Майчинството счетоводно-72

• 69 353
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
От фонда няма да ти платят неизползвания отпуск, защото не е начислен към датата на вписване на съдебното решение. Ще си го търсиш от синдика.
Синдика ми каза да си го търся чрез съда Simple Smile Само че мъжът ми вече ги осъди за неплатени заплати и няма шанс скоро да му платят нещо. Та се чудя има ли смисъл да се занимавам изобщо...
Благодаря за съдействието  bouquet

# 571
Ние не може да ти кажем има ли смисъл, всичко трябва да се плати по законовия ред от масата на несъстоятелността, но докъде ще стигне не можем да гадаем.

# 572
Здравейте ,
въпрос към майките счетоводителки тук- има ли желаеща да ми даде няколко онлайн консултации срещу заплащане? Става въпрос за фирма ,занимаваща се с износ на автомобили ,ако това има значение...

# 573
Здравейте мами,имам едно питане,че се рових, ама не намерих отговор на моя въпрос... Относно 12-те месеца осигуритерен стаж за майчинство, взимат ли се и тези месеци във фирмите,които не са ми занаписани в трудовата книжка? И другият въпрос ми е - ако излезна в болничен по-рано (около 5-6 месец),това пречи ли ми на осигуровките от работа през периода на болничния или за майчинство няма да ми считат тези месеци,през които съм била в болничен?  Ще съм Ви много благодарна,ако можете да ми отговорите  Embarassed Hug

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 17:03 от Fustuchko

# 574
Здравейте , искам да питам - директно излизате в болничен 4-5м... и тогава раб.разбира за вашата бременност или  да му кажа сега ... в 3м съм , мисля др. месец да изляза в болничен .... но незнам как да подходя с работодателя. А и съм с 6м изпитателен срок ..

# 575
  • В полите на Пирин планина
Здравейте мами,имам едно питане,че се рових, ама не намерих отговор на моя въпрос... Относно 12-те месеца осигуритерен стаж за майчинство, взимат ли се и тези месеци във фирмите,които не са ми занаписани в трудовата книжка? - важнотое да има подадени данни от работодателите в Персоналния регистър И другият въпрос ми е - ако излезна в болничен по-рано (около 5-6 месец),това пречи ли ми на осигуровките от работа през периода на болничния - за период в болничен се дължат само здравни вноски от работодателя, но времето ти се зачита за осигурителен стаж. Месеците си влизат в базата за изчисляване на обезщетението за бременност и раждане. или за майчинство няма да ми считат тези месеци,през които съм била в болничен?  Ще съм Ви много благодарна,ако можете да ми отговорите  Embarassed Hug

Здравейте , искам да питам - директно излизате в болничен 4-5м... и тогава раб.разбира за вашата бременност или  да му кажа сега ... в 3м съм , мисля др. месец да изляза в болничен .... но незнам как да подходя с работодателя. А и съм с 6м изпитателен срок ..

В самия БЛ се изписва основанието за издаването му. Няма как да скриеш бременността, а и не е редно. По време на изпитателен срок обаче могат да те освободят по всяко време, независимо, че си бременна.

# 576
 Lady Brinne    и какво ме съветваш да направя,постъпя?

# 577
Благодаря ти Lady Brinne  Hug  Значи,ако има подадена информация в НОИ, няма да има проблем, че ги няма в трудовата ми книжка (защото с ПИК-а си виждам, че съм осигурявана за ОЗМ от всички работодатели, но не всичко ми е записано в книжката)  Confused

# 578
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne    и какво ме съветваш да направя,постъпя?

не знам, ти си знаеш положението при работодателя и евентуалните му нагласи.  Peace

Благодаря ти Lady Brinne  Hug  Значи,ако има подадена информация в НОИ, няма да има проблем, че ги няма в трудовата ми книжка (защото с ПИК-а си виждам, че съм осигурявана за ОЗМ от всички работодатели, но не всичко ми е записано в книжката)  Confused

Да, няма проблем от гл.т. на обезщетенията.

# 579
Здравейте
Детето ми навършва 2 години в началото на юни месец
В края на април искам да напусна настоящата си работа по взаимно съгласие, за да започна на друго място

Моля да ми помогнете по следните въпроси, имайки предвид, че детето ми няма да посещава ясла живот и здраве

1. 170 лв ли ще получавам  от нои/половината на 340/след като ме назначат на новото място до навършването на 2г на детето
2. Отпускът, който ми се полага до края на април/ тъй като няма да е до нач на юни ще са по-малко от 40 дни/, настоящият ми работодател ли ще плати?
3. Когато започнах работа на настоящата работа малко след постъпване на работа си прибрах трудовата книжка вкъщи. Ако е необходимо да ми нанесат стажа преди да напусна колко време им е необходимо, тъй като искам да присъствам и директно да си прибера трудовата книжка, за да нямат възможност да ме шантажират с нея, задържайки я при себе си

Благодаря ви

# 580
Здравейте, въпросът ми сигурно не е за тук, но ще бъда много благодарна ако някой ми помогне. Болничния ми е до 29.03.2017г. Кога трябва да отида за продължение? Звънях два пъти днес на лекаря, но не вдига, а е в друг град.

# 581
Здравейте, притеснявам се и не съм наясно и моля за разяснение. От 01.02.17г имах болничен за 45 дни преди раждане, термина ми беше 18 март 2017г. Но родих на 13.02.17 с болничен от 13 до 26 март 42 дни. Сега получих от педиатъра 81 дни болничен от 27 март до 15 юни 2017г, правилен ли е последния болничен от педиатъра, очаквах някакво преизчисление? А после какво и кога се попълва при работодателя?

# 582
Вили, аз също ползвам болнични в момента и това, което разбрах е, че не трябва да се получава и ден без болничен.

# 583
Здравейте, въпросът ми сигурно не е за тук, но ще бъда много благодарна ако някой ми помогне. Болничния ми е до 29.03.2017г. Кога трябва да отида за продължение? Звънях два пъти днес на лекаря, но не вдига, а е в друг град.
Лекаря може да издаде болничния и със задна дата  -до колко  дни не  знам , но няколко дни не са проблем.

# 584
Здравейте, притеснявам се и не съм наясно и моля за разяснение. От 01.02.17г имах болничен за 45 дни преди раждане, термина ми беше 18 март 2017г. Но родих на 13.02.17 с болничен от 13 до 26 март 42 дни. Сега получих от педиатъра 81 дни болничен от 27 март до 15 юни 2017г, правилен ли е последния болничен от педиатъра, очаквах някакво преизчисление? А после какво и кога се попълва при работодателя?

Абсолютно правилен е болничният - в него влизат неизползваните от Вас дни от 45 дневния болничен преди раждане (33 дена) - 45 (преди раждане) + 42 (от болницата) = 87. Последният болничен трябва да е (при раждане на термин) 48 дена, а при Вас се прибавят и 33 дена остатък и се получава точно 81 дена. Преди изтичането на последния болничен се попълва Заявление по чл. 50 и 51, молба за отпуск до работодателя и копие от акта за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт