Не се обича на сила /проблемите на едно младо семейство/

• 23 088
  • 178
  •   1
Отговори
# 120
Не коментирам конкретно твоите постове, а тези, в които я посъветваха неведнъж, че е от особена важност тя първа да си тръгне, за да си запази достойнството...
Като изключим случаите, в които мъжът гони жената на секундата, в другите да си тръгне, значи да си подготвя нещата в тази посока.
И не е зле да побърза предвид действията му:
Цитат
Говори на малкия,че бил свикнал с него и баща му ще му липсва.
Той си прави планове и не се знае кога ще му щукне да ги изпълни.

# 121
  • n/a
Има разлика между това да си тръгне (накъде?) незабавно и
това да изчака и да се подготви - със завършване на образо-
ванието, намиране на работа и т.н.

# 122
 Лоана, аз не съм казала да се изнесе или мигновено да напусне мъжа си; обратно - винаги клоня към съвети за помиряване, запазване на семейството, ако това е възможно; дори съм се учудвала как с лекота тук се постановява развод при най-малкия сблъсък и недоразумение. Затова посъветвах авторката да отчете плюсовете и минусите на евентуалното си решение (да ги напише като списък дори) и да прецени кое ще надделее. Ние не знаем какво е финансовото ѝ положение, не знаем дали има подкрепа от родители, за да мислим, че би била напълно безпомощна да се справи сама.

Но и това не е добър вариант: да бъде убеждавана, че без този мъж е за никъде; ако повярва в това - в своята безпомощност - винаги ще остане неинициативна, зависима, несмееща. Мъжете не харесват такива жени.

# 123
Има разлика между това да си тръгне (накъде?) незабавно и
това да изчака и да се подготви - със завършване на образо-
ванието, намиране на работа и т.н.
Така е. Но предвид това, което казва мъжът й, не е зле да има резервен вариант преди да завърши.

# 124
Аз окуражих авторката за раздяла, защото от прочетеното останах с впечатлението, че нея я притеснява моралната страна на нещата  - как ще свикне с мисълта за раздялата, а не толкова материалната страна - как ще се справи. Което пък ме навя на мисълта, че тя има къде да отиде и кой да издържа нея и детето ѝ.
За разлика от други теми, тук авторката изобщо не говори за пари - кой колко изкарва, и т.н. Явно е обезпечена, и няма финансови проблеми - ако имаше, щеше да ги спомене.

А епитети по адрес на младежа аз лично бих си спестила, защото в историята липсват много елементи. Това, че е свалял дълго и упорито готина кака, не значи, че семейството и бебето са били планирани и желани от него. Защо пък никой не допусна вероятността да е бил поставен пред свършен факт. Каквото и да си говорим, при разлика от три години в тази възрастова група, определено жената е по-зряла и по-мъдра, и в голяма часто от случаите е водеща в отношенията.

# 125
  • n/a
Последните ти думи, Аглая, водят към това, че говорим за
едно и също. Нюансите са в поставянето на приоритетите.
Не долових подценяване на авторката, може и да не съм
чела внимателно.

# 126
Тя е в неизгодна позиция в момента. Като завърши и започне да работи, а детето даде в ясла, хоризонтът ще изглежда доста по-светъл. Добре е да си изчака този момент в сегашното положение и вместо да се гневи на милото, да си наляга парцалите над учебниците, за да си завърши навреме и да си вземе хляба в ръцете.

# 127
Янечек е права. Младежът може да е Муньо Мунев, но авторката се е нахендрила яко и ще ѝ се наложи да изчака и да поработи върху измъкването от това положение на финансова зависимост. Звучи гадно, но е факт.

# 128
  • София
Аз едно не разбрах- той не знае дали я обича, а тя го обича, или не? newsm78
Щото, ако тя има чувства, може докато си учи и подготвя за самостоятелност, да си попромени малко отношението, да почне да се държи по-приветливо, да постигне помощ за детето без заповеди и въобще, да му върне малко от малко желанието да се прибира вкъщи.
Пък после, каквото сабя покаже.

# 129
Тя каза, че не се кара, нито вдига скандали. Не знам защо решихте, че раздава заповеди.

# 130
Hera99 , чета и се чудя, как нищо не се е променило от преди 30 години, тогава родих първото си дете. Същите фасони на мъжлето , станало татко и се сърди милото, че не получава вниманието, което му се полага.Искам да ти кажа, че всички ние и аз, и тези, които дават съвети тук сме на същия хал.И сме отгледали деца , и сме търпяли фасоните на българския мачо.Не реви и не се моли, въртял очи, а ти не върти манджи, гледай си детето и стой в жилището, зима е, ако иска да се изнася. Не залагай на чувства, подхождай практично, никой не може да те изгони от жилището до 18 г на детето, консултирай се с адвокат.

# 131
Steambg, затова и такива мъже сте възпитали. Когато от малък види, че жената е изтривалка, след това същото се пренася и в неговото семейство.

Скрит текст:
Така е думата, въобще не всеки е търпял и приел децата му да живеят в подобна среда. Както и не всички мъже са като описания.

# 132
Абсолютен Муньо, "мъжкар". Има ги в голямо количество.
Иска да прави деца и командва, да получава благинките на живота само. Не знаел дали я обича?  И дали ще намери друга жена, която раболепно да го гледа в очите само, и нищо друго да не иска, освен заплата и покрив. Едва ли, освен някоя бездомна и необразована, дето няма избор.
Тя си каза авторката, че всичко сама си прави, явно и това му тежи да гледа ежедневните грижи около детето.  Иска само удоволствия.
Ами да върви да обича ония свободните, ама докога?
Не мога да посъветвам нищо авторката, освен да не е емоционална въпреки всичко, и да изчака да види дали у него е останало нещо човешко, освен "мъжкарското".

# 133
 И дали ще намери друга жена, която раболепно да го гледа в очите само, и нищо друго да не иска, освен заплата и покрив.
Защо да не намери? Виж колко я съветват да си наляга парцалите.

# 134
И дали ще намери друга жена, която раболепно да го гледа в очите само, и нищо друго да не иска, освен заплата и покрив.
Защо да не намери? Виж колко я съветват да си наляга парцалите.
А, ако не си наляга парцалите, каква перспектива има пред нея, като се има предвид, че няма образование, професия, работа, жилище и пари? Но пък има бебе.

Общи условия

Активация на акаунт