Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 940
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз краткия план какво ще чета 2017  си го написах в съответната тема... до тук общо взето спазвам, въпреки, че вече почнах да добавям и други книги към списъка Simple Smile Много смело си поставих предизвикателство в гуудридърс как ще прочета 120 книги тази година... хахаха... да видим.
Иначе след като се насладя възможно най-дълго и разточено на Републиката на крадците, смятам да подхвана Никъде, никога никой, с която все пак успях да се сдобия. Simple Smile

Скитница на мен филма ми беше харесал, обаче не знам защо никак не ми се посяга към книгата, все пак ще ми е интересно да ви прочета мненията после, особено на тези от вас, които преди това са гледали филма, за сравнение.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 14:43 от Angel_Dust

# 421
Оооооооо. Червения рицар.....м-да . Погледнах го - хубаво изглеждаше, твърда корица, хубава обложка ама...25 лева не ми се даваха....питах човека има ли да излизат още и той каза, че е предвидено да е четирилогия.....втресох се......
ще чакам да му падне двойно цената. сто лева не ми се дават.

та - така - засега ще съм на малки томчета, като Т.канаван, М. Съливан, Д.Далглиш и отвреме навреме ще събирам сили за някой по-значим автор като Хоб ил Маклекън.

# 422
  • София
По принцип го има електронно, но пък само първа от четирилогия...

# 423
  • В полите на Пирин планина
Трябва да го намеря и гледам този филм, но кога ли?!  Mr. Green

Нищо не си чертая като план, защото едва ли ще го осъществя. На една флашка съм си свалила n-на брой книги, от които съм прочела десетина.  Whistling

С Райън не мисля, че ще съжаляваш. Третата книга не на всички допада (и на мен ми беше тегава), но си заслужава заради първите две.

От тази тема си го заплюх.
Също и онази поредица с "източна насоченост" - на Стив Байн "Съдбовните остриета", но нея не я намирам за теглене.   Hug

# 424
 Аз рядко си заплювам повече от десет книги - петнадесет книги.
Ето сега например освен тези които съм изброил би било хубав да намеря в електронен вид на българаски сагата  за Джуджетата илида прочета новите неща на Абъркромби, но тоав го слагам на втори план. Основната ми цел е да завърша поредиците, които съм започнал.

# 425
  • София
Ами... на мен списъка ми излезе от 23 точки и общо взето са или останали недочетени от миналата година (т.е. намерението ми да ги чета е от тогава, но все нещо друго ги е избутвало на заден план) или са предстоящи издания, продължения на поредици... не, че обичам да правя велики планове, просто ги записвам като списък, за да не забравя тази или онази Simple Smile

Ммм кои нови неща на Абъркромби?

# 426

Сега съм решила на премина на Антъни Райън.  Peace
Много ми хареса трилогията, дано и ти се присъединиш към феновете и.
Не мога да правя списъци с какво искам да прочета. В това отношение съм малко вятърничава. Днес решавам да чета един автор, след ден, два друг. Трудна работа е при мен. Бях решила след Лорда да си почина малко от фентъзи, започнах една скандинавска кримка, ама никак не ми спори. Сега се замислям за Светлоносеца и за Барутният маг и за Белгариада, та така е при мен.

# 427
Ами... на мен списъка ми излезе от 23 точки и общо взето са или останали недочетени от миналата година (т.е. намерението ми да ги чета е от тогава, но все нещо друго ги е избутвало на заден план) или са предстоящи издания, продължения на поредици... не, че обичам да правя велики планове, просто ги записвам като списък, за да не забравя тази или онази Simple Smile

Ммм кои нови неща на Абъркромби?

на Абъркромби съм чел трилогията за Първият Закон и после за Монца...пък той доста се разписа оттогава - Герои, Червена страна, полу-крал....ама все не смогвам да стигна до него..... под новите - разбирам тези, които ги няма в Читанка. Електронно съм чел оттам и от Рулит - напоследък.

# 428
  • София
 Антъни Райън и аз силно се надявам да го прочета тази година. Той ми е едно от тези намерения от миналата изостанали. Аз също съм малко така вятърничева, но все смятам да намеря място за тези книги (или поне за повечето), по едно или друго време през годината. Това , че правя списък, не значи, че го карам плътно по него точка по точка. Само, че имам събрани на едно място добрите си намеренията.

(Меган прочетох новината в скандинавската тема за втората книга за Хуле, да знаеш само колко много ме зарадва със споделеното Heart Eyes)

Джон Сняг  - аха, ясно, понеже те не са нови, пък аз не съм виждала скоро нещо да издават негово ново или  той да е писал нещо ново... реших да не съм пропуснала някоя новина около него.
Мда - чети Герои и Червената страна.
Полукрал... като гледам колибри нямат намерение май да довършат поредицата. Crazy

# 429
А аз нямам намерение да я чета  Stop па те ако искат да издават
За мен беше огромен шок да чета Полукрал след Герои. Изобщо не ми хареса.

# 430
  • София
А аз нямам намерение да я чета  Stop па те ако искат да издават
За мен беше огромен шок да чета Полукрал след Герои. Изобщо не ми хареса.
въх, те са тооолкова различни. Да, ако ги сравняваш пряко, разбирам те. Но Разбитото море е насочена към друга възрастова група и сравнение с останалите тийн фентъзита е повече от чудесна. Аз само по себе си я харесах достатъчно,т.е. първата и третата книга, втората ми беше доста скучна. Но, не бих почвала поредицата, за да остана с прочита само на първата книга.

# 431

Полукрал... като гледам колибри нямат намерение май да довършат поредицата. Crazy
Сериозна ли си? От тях ли е информацията? Аз си я купих с намерението да събера 3-те книги и да ги чета заедно.

# 432
  • София
Не, не е от тях информацията, просто чувството, че е поредната зарязана поредица. Мина година от издаването на Полукрал, не е и като да не ги е дописал, още преди година и трите бяха на пазара на английски, т.е. не чакаме автора. Книгата е два пъти по-малка от другите му книги, които  ги издаваха на по-малки интервали или макс на 1 година. Не отговарят на въпроси свързани с пускането на продълженията, за другите имам чувство, че пишеха, когато се работи или ориентировъчни дати.
Надявам се да греша. Обаче по-силно се надявам, да издадът Sharp Ends ако имат колебания с какво на Абъркромби да продължат Simple Smile

# 433
Да, като тийн поредица по-скоро бива. Но като очаквания към автора на Герои, просто бледнее, та бледнее

# 434
Ще ми влязат в черния списък Колибри.
Angel_Dust
Скрит текст:
Прилепът на Несбьо изобщо не ми хареса. Прочетох я на диагонал, доста преди Хуле знаех кой е убиеца, дано тази е по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт