Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 945
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз не знам защо като се сетя за Ярви, някак винаги правя паралел с Йорг... и ако трябва да сравня Разбитото море с Тръните, трилогията на Абъркромби за мен е по-добре написана. В Лорънс имаше много повече неща, които да ме дразнят и с които трябваше да се преборя, за да може въпреки тях да ми харесат книгите и то и там всъщност не харесах толкова книгите, колкото героя.
Обаче наистина никога не бих тръгнала да сравнявам Герои с Полукрал, нищо, че автора е един и същи. Второто си е  young adult fantasy отвсякъде.

Меган
Скрит текст:
Прилеп на мен ми хареса, без чак да бе върха, но червеношийка и немезида, наистина за мен са много добре кримки.  Peace та като цяло носи ми удоволствие Несбьо, а и ми се явява чудесно разнообразие между фентъзитата.

# 436
  • София

Ще ми влязат в черния списък Колибри.

И няма да сбъркаш. Кофти хартия, много високи цени и много несериозно отношение към собствените си книги. Тях и Егмонт май-малкото ги харесвам от българските издателства.

# 437
за мен пък черния списък се води начело от Бард....това не значи че не купувам нищо от тях, но каго цяло ги избягвам. (личните ми предпочитания на този етап са към МБГ, въпреки че там имат нужда от един Читав преводач - Радин Григоров, не е на нужната висота - но няма да придиряме.  На него понякога се получава прекрасно превода като с Ририя, а друг пък има изцепки като с Живите кораби на Хоб...)

# 438
Джон като спомена Ририя се сетих, че и за тази поредица се чудя дали да не започвам и Ейдриън Чайковски много ми се чете. Мъка, мъка Simple Smile

# 439
Харесвам Колибри; като се замисля, нямам проблем с нито едно от големите издателства. Единствените, които истински са ме дразнели, са Архонт/Вузеви - като сравня с тях, всички са си ок  Simple Smile
Единствената книга, която съм планирала да прочета е "Червена страна" на Абъркромби. От него съм чела само въпросния "Полукрал" (и не ми хареса много).
Основният ми проблем с Ярви:
Скрит текст:
Той съдейства на вражеска армия почти да завладее страната му, за да свали чичо си от престола. Това ме убеди, че чичо му при всичките си недостатъци, с абсолютна сигурност, е по-достоен за крал от него. Не съм сигурна дали е традиционно тийн фентъзи - няма истински любовен триъгълник, а главният герой не печели накрая (поне не изцяло).
Като прочета "Червена страна", ще си избера други; тя е доста дебела, така че има време. Миналата година мислех да чета за мис Перегрин - те вече станаха 3  Laughing Ще видим, дали ще стигна до тях.
Предполагам, че тази година ще прочета и третата книга от поредицата "Полудив" - просто защото четох другите две. И тя не е кой знае какво - започна хубаво, но си личи, че авторката не е планирала до къде точно иска да стигне и пише каквото й скимне. Обичам авторите да си планират сюжетите - крайният резултат е много по-смислен.

# 440
  • Вестерос
120 книги?  Crazy Аз за трета поредна година си слагам 30 дано успея тази, миналата финиширах с 26, а по-миналата 24 май

# 441
 Не си ли чела Ририя? по-добре с тях започни - лекички са, с приятен хумор, чете се много бързо комбинацията между интриги и екшън е добра.. другото е по-"солидна" литература в смисъл повечеко е заложено на разглеждане на характерите или пък на битките.
Аз първата на Ририя я изчетоп за два часа - има-няма.

Аз  за две години бях изчел почти  всички любовни исторически романи в читанка плюс всички фентъзита - няколок хиляди книги мисля? което прави поне по 500 книги на година, най-малко.

например Колелото на времето съм чел по две книги на ден - хайде от мен да мине книга и три четвърти.

иначе в книжен вариант -  Властелинът го четохп 12 часа последователно, без спиране

Спомен за светлина - 13 часа (включителон и в леглото)

робин Хоб - 15 часа

Кръвен Обет - около 4 часа......
средно чета 100 страници за час.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 17:06 от Джон Сняг

# 442
  • София
Меган - Ейдриън Чайковски  и аз много исках да го почвам, имаше много силни отзиви, обаче... поредицата е спряна и то преди години. Та имаме 4 книги от 10. Радост за читателите.

Tiffany Aching - ми аз миналата  ги направих 100+-, част от които малазанските, които са яко дебели... няма да ми е невъзможно по принцип. (имам да си наваксвам за 10-тина години почти напълно без книги Wink)

# 443
Меган - Ейдриън Чайковски  и аз много исках да го почвам, имаше много силни отзиви, обаче... поредицата е спряна и то преди години. Та имаме 4 книги от 10. Радост за читателите.
Издателство Бард. Защо ли не се учудвам. Те са първенци по спрени поредици. Аз последните 3-4 години започнах сериозно да чета фентъзи, така, че имам много да наваксвам.

# 444
  • Вестерос
 Hug Бравос! На мен ми е невъзможно да чета толкова много, работата ми е свързана с много четене също и мога да отделям по 1,2 часа на ден за книжки

# 445
  • София
Мда.. Бард.. подбират чудесни автори, обаче нямат никакви скрупули да прекратят издаване на поредица, ако не им оправдават финансовите очаквания. Sad А не схващат, че ако си завършват поредиците ще имат повече продажби... и гаден затворен кръг се получава.

# 446
Издателство Бард. Защо ли не се учудвам. Те са първенци по спрени поредици. Аз последните 3-4 години започнах сериозно да чета фентъзи, така, че имам много да наваксвам.

Аз Бард откровено ги намразих заради това, те са ми начело в черния списък. Купувам най-вече от МБГ, защото издават бързо и с идеята да завършат всичко.

# 447
Много сте бързи - аз чета горе-долу по една на седмица. Но от време на време правя и почивки - не вярвам миналата година да съм прочела повече от 30.  Blush

# 448
Полудив и аз я четох, ами...колко мразя книги с потенциал, с добра завръзка, и после...нищо  Rolling Eyes

# 449
 аз пък никакви почивки не правя - като "захапя" книга само до тоалетната мога да отида или да ям - докато не я изчета не спирам. И в  пет посред нощ съм чел книга - на Черепният трон -, а съм имал ставане на другия ден  в седем и половина. ЕДва след това поспах два часа.

да ен ви разправям на какво ми стават очите. Като стана - залитам. то е мъка да чеетш 14-15 часа без да спираш.

Общи условия

Активация на акаунт