Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 47 094
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Мис Юли, при мен болничните ги превеждат само на 15 - то число. Парите за болничния от декември получих тази седмица. Обикновено получавам смс от НОИ, че парите са преведени или проверявам в сметката.

# 646
Еййй, за малко се шашнах, че няма да ме пусне да пиша.. искаше ми потребителско име и парола, а аз все ги забравям.. особенно сега как забравяям   Joy
Добре, че ме подсетихте за болничния hahaha
Аз вече не помня колко време не работя  ooooh!
Първо учех за държавни изпити, после като си ги взех си търсех работа и тъкмо като си намерих се оказах бременна, бях с кървене и трябваше да лежа..
Аааа да се похваля, че днес и аз доста неща поръчах от Asda. Не съм капо  Mr. Green

# 647
Както се вижда, и аз работя още. След дни като този наистина се чудя защо идвам в офиса, но си е разнообразие от друга страна. Инак и мен все ме питат до кога е идвам, та вече взех да се дразня. То ясно, че съм станала кит, но все пак...  Tired
Белинда, честит ти мъж и от мен. Май вярно льобоФ му е цаката. А за работата, напълно те разбирам. Преди година смених клиентите, с които работя и ми беше много тегаво, а сега като знам, че хич няма да съм наоколо... Все се мъча да се убедя, че и другите хора за кадърни, но по-кадърен от мен като няма аз какво да направя.  Mr. Green Mr. Green
Шкемби, март месец съм си обещала да не пропускам лекция. Но дотогава ще си имам работа, а и свободните часове заминават за контролни прегледи и отворени врати.
Веси, не знам дали ще се вредя за йогата някой път, но ако успея ще те проверя непременно.
Нерейда, браво за покупките. Колкото до обиколник, нашия батко го отгледахме без и нищо му няма. Като цяло съм против прекаленото обезопасяване. Но ако ще ти е по-спокойно, вземи си. Все пак това го разбирам малко повече от малоумните ръкавици. Номера с "ама то се дере" не ми минава. Като е с ръкавици пък как ще се научи, че не трябва да се дере?! Но пак си е до психика. Моето спартанско гледане на бебе си е доста индивидуално.
Пък за НОИ да ви кажа, нещо много съмнително ми се вижда. Имам болничен за 18-22.11 (като бях в МД) и въпреки, че го занесох на 24-25 в офиса, още нямам превод от НОИ. Странна работа, но все пак съм им пуснала фъндък до края на месеца. След това  #2gunfire. Добре, че не чакам на тия пари.  ooooh!
Последно, неделя, 13:00, Щастливеца на Витошка ли остава? Колко сме и кой ще звънне за резервация?

# 648
Мис Юли  декември ми преведоха два пъти болничния (01.12 и на 29.12) чак се замислих  newsm78 Ама явно е било заради празниците,защото ми превеждат болничния до 15-ти,а този месец няма превод.
Бебко пак се завъртя и да не казвам голяма дума - минаха ми болежките в кръста,корема,контракциите спряха  Party пу,пу,пу  Mr. Green Усещам го да ритка над пъпа вече и отстрани  Heart Eyes Много ми е миличко  Heart Eyes
Лили много благодрая,ще пробвам  Hug Дано ми се размине  Praynig

# 649
  • София
Вярно, че в неделя от 15.30 сме на йога, добре, че Пумичка има повече мозък от мен Simple Smile
Ще остана за малко при това положение, но ако остане за 1 часа, ще дойда.

# 650
Жалко, че не съм от София.. щях и аз да дойда с вас.
Леле, моят калпазанин не само, че рита много силно,a и прави някакви акробатични упражнения, чак ме боли понякога  #Crazy

# 651
Мис юли, на мен ми изплащат болничния в един ден от месеца, но сумарно на две суми. Тъй като болничният ми лист обхваща два месеца (Пр. 13.12-12.01 ) в справката ми стоят две суми от началната дата до края на месеца - една сума и от началото на следващия месец до края на болничния друга сума според работните дни. Според мен е възможно да имат различна дата на ведомост/изплащане. Досега винаги са ми го изплащали на една дата

# 652
Доктор, стига вече с тази работа тогава  Hug
Белинда, честит ти мъж! Няма да питаме за подробности  Mr. Green

Аз тази вечер не съм спала. До 5 сутринта имаше бурна гимнастика в корема ми, не можах да си намеря място. И проспах лекцията  Embarassed Чак сега ставам. Линди, Нана, интересно ли беше? Точно тази тема не исках да изпускам... Пък и кафенце с компания ми липсва напоследък  Blush
От гледна точка на лекцията - нищо не си загубила, беше една млада и притеснена лекарка. Сякаш я бяха изправили да си защитава дипломната работа. Мен ме загуби на 5тата минута. Компанията и кафенцето беше супер. Намерихме се 4 мами от групата. Следващия път и теб те чакаме Wink

# 653
Мис юли, на мен ми изплащат болничния в един ден от месеца, но сумарно на две суми. Тъй като болничният ми лист обхваща два месеца (Пр. 13.12-12.01 ) в справката ми стоят две суми от началната дата до края на месеца - една сума и от началото на следващия месец до края на болничния друга сума според работните дни. Според мен е възможно да имат различна дата на ведомост/изплащане. Досега винаги са ми го изплащали на една дата
Аз съм по същия начин - на две плащания ми го изплащат и обикновено е вторник или четвъртък. Много зависи дали са ти платени осигуровките, за да ти ги преведат на време, тоест забавянето може да идва от работодателя.

# 654
Мис и аз съм в голяма чуденка за тези болнични. Понеже ми е първия болничен в живота идея си нямам.
Моят е от 19.12 до 17.01 и ми преведоха няква малка сумика,  май в края на декември и горе долу като си го смятат се равнява на сумата за декември, а други пари нямам превеждани чакам да видим за януари какво и кога ще преведат. На една приятлка която е в 45 дневен след раждане и на нея на два транша каза, че и ги превждат. Аз за януари чакам, а аз сега го удължих от януари до февруари как ще ги хващам кога какво са ми превели  newsm78
Белинда  Oha! аз като ви разправях в началните месеци че гадното главоболие само от това ми минава сега го изпробва  Crazy,
Манха и мен много ме  е страх от раждането и все повече го мисля, но ще мине гледам да се държа да не се панирам от сега уж съм силна държа на нерви ноо .....   #Crazy все пак. И съчувствам за зъба знам какво е гадно но ще мине и това дръж се  Peace
Докторче а така кажи им го, този сняг вечее ...  Rage
Ии забравих на другите какво щях да пиша хахах май и аз съм към разсеяните ...   Grinning

# 655
И аз вчера поръчах доста неща от Асда и днес взех да получавам имейли, че шипват нещата едно по едно  Shocked А аз съм регистрирала една поръчка в uktobg.com. Manhamanha - ти като нашия експерт по поръчките от Англия, случвало ли ти се е и какво се прави при тази ситуация? Как да предупредя uktobg.com, че поръчката ще пристигне на части и ще ме таксуват ли за всяко едно пакетче поотделно? newsm78

# 656
Мен всъщност не ме е страх толкова от раждането, просто още не съм решила къде да е на 100%. И като знам, че не остава много време се шашкам.
mmmartity, искаш ли да ми пишеш в месинджъра във ФБ да ти обясня, че да не спамим тук. Случвало ми се е и на мен.

# 657
Моята шушулка доста се върти, на последния преглед беше с главата на долу, после се обърна няколко пъти. Тя и лекарката ми така каза, че е много рано още да си застава за раждане.
Да честитя и аз на Белинда за мъжа й Simple Smile
За срещата аз ще мога да ви потвърдя в събота, че съм под въпрос.

# 658
LilyRose, предполагам, че наистина са ти превели сумата само за декември. Може би за януари тези 17 дни, от които не знам колко работни, ще ти ги изплатят тези дни, тъй като те са с болничния ти лист за края на декември и той вече е при тях. Аз вчера си получих парите за периода 13.12 до 12.01. Най-добре иди да си вземеш КОД от НОИ. Много ще ти е удобно и занапред. Това е само мое предположение и не знам защо по различен начин изплащат парите.
За раждането, май аз съм нещо сбъркана. Не ме е страх от самото раждане, въпреки, че явно в последните дни ще се разбере как ще раждам. Страх ме е за след това. Евала на мамите с повече деца. Аз казах, че ще видя как и дали ще се справя с първото и после ще си поръчам още едно или две.
За срещата бих искала да кажа, че ще дойда, но мислим да пътуваме извън София.

# 659
Шкемби и мен от това ме е страх, не толкова как ще се справя, а как ще се отрази на баткото. Но да, след първото раждане всичко е доста стресиращо. Особено ЩИПКАТА  Joy
Пък иначе щом аз се навих за второ след това зверче, значи няма какво да те уплаши Wink

Общи условия

Активация на акаунт