Майчинството счетоводно-72

• 69 487
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Тези 15 дни календарни ли са?

Да

# 421
Здравейте, аз имам следната въпрос -  при застъпеното майчинство продължава ли да се изплаща и първото до навършване на две годишна възраст на детето,или отпада ?

# 422
Здравейте, аз имам следната въпрос -  при застъпеното майчинство продължава ли да се изплаща и първото до навършване на две годишна възраст на детето,или отпада ?
Ако е след 410-те дни за първото се изплащат 50% от обезщетението за втората година т.е. 170лв.Подава се Прил.8 за работещите на трудов договор.

# 423
Ако е след 410-те дни за първото се изплащат 50% от обезщетението за втората година т.е. 170лв.Подава се Прил.8 за работещите на трудов договор.

благодаря ти  bouquet а може ли да се прехвърли майчимдтвото за 2та година на баба/дядо, които сапенсионери или трябва и те да са на трудов договир ?

# 424
Може да се прехвърли на баба/дядо, който е на трудов договор (не пречи да е пенсионер, но трябва да е работещ).
Ако се прехвърли, бабата/дядото получава цялата сума 340лв, а ти получаваш обезщетение само за второто детенце.

# 425
# 426
Вярно ли е, че ако напусна работа по мое желание точно като ми приключи майчинството - не мога да вземам обезщетение за безработица от НОИ, тъй като последните (не помня колко) месеца трябва да имам 9 реално отработени дни?
А аз съм била в отпуска.

# 427
Вярно ли е, че ако напусна работа по мое желание точно като ми приключи майчинството - не мога да вземам обезщетение за безработица от НОИ, тъй като последните (не помня колко) месеца трябва да имам 9 реално отработени дни?
А аз съм била в отпуска.
Не,не е вярно.

# 428
Благодаря ти!
Това по телефона ми го каза жената от Агенцията по заетостта, но не беше сигурна и да съм питала НОИ.
А след регистрация в Бюрото по труда, до колко дни трябва да ида в НОИ (то не е по райони нали) Simple Smile

# 429
Срокът за записване в БТ е 7 работни дни.В НОИ е 3 месеца.

# 430
Здравейте, имам въпрос относно изчисляването на болничните преди и след раждането и майчинството за първата година. Имам дете, което през май тази година ще навърши две. Върнах се на работа през ноември миналата година. Получавам половината от обезщетението за гледане на дете плюс заплатата си. Отново съм бременна, като първият ми болничен следва да започне през август тази година. На каква база ще ми го изчисляват?

# 431
Вярно ли е, че ако напусна работа по мое желание точно като ми приключи майчинството -....
А аз съм била в отпуска.
Нали знаете ,че щом напускате по  ваше желание , ще получавате обезщетение  за по-малко месеци - не според стажа  ви , а  само  4 месеца   , но ако  така или иначе имате малко  трудов стаж  , предполагам не е голяма разликата  и ви устройва :
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso

# 432
Здравейте.Имам следното питане:Може ли след изтекла първа година майчинство да се изплати натрупания платен отпуск и след това да се продължи втората година майчинство?

# 433
Здравейте.Имам следното питане:Може ли след изтекла първа година майчинство да се изплати натрупания платен отпуск и след това да се продължи втората година майчинство?

Не!Неизползван отпуск се изплаща само при прекратяване на договора.

# 434
Здравейте, имам въпрос относно изчисляването на болничните преди и след раждането и майчинството за първата година. Имам дете, което през май тази година ще навърши две. Върнах се на работа през ноември миналата година. Получавам половината от обезщетението за гледане на дете плюс заплатата си. Отново съм бременна, като първият ми болничен следва да започне през август тази година. На каква база ще ми го изчисляват?

Ако питате за изчисление на болничните от 45 дневния нататък, т.е. майчинството, то ще Ви се изчисли на базата на 90% от осигурителния Ви доход за 24 месеца назад, като за месеците в майчинство за втората година ще се взима предвид МРЗ за страната.

Общи условия

Активация на акаунт