Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 313
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Тук се е получило нещо между последната хамериканска предизборна кампания и опит за изчисляване на следпразничен бюджет Crazy... с Оскар-ски драматичен привкус.
Нещо лекичко ми се четеше и снощи приключих с 8мата Имп-ска на Дебра Дънбар. Пак се посмях, но началото на поредицата повече ми допадаше
Скрит текст:
преди да се вземат с ангела
. Още не ми се подхваща по-сериозно фентъзи, и май идва ред на една по-детска Nice Dragons Finish Last, която има интересни ревюта, а ми стои за четене от няколко години. Дано не е прекалено тийн.

# 616
  • София
За мен е все едно как ще се реши въпроса с номинациите.
Лично аз приемам една поредица като една история, точно както Ейнджъл го описа - отделните книги са като отделни глави в една книга. И по този начин съм номинирала Малазана, като една книга.
Пък може, ако спечели поредица, да се пусне втора анкета за отделните й части, та да се види коя книга наистина е Книгата.

Това, което прави Джон с авторите е също интересна класация. Приемам го като допълнителна извадка, без състезателен елемент.

# 617
  • София
 Стефани Майър прописала и трилъри http://ciela.bg/books/book/himikt-meki-koritsi/2548  Laughing

# 618
 извън всякакви класации - този бил първи , онзи втори -  забелязват се предпочитания във вкусовете. Мнозина са чели Ериксън, Пратчет, Хоб или Сандърс. не са малко тези които са се ориентирали към Мартин или да речем Джоан Роулинг. Все доказани имена. рядкост е някой да прочете нещо тотално ново за жанра, въпреки че някои са наблегнали на фантастиката или пък са чели разни англоезични автори в оригинал.. В този смисъл - да - това е по-скоро извадка за общественото мнение, без съзтезателен елемент. Мога да добавя накрая кой е най-споменавият автор, но това няма да има никаква тежест, защото както вече се спомена класирането не конкретно за автори, а е по-скоро  от информативна точка.

П.С. хахаха далура дано не стигаме до последната американска прездизборна кампания, там доста кирливи ризи се извадиха.

# 619
За мен е все едно как ще се реши въпроса с номинациите.
Лично аз приемам една поредица като една история, точно както Ейнджъл го описа - отделните книги са като отделни глави в една книга. И по този начин съм номинирала Малазана, като една книга.
Пък може, ако спечели поредица, да се пусне втора анкета за отделните й части, та да се види коя книга наистина е Книгата.

Кали май, подкрепям те. лично аз мислех, че ще номинираме книги, и бях дал книги, но след като се номинирах толкова много поредици, може би е по-добре там където има поредици те да се номинират като едно цяло, а вече по -нататък да се уточняваме коя книга точно ни е харесала?
идеята ми е, че някак не върви живите кораби да се съзтезават със Съдбовният кораб, или  Дом от вериги като книга  с  Малазана като поредица. Или  - Огненият Бокал - С поредицата хари потър.
разбира се ако накрая се гласува за всички номинации ще е добре, но аз също не знам  колко голяма може да е анкетатата - нека не затрудняваме Нели.
в крайна сметка - каквото кажете, целта е забавление.
иначе аз бих предложил после да си направим една анкета и за фантастиката. За фентъзито вече  е ясно че ще имаме.

# 620
  • Майничка
с никого не се караме,водим шеговита дискусия, както се разбра- Гаргамела извинявай, не си спомням твоите и на Нели номинации, за да отчета и и вашите гласове, а не ви намирам? ти си се колебала за Убиеца на Хол и Под Пара на Пратчет, но какво в крайна сметка си номинирала? ...

Хоб и Пратчет твърдо и на трето Бюджолд /"Демонът на Пенрик" и "Джентълмен Джоул" са ми в четивата от 2016, не мога да избера м/у тях/, щом ще си говорим за автори.

# 621
  • София
Бюджолд /"Демонът на Пенрик"

това излизало ли е на български?

# 622
  • Майничка
Не, ама пусти мерак, напънах се да го прочета на английски. Смешното е, че никога не съм учила английски, наложи се да повикам неволята. Laughing

# 623
  • София
Аз си приключих Републиката. Харесах я, въпреки че като че ли една идея по-малко от другите две, повече ми дойде личната любовна история на Локи, а и тази негова Сабета така и нито я разбрах напълно, нито я харесах особено, но все пак много добре ми дойде. Надявам се Скот Линч да го удари музата и да почне по-активно да пише за джентълмените, а здравословните му проблеми да бъдат загърбени.

Днес обаче реших да подхвана нещо кратичко и леко, та след положителните отзиви в една съседна тема реших да тествам Легион на Сандерсън. След Елантрис по принцип съм доста скептично настроена към автора, но.... има живец книжката... или е новела.. или дълъг разказ, все едно, много е свежарска  Peace

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 16:12 от Angel_Dust

# 624
Попаднах на това и тази фраза ме разсмя, искрено :" Наскоро популярното издателство Barnes&Noble пусна своя списък за най-очакваните продължения на фантастики през 2017. Той между другото си струва с голяма сила преглеждането, но по-забавна е бележката им в началото: „Winds of Winter и The Doors of Stone не са включени в този списък. Те ще се появят, когато се появят“
На който му е интересно, но предупреждавам, че има спойлери.
http://www.shadowdance.info/magazine/articles/grrm-rothfuss/

# 625
  • София
Winds of Winter и The Doors of Stone не са включени в този списък. Те ще се появят, когато се появят“

Joy Joy Joy Право в десятката  Joy Joy Joy

# 626
  • Вестерос
 ooooh! Joy

# 627
http://www.shadowdance.info/magazine/news/sanderson-bg-visit/  Grinning
Я да видим как ще гласувате, ммм Simple Smile
Агитирам за Сандерсън Simple Smile

# 628
  • София
Той с какво участва?

# 629
Снимката ме подсети за Душата на императора. Още една хубава книга, прочетена 2016, но не ми беше от най-впечатляващите. Обаче съ ссигурност ми допадна повече от продължнията на Мъглороден Wink

Общи условия

Активация на акаунт