Испания

• 89 705
  • 792
  •   1
Отговори
# 330
  • Ispania
Да Hada, на всякьде е много различно. Мисля че тази програма с "по-лесния материал " при нас е само за Андалюсия, в Толедо(Castilla La Mancha ) също я нямат.
Просто тази първа година беше пълен хаос... децата са объркани, хормоните не спират, учителите уж се опитват да влизат в положение, но след като в първия срок имаше около 15 деца с по три не изкарани предмета, нещо не е наред. И втория и третия срок, нашите деца пък се оплакваха постоянно че те учат много повече от тези с неискараните предмети.
Иначе за някакви привилегии... при нас ги няма определено 😂. Учебниците са безплатни за всички, в листите има повече англичани и холандци от испанци (шегувам се, не са повече, но са доста), аз не мога да се оплача . Така и така пари никога (тоест бека) за нищо не ми дадоха, но поне като familia numerosa ми приеха децата  точно в училищата в които исках. За нещо поне ми послужи след толкова години тази тархета за familia numerosa 😂.
I.Hr,  късмет с университета 👍!!!

# 331
  • Euskal Herria
Момичета, някоя от вас да е ползвала паркинга на Барахас за  продължителен престой? Нямам предвид този, който е до терминалите. А този, на който се оставя колата, преди да заминеш и когато се върнеш, да си я вземеш.

# 332
  • Ispania
Яна, има няколко частни фирми които изпълняват тази "работа". Ние ползвахме преди години една и сме доволни. Точни бяха и на отиване и на връщане .

# 333
Скрит текст:
Да Hada, на всякьде е много различно. Мисля че тази програма с "по-лесния материал " при нас е само за Андалюсия, в Толедо(Castilla La Mancha ) също я нямат.
Просто тази първа година беше пълен хаос... децата са объркани, хормоните не спират, учителите уж се опитват да влизат в положение, но след като в първия срок имаше около 15 деца с по три не изкарани предмета, нещо не е наред. И втория и третия срок, нашите деца пък се оплакваха постоянно че те учат много повече от тези с неискараните предмети.
Иначе за някакви привилегии... при нас ги няма определено 😂. Учебниците са безплатни за всички, в листите има повече англичани и холандци от испанци (шегувам се, не са повече, но са доста), аз не мога да се оплача . Така и така пари никога (тоест бека) за нищо не ми дадоха, но поне като familia numerosa ми приеха децата  точно в училищата в които исках. За нещо поне ми послужи след толкова години тази тархета за familia numerosa 😂.
I.Hr,  късмет с университета 👍!!!
Благодаря. Да видим. Тепърва на 10.09 ще прави селективидад. Когато му беше времето реши, че няма смисъм щото в уни кракът му няма да стъпи, сега друга песен пее та ..... ще видим какво ще излезе.
И ние мислехме да си оставим колата на паркинг на летището преди около 5 години. Обаче ни обявиха доста висока цена и не ни устройваше. Миналата седмица пътувахме с автобус. Спира на Т4 и тръгва пак от там.
Ако използвате варианта с паркинга, сподели моля те подробности.

# 334
  • Euskal Herria
Вал, аз гледах в сайта на Барахас и затова се колебая. Като сума ни излиза почти еднакво - дали с колата да ходим до летището, или да пътуваме с Алса. Та реших да попитам, ако някой е ползвал такава услуга.

I.Hr, досега сме пътували с автобуса, много ни е удобно разписанието. Но обикновено сме пътували по сами и беше по-евтино. Ще пиша, като имам яснота.

# 335
  • Spain
Момичета, някоя от вас да е ползвала паркинга на Барахас за  продължителен престой? Нямам предвид този, който е до терминалите. А този, на който се оставя колата, преди да заминеш и когато се върнеш, да си я вземеш.
да, оставихме я в паркинга на един хотел за месец, от хотела ни закараха с бусче безплатно. Като се върнахме се обадихме и доидеш бусчето, май по принцип ходеше на всеки 15 Мин.http://www.bbc-clement.es/parking-larga-estancia-aeropuerto-madr … ch-aeropuerto.htm       https://www.tach-hotel.es/parking-larga-estancia-aeropuerto-madrid-barajas/  
Това е верига от 3 хотела май бяха, и колата си я оставяш на закрит паркинг... Нас ни поканиха дори на безплатна закуска ...излитахме в 6 сутринта.спимням си че бяха много любезни и учтиви

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 01:39 от Hada Despeinada

# 336
  • Spain
Яна може би вече е късно , но се сетих че има сайтове в които можеш да погледнеш за паркинг, съответно условията на паркинга са описани и цените също. Този ,които ти дадох знам със сигурност че е подземен, напълно закрит, влиза се с дистанционно от хотела, няма нужда нито да преспива,  нито да консумират нещо в хотела. Ето страницата , която знам, можеш да погледнеш нещо, което те Интересува       https://es.onepark.co/places/7840-parking-aeropuerto-madrid-barajas-adolfo-suarez

# 337
  • Euskal Herria
Благодаря, Hada! Запаметих линковете, много  са ми полезни.

# 338
Яна ние в Мадрид не сме ползвали, но в Аликанте ползваме вече 2ра година паркинга на летището. В страницата на aena ако се резервира по рано излиза доста изгодно. Аз сравнявах цените с няколко паркинга около летището и нямаше разлика. За нас е голямо удобство и си заслужава, но задължително си направете резервация през страницата и по възможност по рано защото с наближаване на датата цената се вдига.

# 339
Здравейте. Тук има ли дама, която работи в /притежава салон за красота?

# 340
  • España
Да споделя и аз моите притеснения относно училището. Преместихме се в Каталуня и разбира се, малката ще учи на каталан. В 5 клас ще е, надявам се бързо да го научи.
В едно село на 80 км от Барселона сме, не е голямо- 6000 човека население.
Хареса ми, че ми оставиха ние да си изберем училището, досега винаги са ни разпределяли по местожителство. Хубавото е, че класовете са малки, 15 деца ще са.
При големият положението е по- сложно, май този курс ще му е подготвителен за изпитите за FP grado superior или ще запише bachillerato.

# 341
Да споделя и аз моите притеснения относно училището. Преместихме се в Каталуня и разбира се, малката ще учи на каталан. В 5 клас ще е, надявам се бързо да го научи.
В едно село на 80 км от Барселона сме, не е голямо- 6000 човека население.
Хареса ми, че ми оставиха ние да си изберем училището, досега винаги са ни разпределяли по местожителство. Хубавото е, че класовете са малки, 15 деца ще са.
При големият положението е по- сложно, май този курс ще му е подготвителен за изпитите за FP grado superior или ще запише bachillerato.

Браво че сте могли да изберете училището!!! На нас ни беше многл трудно и по чудо детето влезе където искахме.
Като казваш пети клас, по коя система го броиш?
Каталана е много лесен, ако имаш база на испански. Ако нямаш, е като всеки чужд език.
При всички положения не смятам, че ще е проблем. По селата се говори само на каталан, така че ще го научи бързо. От друга страна всички говорят кастеяно, за да се разберат.

# 342

При големият положението е по- сложно, май този курс ще му е подготвителен за изпитите за FP grado superior

Можеш ли да ми кажеш какви са изпитите за ФП?

# 343
  • España
Eli, по испанската система ще е 5 клас. Учи и френски две години, ще й е от полза.Интересно, че доста от децата тук си говорят предимно на кастеяно помежду си, а чужденците са малко тук.
I.Hr, за FP grado superior ако има  диплома за bachillerato се кандидаства със средната оценка. Ако няма се държи изпит- испански, математика, английски и по езика на комунидада ако е различен. Има и изпит по специфичен предмет, зависи каква специалност иска да учи. Изискването е в годината на изпита да е навършил 19.
Моят син след ESO не пожела да запише bachillerato,а grado medio. Не го приеха каквото искаше, принудихме се да влезе където имаше място. Не му хареса специалността и сега трябва да избира между двете възможности.

# 344
Разбрах те. Моят завърши бачелерато тази година и смяташе да прави ФП, но не ми каза за изпит Thinking. Изискването за годините ми звучи странно. От бачелерато излизат на 18.

Общи условия

Активация на акаунт