Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 46 554
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Забравих да уточня, че болничният ми се подава от работодателя между първо и десето число на следващия месец(от месеца на издаване на болничен лист) предполагам и това има значение. Пак давам пример, че така обяснявам, че не знам дали някой не разбира.Simple Smile Болничен издаден на 13.12 за период от 30 дни ( от 13.12 до 12.01 се подава от работодателя ми между 01.01 и 10.01. съответно след срок за обработка между 8 и 15 дни сумата за този период получавам около 18-22.01.

# 661
Шкемби,  да горе долу схванах Simple Smile При мен ги подава работодателя след 10то число и затова може би така става с периода на изплащане. Иначе аз ПИК код ще си изкарам само чакам снега за да мога да ида до нои, че ми е далеч. Аз сега не карам, защото ме е страх и пеш съм доста органичена.

# 662
Хаха, нашите малки перфектни зверчета. Имам нужда от успокояващи майки край себе си. Все си повтарям, че ще се справим и ще оцелеем. Може би ако бях на 20 по нямаше да го мисля. Това могат да кажат мами с първо на по 20 и с второ/трето на по 30. Ноооо сега са едни сценарий в главата ми, голямо мислене.

# 663
  • София
Привет отново,
някой ползва ли крем за зърна вече?
Ако да, на какъв сте се спрели?
Аз за AVENT четох добри отзиви, но има доста голям избор като гледам.

# 664
Не ползвам крем за зърна. И предния път не съм. Чак след раждането и началото на кърменето.
Шкемби, ще се справиш. Аз пък смятам, че се чувствам по-уверена на 30 Simple Smile

# 665
  • Sofia, Младост 3
Здравейтее, и аз се загубих тук, все в темата във Фейсбук вися.  Embarassed
За болничните - И аз нямам все още за януарските раб.дни, а по принцип ги превеждат на два транша и при мен. Първия - около първо число на месеца, а втори транш- около 15-17, винаги вторник или четвъртък. За декември и аз получих по-рано- вместо на 01.01, на 29.12 ми преведоха парите за декември.
Имам ПИК от НОИ , но там има инфо, когато вече не ми е нужно  Laughing
За разсеяността - Аз днес забравих , че съм на преглед. Станах сутринта и се приготвих да ходя на изследвания. Случайно прелиствах папката си с минали изследвания, прегледи, рецепти, и виждам бележка с дата и час- 19.01 от 08:30 при д-р Арабаджи. Скочих , събудих мъжа ми и до 10 минути бяхме тръгнали. Бебата е добре, 800 гр. почти тежи, 36 см, в 25с. +6 дни. Седалищно е, естествено, боли ме много като ме ръчка долу. Водите са добре, плацентата свежа  Laughing , шийка 36 мм. Ииии пак гъби ще лекувам , имам налепи чак във влагалището, а нямах никакви симптоми този път. Но поне всичко друго е наред.
И изследвания пусках - 122 хемоглобин, доволна съм от него. Б12 се е вдигнал след 2 месеца прием на хапчета и е 240. Сега гледах, че левкоцитите са ми 13, при реф.граница 10  Thinking В събота ще се чуя с  АГ да каже как й се струват нещата, нека излезе и микробиологията от днес.
И тъкмо беше започнало да ми минава бързо времето покрай празниците, сега пак усещам, че се точи баааавно, бааавно. Все си седя в този безкраен 6 месец, той пък и 5 седмици на всичкото отгоре, не 4.  hahaha  Поне нямам големи оплаквания - ни болки някъде, ни киселини. Само малко запек и аз  Laughing Обаче пия топло мляко с мед вечер и дано не ме мъчи често  Whistling

# 666

И да питам - как си получавате болничните? Като си гледам партидата в НОИ по ПИК кода, който си взех, получавам болничните на два транша. Не знам защо са два превода. Единия е на 1-во число, другия на 15 - то. Последно пари са ми превеждали на 29.12, но втория транш още го няма никакъв, а имам нов болничен след него. Този месец имате ли превод по болничния за миналия?

Аз ги получавам на два транша, защото ми попадат в два месеца. От средата на единия до средата на другия. Първи получавам още в края на съответния месец /частта за декември получих на 22 декември/, а другата част - около седмица след като изтече болничния. Сега ми изтече на 13-ти януари и като се обаждах ми казаха към края на тази седмица, началото на другата. Болничния ми е от другия месец, но не ми е платена само частта за този още. Иначе и аз вече имам друг от 14-ти.

# 667
  • София
Само да ви кажа, че минах днес през Кидо и консултантът ме хвана да ми промотира Кидо джаз. Пробвах я - мнооого е лека и лесно се бута. Рамата с летния кош е 6-7 кила, което е нищо. Сгъната е сравнително компактна, има и всякакви кошници и кошове. Просто за инфо, ако някой още не си е взел, да погледнете и тази. А, и има пълно легнало положение /с колани/, тоест при желание може да мине и без коша за новородено. Гумите не са помпащи, май амортисьори не видях. Цената обаче е много примамлива, някъде към 7-800 лева излизаше пълния комплект, а без допълнителните кошове още по-малко. Не разбрах каква е, май американска.

# 668
Аз сега се прибрах от работа. В болнични съм до края на месеца, но обещах да помагам за един проект. много се изморих, изнервих и си давам сметка, че май не си заслужават усилията, които полагам за да помагам. Разбирам, че колежката(пенсионерка, която ще ме замества)не може да се справи, но и не съм длъжна да й търпя провокациите и заяжданиците, при всеки мой опит да  помагам. Обичам си работата, системата я изградих и утвърдих сама, но май ще трябва да направя крачка назад - има по-важни неща в живота.
Сега се чудя, дали да не си продължа болничния. Така ме ядоса тази жена, че ми идваше да си взема партакишите и да я оставя сама да се оправя. 10 дена не съм била на работа, и от 3 отдела ми се оплакаха от нея  ooooh! все едно съм неин настойник  Mr. Green
Оплаках се и аз Simple Smile
Иначе нямам представа за болничните как и кога се заплащат. Сега ще разбера как стоят нещата  Mr. Green

# 669
Аз с моя изветрял бременен мозък, вместо за НОИ съм си извадила ПИК за НАП... И онзи ден се мъча да вляза в системата на НОИ и не става - гледам моят код с 12 символа, то приема до 10 и докато зацепя каква съм я свършила  Laughing За нищо не ми трябва тоя код от НАП  Laughing Та сега и аз нямам представа кога какво ми превеждат, ще взема да се напъна да отида и до НОИ другата седмица.

# 670
Пазарувахте ли от ЛИДЛ? Аз нямах време и се чудя има ли смисъл утре да се разхождам  Thinking

# 671
  • София
Аз - да, ама само ядене Laughing Нищо не харесах от бебешките дрешки, защото нямаше номерация за новородени, а аз моя младеж на 2-3 месеца не планирам да го кипря с дълги ръкави и крачоли, та пропуснах. На всички табели пишеше, че има номерация, но реално най-малкото беше 62-68 Peace

# 672

Мече, хич не му се чуди, а си взимай болнични. Не си е работа да си късаш нервите. Така или иначе скоро ще си и 45 дневния. От тук нататък ни чакат сериозни месеци, не че досега не бяха де, но те бебета вече нали чуват, усещат, а стресът си е стрес.
Mmmartity, с пика от НАП през сайта от НАП нямаше ли опция да видиш и за НОИ. Аз още не съм ползвала болничен и не съм следяла, но нещо ми се върти в главата, че съм виждала в сайта на НАП.

# 673
  • Пловдив
Преди малко се върнах от Lidl - бебешките неща ги пропуснах, нищо не ми допадна, а и ще е топло за тях. Купих си комплект сутиени и комплект топове за кърмене. Пробах ги у дома - потниците са мнооого удобни, сутиените също са добре. Вече се въртят в пералнята  Laughing

# 674
Привет отново,
някой ползва ли крем за зърна вече?
Ако да, на какъв сте се спрели?
Аз за AVENT четох добри отзиви, но има доста голям избор като гледам.

на мен не ми помагаше за нищо тоя крем на авент, въпреки че измазах 2-3 тубички...по-добрият е един лилав - лансинох май беше - http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … C-10-%D0%B3%D1%80 - уникален е.

КристалнаK, както са ти казали момичетата - нищо не си пропуснала от лекцията, направо си беше скучничко, но кафето си заслужаваше. с удоволствие ще повторя Simple Smile
Браво за покупките от Лидл. Аз ще се пробвам утре с дребчо да отида, че днес ме домързя. Дано да има нещо останало.

да се похваля и тук - след преглед при АГ и зъбар. всичко е наред, бебокът расте, добре е, подробни мерки и неща няма при мен, но най-хубавото е, че засега остава 70-80% за момиче Simple Smile
за зъбите - днеска един кариес оправих, следващите дни ще оправя и другите - още около 3-4, но не е нещо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт