Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 46 551
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Аз сега се прибрах от работа. В болнични съм до края на месеца, но обещах да помагам за един проект. много се изморих, изнервих и си давам сметка, че май не си заслужават усилията, които полагам за да помагам. Разбирам, че колежката(пенсионерка, която ще ме замества)не може да се справи, но и не съм длъжна да й търпя провокациите и заяжданиците, при всеки мой опит да  помагам. Обичам си работата, системата я изградих и утвърдих сама, но май ще трябва да направя крачка назад - има по-важни неща в живота.
Сега се чудя, дали да не си продължа болничния. Така ме ядоса тази жена, че ми идваше да си взема партакишите и да я оставя сама да се оправя. 10 дена не съм била на работа, и от 3 отдела ми се оплакаха от нея  ooooh! все едно съм неин настойник  Mr. Green
Оплаках се и аз Simple Smile
Иначе нямам представа за болничните как и кога се заплащат. Сега ще разбера как стоят нещата  Mr. Green

Пфу, каква нагла пача - хем й помагаш, хем й знае устата. Я си взимай болничен и си почивай.
В Лидл ходи мъжа ми, че аз съм на лежащ режим. Взе чорапки и панталонки за бебо, за мен взе сутиени и потници. Оказа се, че сутиените и потниците са умалени и утре ще ходи да ги връща. Взе ми сутиени С чашка /аз нося В/ и ми пасна точно, а аз искам да са ми по-свободни, защото има на къде да раста още и С ще ми е малко. Най-смешното е, че С и D чашка са еднакви. Сега ги мерихме с Теди. Утре ще пращам мъжа ми за чашка Е.
А видяхте ли някъде поларените одеалца за повиване? Добре ли изглеждат?

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 21:46 от miss july

# 676
Здравейтееее мами, относно болничния аз излязох от 04.01 до 17.01 и гледам, че днес съм си получила превода. Даже днес си занесох втория болничен от 18.01 до 16.02 и като си погледнах справката в НОИ беше въведен. Много бързо действат моите работодатели, но може би е защото си получавам заплатата в края на всеки месец за текущия месец.
Исках да попитам и за поръчките от Asda, видях че имат доставка до България, но вие използвате uktobg. По-изгодно ли излиза?

# 677
С uktobg излиза 3 паунда + 2лв/кг. По-изгодно е.

# 678
С uktobg излиза 3 паунда + 2лв/кг. По-изгодно е.
Благодаря  Hug

# 679
  • Бургас
Има група във фейсбук за споделени поръчки, където ти поръчват нещата за 2.7-2.80 лв/паунд.

# 680
ditmade, аз за момента не ползвам крем за зърна, но смятам да си взема Лансинох, това което ти предложила и lindichka.
До Lidl ходих и аз, но мами много сте бързи. Офертата е от днес, а аз като отидох от сутиените бяха останали 3 бр, от размер 85С или В (Не се класирам в тези размери) В крайна сметка реших да взема бодита от най-малкия размер , но както каза и belinda, от този размер нямаше. Все пак успях да си тръгна с чорапки, грабнати по най-бързия начин без много да мисля, защото бяха последните.

# 681
Има група във фейсбук за споделени поръчки, където ти поръчват нещата за 2.7-2.80 лв/паунд.
Паунда в момента е под 2.30лв. Тези оферти са изгодни само ако ще поръчвате 3 бодита примерно. За повече неща по-добре да се ползва превозвач.

# 682
  • Пловдив
Чорапките ми се видяха големи сякаш и затова не взех.
Юле, може ли линк за някоя група, за всеки случай при нужда от 3 бодита  Mr. Green

# 683
  • Бургас
Чорапките ми се видяха големи сякаш и затова не взех.
Юле, може ли линк за някоя група, за всеки случай при нужда от 3 бодита  Mr. Green
Групата е "Нови стоки за бебето и детето"

# 684
Bubble, ако толкова много обичаш банани и ти се хапва, пробвай с по-зелени.
Doctor_la. Ами като дойде март месец, да ми кажеш на кои лекции мислиш да ходиш и може нещо да се разберем.

# 685
  • София
Аз нямам никакъв вариант да си работя от вкъщи - работата не ми го позволява и като естество, и като мерки за сигурност на информацията. Помагам малко по телефон с инструкции, но толкова. Мече, оставай си вкъщи. Аз минах по този път с нервите и в крайна сметка, колкото и да ми е мила работата, трябва да приема, че все някак ще се оправят и без мен следващите 1-2 години, които са твърде специални за мен, за да се притеснявам и за работния процес. Белинда, и теб те разбирам за "завистта". В момента новоназначента ми шефка обира овациите по няколко проекта, които аз съм работила от миналата година, когато тя изобщо не беше тук - но това са рисковете на живото предаване: "Бременна и амбициозна".

Относно болничните - НОИ винаги превежда към края на месеца дължимото за месеца, независимо, че болничният ви продължава и в следващия (това ако няма забаваяне при подаването от работодател). Съответно е нормално ако болничният ви върви от 10 до 10 число например, да получите 2 превода: 1ви от 10-то до 31-во число и втори от 1-во до 10-то число, но след като изтекат въпросните периоди. Поради приключване на годината преди празниците преводите бяха по-рано - последните работни дни.

И моята поръчка от Асда я окомплектоваха на порции - надявам се да пристигне цяла. Ще чакам търпеливо.

За среща - моля потвърдете, че имаме резервация и ще се отзова  bouquet

Днес явно имах късмет в Лидл като ви чета сега вас. Хем минахме супер набързо и ММ беше много нетърпелив, че цял ден бяхме навън по задачи - взех си клин и сутиени, а за бебето най-малкия размер блузки, бодита, панталонки и чорапки, следващият размер вече е за лято, а тези са дебели за лято, но направих пълен комплект от розови неща в най-малък размер, което явно е късмет. Клинът и сутиените съм ги уцелила горе-долу, по-добре от това без проба не мога да искам. Клинът е S и пак ми е малко голям, но е съвсем приемлив и е дебел - дори и вкъщи да го ползвам става. Сутиените са 90C и те са ок с малко перспектива, така че си ги оставям и тях. Топовете не ме вдъхновиха, завивките - също.

На фона на добрия пазар от последните дни - и асда, и лидл, и други неща от магазините миналата седмица, днес едни приятели ненадейно ми стовариха 3-4 огромни торби дрешки и корито - в синьо е, аз се бях настроила да купувам друго за госпожицата, но може и да влезе в употреба... и къщата отесня. От утре трябва да заповам масово пререждане, мързи ме, но няма как.

# 686
Много познати истории за работното място. Аз не ходя на работа от известно време. В началото ми беше много трудно, че съм вкъщи и не съм полезна, въпреки ,че с почивката съм полезна на бебчо, което е най-важното, но ми трябваше време. Аз съм работохолик и наистина ми беше много трудно да стоя вкъщи. Не че работата ми е кой знае каква, но все пак. Аз никога не бях ползвала болничен, излизах в отпуска само ако имам нещо друго да свърша.
Сега се чувствам много добре, но всеки път когато отидада до работното си място съжалявам. Винаги се намира някой да ти скапе настроението. Или просто много им се връзвам.

# 687
  • Пловдив
И аз си харесвам работата и се чувствам много добре като работя, но повече си харесвам личния живот  Grinning нямам намерение да се правя на незаменима и най-работлива от всички в офиса. Сега ми се мисли само за приятни емоции и искам да се отделя от стреса максимално, а това няма как да стане в моя случай, ако продължа да работя.
И тази вечер не мога да спя - в корема ми има луди танци  Grinning Толкова ми е мило, че не ми се доспива.

# 688
Здравейте! Отдавна не съм писала, но покрай всички вируси, които изкарахме нямах много време. Бях изпаднала и в някаква депресия. От началото на месеца пия и магнезий, заради многобройните контракции. Вчера бях на преглед, с малко всичко е ок. Тежи 1150, доста е активен, показа се много добре и позволи да бъде обстойно огледан.
Аз все още нищо не съм купила, но съм набелязала доста неща в ада и амазон. Козметика с малката ползвах Стелатопия на Мустела, защото ми е с отличен дерматит. Ползвала съм и на Адерма, Био дерма, но не съм очарована. Също така ми харесва и козметиката на Юриаж.
Крем за зърна ползвах Лансинох, но това беше след като родих и малката ми ги разрани.
Упойките при зъболекаря дали са ок за нас? Вчера ми се счупи един зъб и трябва да ходя, но без упойка не сядам.

# 689
  • София

Има упойки без адреналин, няма проблем да ти оправят зъба. На мен ми извадиха нервите с такава упойка на един зъб, няма никакви проблеми.

Иначе за Лансинох-а прочетох доста мнения и май и аз на него ще заложа.

Общи условия

Активация на акаунт