Цветята в нашия дом – тема73

• 77 634
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
На зюмбюлчо нямаше етикет. Сигурно мислят,че всеки знае какво да го прави.  Mr. Green Иначе розичките,коледната звезда и коледничето си бяха в едни целофанчета,на които пишеше какви са и как се гледат.  Blush Не е лошо да си е написано.  Blush

# 121
  • тук, на мястото си
Идеята ми за рози по арката пропадна. Всичките, които купих миналата година излязоха храстовидни. Няма да си хвърлям парите на вятъра и тази година. Затова да попитам с какви цветя най-бързо да я покрия. Изключвам видовете лиани като дива лоза, лоницера, вистерия, брашлян и т.н., както и грамофончета, клематис. Мисля си за трендафил, но той е само за две-три седмици от цялата година. Да се сещате за нещо друго?! Което да се развие и бързо, та дори и едногодишно да е.

Не пречи че са храстовидни розите, зависи кои сортове са, можеш да ги подведеш по самата арка. За една арка ти трябват два корена рози.
Ако искаш цъфтящо едногодишно виж ипомеата има различни видове. Има и едно друго Долихос лаблаб, едногодишно е, но ти трябва много здрава арка.

# 122
Здравейте, искам да попитам за съвет, имам цветя в офиса , но в големите студове калатеята и спатифилиума загинаха , оцеля само хлорофитума и юката, какво ще ме посъветвате, какви цветя да си посадя , за да издържат на студа.
Благодаря

# 123
Коледничето издържа на студ. И онези стайните теменужки с мъхестите листа(не помня как точно се казват).

# 124
Коледничето издържа на студ. И онези стайните теменужки с мъхестите листа(не помня как точно се казват).
Зависи до колко градуса. Теменужките дръжките на листата им са сочни, месести, та едва ли ще виреят около 10 градуса или по малко.
Имахме трилистник, който се държеше уж, но когато се затопли и листата клюмнаха и отиде в небитието.

# 125
Здравейте, момичета!======е склонен да ми  подари ===

Имах такова цвете преди години.  За съжаление се преместих и го подарих на съседка. Тя ги занесла на вилата.   Sunglasses   
Ако напролет  е  оцеляло... ще ни разсади...
Ако до пролетта не си намериш, пиши ми /подсети ме пак/  към края на февруари  или  най-добре март. Ще го издирим този миризливко...   Wink 
Благодаря Simple Smile! Свързах се с човека от едната обява, защото е от София и може да се срещнем,за да не замръзне по пътя, ако я поръчам от друг град, но вече цяла седмица ме разиграва. На пролет, ако още не съм намерила, ще пиша. Още веднъж благодаря!

# 126
Имам нова декоративна розичка. Не знам как се казва, но е оформена като малко дръвче с коронка. Дано да успее да се аклиматизира, понеже е много сладка.

# 127
  • Карлово
И онези стайните теменужки с мъхестите листа(не помня как точно се казват).
Друг път половината ми заминаха.

# 128
Явно аз съм останала с грешни впечатления.

# 129
Благодаря, интересното е ,че бегонията която е с дебели дръжки - водниста такава и с нежни листенца оцеля Simple Smile

# 130
Здравейте!   Всяка година се опитвам да си посадя петунии в саксии от семена и нищо нестава. Купувам семена ,засявам  ,слагам в къщи под стъкло и нищо.Бихте ли ми дали съвет , как се прави?

# 131
вземи семена от познат
петуниите са прилепчиви бурени и растат буквално от нищото дори и в саксии  Laughing

# 132
Ох, нямам познат и взимам все от магазина, иначе си купувах готови , но го яма ефекта от "преливането" от саксията, както се получава от разсад по балконите. Кога се прави разсад и как се прави точно?

# 133
  • София
Ако спазваш времето /месеците/ за засаждане и дълбочината не би следвало да има проблем. Аз моите семена ги купувам предимно от практикер и си поникват, но аз директно садя в саксии. Такива занимавки под слъкло не са за мен. Нито имам времто нито нервите. Понякога обаче самите семена може да не са качествени, за това не купувай всеки път от едно и също място.

# 134
  • в огледалото на живота
Ох, нямам познат и взимам все от магазина, иначе си купувах готови , но го яма ефекта от "преливането" от саксията, както се получава от разсад по балконите. Кога се прави разсад и как се прави точно?
A моят съвет е точно готови разсадени петунии да си вземеш  Wink
Не мога да разбера за какъв ефект на преливане пишеш,но когато са повечко в сандъче изглеждат много по-добре.
Има и различни форми:каскадни,обикновени и т.н.
Избор имаш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт