратчет,
а нели Зелазни, сандсърс и сюзън колинс
с което изчерпвам списъка засега.

П-С. уф, сега видях, че наистина съм го казал това за ненормалното, моите извинения Ангел Дъст ooooh! bouquet

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 14:14 от Джон Сняг

# 614
  • България
Thinking Thinking Аз проблем не виждах досега ooooh!

Лично за мен е ок да има и части от поредица и цяла поредица Wink
  Аз съм на същото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт