Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 282
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Хах, аз снощи гледах Пасажери, с подобна тематика, но доста захаросан. През цялото време очаквах ужаси и мистерии, а то...едно голямо нищо
Тази е страшничка, така ли ?

# 76
  • София
аз си препрочитам Куклата близнак на Лин Флюълинг. за жалост от обещаната трилогия само първата книга е издадена и то 2012 г.

редактирам се, току що е излязла втората Laughing

# 77
  • Майничка
Приключих "Кръвна песен" на Антъни Райън. Не е като да се кълнеш в нея, но за ваканция бива. Установих, че напоследък малко се дразня от почти кинематографичното описание на битки и убийства на кило, много кървави Балзаковци се навъдиха. Всъщност, не ми пречат толкова самите описания, а това, че в един момент разнообразието от словесни конструкции се изчерпва и започват забележимо да се повтарят през няколко страници.

Скрит текст:
С това количество жени около него, очаквах накрая Ал Сорна да се окаже И Прероденият дракон. Laughing

# 78
Здравейте. Аз започнах да чета "През Вселената" на Бет Рейвис...
Засега изчетох само първа глава,очертава се да е доста тежка книга Sad
Как ще стигна до края (340 страници), не знам... Tired

Скрит текст:
Ужасяващ и очарователно клаустрофобичен шедьовър, наполовина научнофантастичен, наполовина дистопичен, но изцяло брилянтен!
"Ню Йорк Таймс"

Изминали са 200 години, откакто 17-годишната Ейми е напуснала Земята заедно с родителите си.
Космическият кораб "Благословеният", който ги отнася все по-навътре в космическото пространство, е с размерите на цяла държава и е един затворен в себе си свят. Ейми е потопена в дълбок сън в криогенна камера и е предвидено да се събуди на нова планета. Но най-неочаквано някой започва да изключва камерите, обричайки замразените пътници на смърт. Ейми оцелява на косъм, но се озовава сама сред враждебно настроени непознати в затвореното пространство на кораба, където всичко й е чуждо. Ще съумее ли Ейми не само да оцелее, но и да поведе кораба и пътниците му към ново бъдеще?

Бет Ревис пише първата си книга още като ученичка в класната стая, когато учителите не са успявали да задържат вниманието й и тя запълва времето си със съчиняване на истории в полетата на тетрадките. Оттогава не е спряла да пише научна фантастика, а дебютната й книга "През Вселената" жъне небивал успех и е бестселър според вестник "Ню Йорк Таймс".

По описанието прилича малко на Пандорум.

# 79
По принцип много мразя книги и филми, по които народът масово полудява.
 Затова не бях чела Хари Потър. Вчера за лека нощ прочетох на децата първите шест глави от първата книга и мисля, че ми хареса.

# 80
  • Вестерос
Аз си мисля, че ако първо бях гледала филмите, а после книгите, нямаше да ги обичам толкова.

# 81
А аз дори не съм сигурна, че догледах филмите. Имам смътни спомени от последните два, което значи, че или съм ги гледала разсеяно (докато междувременно върша нещо друго), или мозъкът ми е подтиснал тягостните спомени  Laughing Затова пък книгата ми харесва. Не знам защо последните филми са толкова мрачни и тъпи и при това всички ги харесват... Иска ми се някой да направи римейк, като следва точно сюжета - без изцепки и неуместно крещене от страна на персонажите и без бъртънова стилистика!

# 82
  • Вестерос
За мен са супер, редовно си ги гледам Grinning Е яд ме е , че супер неща от книгите ги няма, като движението на Хърмаяни за освобождаване на домашните духчета  Laughing

# 83
Добри са филмите бе  Grinning Да напомня недоразумения като Мечът на истината или Град от кости Wink

# 84
Е, сега, аз не ги сравнявам с дъното, а с книгите - исках да са на тяхното ниво, а те не са.  Simple Smile

"Мечът на истината" имаше и добри моменти - например, харесвам актрисата, която играе Калан. Ако трябва да се сетя за наистина лоша адаптация, то това е "Ерагон" (но пък и източникът не е кой знае какво...Всъщност... и в трите примера оригиналите са посредствени...).

# 85
Декември се възползвах да гледам ХП на голям екран с децата. Ами добре са филмите, пипнали са доста детайли, някои неща липсват, да, но като за адаптация по книга са много добре. Музика, каст, визуални ефекти, костюми, забележки нямам.

# 86
Само до третия филм са по книгите. Нататък е волно творчество на режисьорите. За сравнение - адаптацията на Властелина е отлична, въпреки, че има промени.

# 87
  • Вестерос
Не е волно творчество. Има пропуснати неща във филмите, което е нормално все пак са с голям брой страници, НО нищо не е променяно от историята. Не знам колко си ги гледала. Аз филмите всеки един над 50 пъти сигурно. Книгите ги знам с подробности  Rolling Eyes Само като чуя музиката и се умилявам.

# 88
И аз така
А за властелина- обожавам филмите,ама и там бая са пропускали, особено в началото Wink Това не разваля ефекта и кефа от филма

# 89
  • Вестерос
Кофти адаптация и огромни промени имаше в Хобит. книжка с 300страници грубо казано я направиха на 3 филма  ooooh! Не че не им се изкефих, ама ме дразнеше промяната.

Друга кофти адаптация е например Шестото клеймо- Ангели и демони. Там има ключови пропуснати моменти и последните 15 минути от филма са пренаписани за филма. В Ад също имаше пропуснати неща от книгата, но не беше фатално. 

Ерагон не съм чела, гледала съм филма и бях разочарована.

Докато Мечът на истината само сериала съм гледала и много ми хареса  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт