Испания

• 89 461
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
  • някъде под слънцето...
Всеки има свои  мотиви , повлияни от желанието  да  направим най доброто за децата си.

Относно лошия испански на родителите - няма да коментирам, смятам...

Никъде не съм споменала за лош   кастеяно.Акцента си е акцент.Характерен е и за испанците от различните области на страната.
В училището на дъщеря ми  преподавателите по различните предмети  са англичани, американци и испанци с  ниво на английски нативо.Всички преподават  на английски , но всеки говори по различен начин.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 19:26 от sl

# 91
  • Варна
Здравейте!
Надявам се да не ми е много глупав въпроса, но тъй като нямам познати, които да питам, то се реших да е тук.
Колко /грубо/ излиза месечната издръжка на семейство с две малки деца, при наем на жилище с 2-3 спални, в  Мадрид, при включени разходи и храна, и водене на нормален /да кажем не охолен/ живот.  
Много ще съм благодарна, на всеки, който ми отговори.

# 92
Здравейте!
Надявам се да не ми е много глупав въпроса, но тъй като нямам познати, които да питам, то се реших да е тук.
Колко /грубо/ излиза месечната издръжка на семейство с две малки деца, при наем на жилище с 2-3 спални, в  Мадрид, при включени разходи и храна, и водене на нормален /да кажем не охолен/ живот.  
Много ще съм благодарна, на всеки, който ми отговори.

Здравей,
Децата ще ходят ли на ясла/у-ще?

# 93
  • Варна

За сега не мисля да ходят, евентуално като пораснат малко, за да се социализират

# 94

За сега не мисля да ходят, евентуално като пораснат малко, за да се социализират

За наем на жилище, зависи от зоната, дали е с мебели или не и от това дали стаите са 2или 3: 1000-1500€/месец
Храна: около 500€
Кола : бензина е колкото в БГ, застраховкста е около 300€/година + 100€ за пътен данък.
Градски транспорт: около 10€ за 10 пътувания ( ако пътуваш от точка А до точка Б и трябва да смениш тип траспортно средство, се смята за едно пътуване).
 За дрехи и обувки, горе долу като в БГ.

За ресторант: много зависи, но около 50€ на ходене Simple Smile

Общо някъде за нормален, не скъп живот това правят около 2500-3500€/ месец.

Отделно, яслата е около 500€/месец ( частна) и 300€ ( държавна), училище ( за навършили 3години) е около 400-500 получастно или 200€ държавно.

Не се сещам друго. Дано съм била полезна.

П.п. Наема може да бъде по- мадко ако се отиде в предградията на града..

# 95
  • Мадрид / София
Зависи от доста неща. 1 в коя част на Мадрид ще е жилището. 2 на каква възраст са децата. 3 още други подробности.

# 96
  • Варна
Много благодаря!
Може ли да Ви питам още нещо, ако не работя, мога ли да си плащам здравни и социални и какъв е тяхния минимум?

# 97
  • Euskal Herria
Ако съпругът Ви работи, като членове на семейството ще бъдете включени към неговите здравни осигуровки. И ще имате личен лекар. За социалните няма как да стане, поне така мисля.

# 98
  • Варна
Ако съпругът Ви работи, като членове на семейството ще бъдете включени към неговите здравни осигуровки. И ще имате личен лекар. За социалните няма как да стане, поне така мисля.
Ами там е работата, че и той няма да работи там, искаме просто да се принесем да живеем там. Парите си ги вадим от другаде.

# 99
Много благодаря!
Може ли да Ви питам още нещо, ако не работя, мога ли да си плащам здравни и социални и какъв е тяхния минимум?

В Исп такава възможност мисля че няма ( бих казала категорично че не може, но може да се види дали няма някакво изключение), но ако мъжа ти работи и ти и децата имате право на държавно здравно обслужване.

Социални нито ще плащаш, нито ще получаваш.

# 100
  • Mediterraneo
Ъъъ, 1000-1500 евро ли е нормалният наем в Мадрид  Shocked Shocked Тук за тези пари наемаш къща на два етажа с 3-4 спални и басейн в двора  Tired Или са включени и сметки в цената?

Какъв е 100 евро пътен данък?

# 101
  • Euskal Herria
Това май е данъка за колата. Ама си зависи от параметрите на автомобила. Нашият е повече от 100.

# 102
Ами там е работата, че и той няма да работи там, искаме просто да се принесем да живеем там. Парите си ги вадим от другаде.

Единстеното решение е частна здавна застраховка, които са перфектно уредени!
Просто ходиш на лекар с карта и всички сметки си ги правят лекарите със застрахователите без да ви занимават.
Цените много варират, но ако 4римата сте застраховани на едно място ще са мин 250€/месец.

# 103
  • Варна
От написаното до тук, живота в Испания, звучи добре ореден и не неприемливо скъп.
А дават ли се квартири на чужденци без договор за работа (тъй като в някой държави е м ого трудно)?

# 104
Ъъъ, 1000-1500 евро ли е нормалният наем в Мадрид  Shocked Shocked Тук за тези пари наемаш къща на два етажа с 3-4 спални и басейн в двора  Tired Или са включени и сметки в цената?

Какъв е 100 евро пътен данък?

Ти къде си?

Да, за колата е impuesto de circulacion.много свободно го преведох, номисля е пътен данък.

А за наемите е кошмар как скочиха пак...аз живея в Барселона, в един скомен квартал, но близо до плажа. Нормален наем на жилище с 2стаи стана 1200-1400€/месец...( без мебели..пакринг и т.н)

Общи условия

Активация на акаунт